måndag 28 februari 2011

Måndagsgnäääääääll... klar...


Tänk jag hade lite måndagsångest i går kväll...-först en vecka sjukskriven, sen en vecka sportlov..med ledig tors och fredag...
Inte alls kul att komma till jobbet igen..vad är det för fel på mig..? Jag ska vara tacksam och glad att jag haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar ett jobb, sketans borskämda mänska'..Men tänk, det var jag inte i går kväll.. Axelskiten värker, jag skyller på den, att jag inte är på G!! Man kan ju inte vara gla' jämt. Undrar vad det är för fel på mig....Trött på alla tjatiga kunder, vad kostar det och vad kostar det??...vad innehåller den och det och det.....och har ni inte det?...och det??...Ingen bra måndag..
Trälig på ren närkingska..Kollade platsjournalen...Uj uj va mkt jobb det finns för en snart 54-årig bättre begagnad morsa(ironi)..Som gillar Ungdomar, men inte idag!! Men det känns bättre nu..När jag gnällt på Blogggnällens egen gnällspalt!!
Varit och tränat, och betalat räkningar..Lite sur på mig själv som slarvat med en räkning, missat Radiotjänst..trodde Autogiro kört igång...men icke..fick ett pålägg på 600 kr...inte kul!! Dumma Radiotjänst, de kunde ju skickat en påminnelse...
Träningen gjorde att jag känner mig litt bättre i skitaxeln..och det må jag säga, trodde det skulle förvärra..
Ja tisdag..ingen jobbångest längre.;-)....ljug..
Ska dunsa i säng tidigt ikväll...för att vara lite piggare i morn förhoppningsvis..
Alla är så sketans trötta nu..det är Oxmånaderna igen,.hur länge är det de? Fram till semestern??
NU vill jag bli smal..och snygg....och inte hängig i skinnet..Syrran och jag stod och drog i våra gäddhäng i dag på gymet ( se foto).-.man kikar lite på de andra kvinnorna och ser att minsann de flesta har häng och rynk lite här och där.-..Så va 17 gör det, bara man är glad och frisk..och det finns så bra inpackningar nu för tiden..Min syrra har köpt en kroppsstrumpa på Twilfit...som håller in allt...Hon ser skitmager ut..Problemet kan jag tycka är nog för min skull, att det blir för varmt..för när det svallar och vämlar..ja....ja det var ett nytt problem...usch nu får jag lägga av..
Detta är inte bra...klimakteriet...hahah NI unga som eventuellt läser detta....man är inte tant, i alla fall.....det blir jag nog aldrig....Puss

söndag 27 februari 2011

söndag....







Hemma igen...home sweet home..
Haft så trevligt i Stockholm minsann..
Det var kallt och blåsigt och lite lite sol på lördagen..Tur att varma fjällräven jackan var med. Hade ju helst velat haft nya vår jackan förstås, men den får nog vänta länge..Hörde att värmen kommer i slutet av Juni..hemska negativa tanke.. det var Expressen som skrev va, och det var lögn...
Vi bodde på hotell på Hasselbacken..Lyxigt tyckte jag som inte sååååååååååå ofta bor på hotell..mysigaste är ju frukosten..att förse sig med det goooooodaste, unna sig att äta Croissante, med marmelad och ost...olika sorters flingor, olika sorters yoghurt..bacon ägg prinsisar..Juice, frukt...bröd..ja allt...och sitta där och vara bortskämd..På Fredagskvällen åt vi middag på Hotellet...trerätters.,..men var ändå så hungriga efter detta, så det var nääääääääääära vi tog en korv me bröd utanför Cirkus..Gott var det, otroligt gott, men va liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiite mat man får, när det är så fint..
På lördagen besökte vi flera konstmuseér, bla National muséet, och Moderna Muséet.....Moderna är kul,,men min vän, hade lite svårt att gilla ketchupen på golvet och alla ketchupflaskors betydelse i Konsten??...och så gick vi lite på stan..På kvällen åt vi mat inne i stan nånstans(?) och tog drinkar på Sky Bar, med Goda Vänner..Och dagen efter intog vi många många Sharonfrukter......he he..
Så helgen har varit mkt bra...och i morn är det Måndag...Hoppas skitaxel inte gör att jag blir sur..Ska försöka att inte gnälla mer på den, men den gör Skitont..Ska till Sjukgymnast på onsdag och hoppas hon gör under.....akupunktur tror jag??...Har tänkt på kiropraktor, fegar lite där??
Ah, det går över, till våren.,.
Nu straxt kommer sonen på mat..sen ska jag hem till syrran som varit i Kina, får en present det vet jag :-)...
En trevlig vecka önskar jag till mina vänner.....Skönt att vara hemma och Blogga igen!!!!!!

torsdag 24 februari 2011

Tack och lov!!..


Åh vad jag är Tacksam....
Fick ett samtal igår kväll, frågan om jag i morse kunde vara barnvakt till Ines!! Min dotter, som ska ha barn i juni..hade inte känt några rörelser i magen, på 2 veckor..varit till barnmorska..inga hjärtljud..Oro!! Oroligt..var barnet dött???...Hu vad hemska tankar..Men efter att träffat läkare i morse, ultraljud...Så lever barnet!!! Gråtit av lycka!! Moderkakan låg så till, precis framför barnet, så inga hjärtljud kunde höras just nu....och inga sparkar kändes....!! Va bräckligt allt är..hur snabbt ens dag kan vända..Så glada vi är..inget annat spelar så stor roll...
Skitaxeln värker, men det är inget livsfarligt..det går att bota..
Packat min väska nu..det snöar lite ymmigt -19 i morse.....men det ska bli mildare i helgen!!
Puss och kram

1975..ja det var länge sen!! Rätt, det är jag som är till höger, i ljusblå jeansskjorta..ung och oförstörd...hahhaha..Hittade även ett foto på min kära Hund Charlie, som jag älskade så då 1975!!...kolla tapeterna!!

onsdag 23 februari 2011

Trevlig helg,,,redan .


Idag, kära Bloggdagbok..var det föreläsningar också..
Handlade om blind/döva..deras handikapp...och svårigheter...Vi fick en intressant genomgång hur det kan vara..När vi skulle gå till fikarummet fick vi sätta på oss helt svarta glasögon som gjorde oss blinda och hörlurar som gjorde oss döva, för att känna hur det känns...Inte alls lätt...Svårt och utlämnande..Om ingen hämtade kaffe eller tog en' under armen, ja då kom man ingen vart...och knappt då..Inte smakade kaffe gott heller, nej det var en fruktansvärd känsla..
Tänka sig att de blinda kan klara sig så pass bra, helt otroligt vilka sinnen de lever på...
Vi åt lunch ute på stan, mkt gott..Sedan gick jag en två timmars promenad i det vackra vädret..
Ikväll var det keramikkurs..trevligt som vanligt. Modellerade, en stor fågel blev det..Ska bli kul att bränna och glasera..
I morron ska vi åka till Stockholm, blev det. Bo på Hotell på Djursholm....och hälsa på min kompis kompisar...gå på stan och flanera...Hoppas det blir mindre kallt..
Så nu säger jag god helg till Eder mina söta fina..
Hittade ett foto från förr......då vi midsommarafton 1976 plockade 7 sorters blommor....min "bästis" och jag..så fint..

tisdag 22 februari 2011

olänkat






Ähjj jag orkar inte...fy va slö jag är..Suttit en heldag och lyssnat på Klimatsmartmat..En mycket nyttig intressant, VIKTIG föreläsning.!!!

Lägger in mina blomfoton i stället...klarar inte av att/orkar inte att länka Hildas tävling.....gjorde som jag lärt...
.Jag vinner ju inte i allafall!!!!
När jag kom hem idag....stod mina Anemoner i full överblom, deras blomblad hängde på sista nerven, helt nervissnad, trots att jag gett näring och beskurit...de små fina pistillerna fladdrade på sista sucken och i solens sken var de dock vackra..Försökte med min macroinställning, min digitala lättskötta Casio, få till några vackra foton..förevigade...hur länge det vet ingen..dessa foton som ligger i mitt dataminne..HUR länge är de bevarade för eftervärlden, och mina barnbarnsbarnbarn..säkert inte så länge???
Ska nu föröka koncentrera mig på att finna en veckosluts resa, med Hotell all inclusive, havsutsikt och BILLIGT...Med bästa vännen, och inte fööööööööööööööööör långt bort...


Om jag ska vara lite allvarlig, så har jag pratat idag med facket..Är orolig för min axel, som envisas att värka..värken går ner i armen och handen. Tappar saker och känner mig inte pigg...Nästa vecka?? Ska jag orka att arbeta då??
Jag vill ju det såklart..jobba och inte ha ont..
Sjukskriven, inte kul...dåligt med pengar och tar ner ens självkänsla...ska träffa sjukgymnast ja visst, och zonterapi nästa vecka..Vad som skrämmer mig är, att om jag inte blir bättre...finns det ingen som kan ge min ett lättare jobb..Var hamnar man då??
Men nu vill inte jag vara negativ...det är inte min natur...men...men...klart det kommer bli bra!!

söndag 20 februari 2011

oj...söndagskväll.--


Vad fort tiden gått--de orden känns igen.
I morn åker min dotter tillbaka till Malmö, och pluggar vidare...Hoppas att hon fått energi och ny ork här hos morsan sin..Jag har i alla fall fått det. Nu är det lugna dagar på jobbet...Sportlov, och "bara" kurser, som inte sliter på kröppen..tar nog ledigt i veckoslutet för att fara bort...nånstans har inte bestämt var!!!
Sitter här med min vetekudde som värmer axelskiten....
försöker mig på att vara med i en tävling i Hildas Blogg....får dit bilden, men länkar är jag dålig på att fixa...har ju gjort det förr..men just nu har jag glömt det igen......Och det som jag inte fixar, det skiter jag i...är i den ljuva åldern att det inte spelar så stor roll.....Mina söner skrattar åt mig och mina datorkunskaper..jag tycker jag är duktig ändå..kan ju kopiera bilder och allt.....ah, Hur 17 gjorde man nu för att länka??
Irene, du brukar hjälpa mig!!!...eller som man dumt säger, jag vinner ju inte i alla fall....eller aldrig tar jag lotter heller, så då är chansen liten..
Ja jag skulle kunna berätta att jag är sur på min mamma idag..Nu gjorde jag det!.Ibland räcker man bara inte till..hur man än gör..
Men det tar nog ett helt liv att komma på det kanske???

Godnatt mina vänner...sov gott!!!
Snart är det Mars!!!! Och sen April.....sen...Maj.......tjohooo va skönt!!

lördag 19 februari 2011

Sköna Lördag







En trevlig dag...med båda dotrana och lilla Ines, på besök till L i Karslund..Hon bor där, bland alla hästarna...vi köpte med oss en stor kladdig längd på Västerport, så god så vi slukade den bums...I Karslund, blev alla hästar utsläppta precis då vi kom..de var som tokiga..sprang och galopperade, rullade sig och gnäggade..Lilla Ines var överlycklig att få se så många hästar. Hon är i djurlätehärmaråldern, så efter detta kunde hon precis låta som en häst.iiihihihihiiihiiihhiihiihihiihiihiihihihihiiihiihihihiihihiihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihiiih..typ...
Sötast är hon då hon härmar en kanin, då rynkar hon på näsan och fnusar med munnen..
Eftermiddagste hos mor/mormor.
Sedan fick jag ett ryck och rensade bort två säckar kläder från min garderob... och kvällen slutar med lite maderia, och tv:n...och lite blogg..

På fotot, dotra med Mosters säckrensartrenchcoat...utklädd i mina skor och brillor..
de fina anemonerna, som slog ut väldigt fort...sådana hade jag i min trädgård massor...dessa kostade 18 kr styck!!

fredag 18 februari 2011

Väldig trevligt att basta!!



Igår, torsdag...en mkt bra dag..
Städade lite lätt, väldigt lätt..för jag har ont i en Axel, har jag sagt det förut ( heh hehe) och då behöver man inte städa så hårt..Syrran och jag tog en promenad..i solen!! Min syster ska flytta, det gör mig sur, men det ska jag berätta om en annan gång...Igår tog vi bilen till Karlslund..mkt vackert ställe att vandra på..Men fy attan va kallt det var..trots alla våra ullmammelucker och huvor med skinn, så blåste det kallt......fort gick vi, nästan sprang...hann inte se på det vackra i naturen..in i bilen och bannade VINTERN!! ..sen hämtade jag min dotter vid tåget...Min dotter ja, som inte kan komma när hon ska..Hon skulle komma i onsdags..men ack en dag mer eller mindre, när tågen är billigare på torsdagen......och försenade och anslutningsbussskitar...jjajja., HON
är här nu..min kära lilla fisflicka. Vi Besökte mormor..glad mormor..
Pannkakor fick man där..med glass och blåbärssylt..
Vi måste besöka moster också..Moster som ska flytta...och röjer och slänger..nästan allt.
Min syster, min dotters Moster..hon älskar Märkeskläder..ju dyrare ju bättre..sen fyndar hon dem även på rea, men med god kvalité---så där hittade vi i säckarna en massa fint...tre kjolar, två brallor, tre blusar, och några sjalar..bara av toppen design...ja så nu har jag kläder..MÅSTE rensa ut i min egen garderob snart..och ja...kanske syrran vill ha,,../(tror jag inte)
På kvällen skulle vi ta en promenad..åkte till Karslund, där det även finns bastu...
Vad vi inte visste var att där ÅKER MAN BARA SKIDOR....vi virrade i skidspåren, hoppade fint över och förstörde dem inte...men ack så arga de blev..skidåkarna,...blängde på oss ,hatade oss hotade oss..................tills vi blev inträngda i skogen, och utskällda..Ja några var så otrevliga mot oss, att vi kommer behöva terapi...suck..men jag förstår ju nu, att vi var i vägen, förlåt.'
Molokna skulle vi basta........men bastun var trasig,,
Som tur finns ett badhus nära inpå...Öppet till nio...kostade 150 kr, men hade en mkt skön bastustund..
Där satt vi lääääääääääääääääääääääääääääääääääääänge..och svettades.Jätteskönt..hade med ruskor och tvagor..tvålade in varann och masserade,..mysigt....
Träffade trevliga tanter i bastun..tänk att vi pratar i bastun, vi människor...nakna och utlämnade..två norrländska kvinnor hade irrat sig in till Örebro..pratsamma för att vara norrlänningar.;-)-.Vi gav rådet som ett par turkiska kvinnor gett oss:...tvätta huden med wichyvatten, smörj in med olivolja med citron.....ger mjuk hy....fick rådet av en färgad kvinna, att peela sig med kaffesump....som skulle ge, mycket mjuk hy.....( jag hade lust att fråga om hon blev så brun och fin av kaffet:-).....tänk att axeln blev mkt bättre efter bastun... skönt med värme, ska försöka basta oftare....bygga en på balkongen kanske!! Bastu borde finnas i varje hus..fattar inte svenskarna det!!!...Finländarna vet!!
Idag.....Fredag....man blir lite dagvill när man är sjukskriven..Tänk, jag sover bättre...vaknar inte kl 3-4 med huvud full av tankar och planer..känner mig lugn och avstressad...Tjohoo...man borde inte jobba så mkt..jobba halvtid och måla för resten...Tänk, det vore gött.. But....Money, makes the world go around.,.....................
Ja idag, har dagen bara försvunnit i skön takt........varit hos lilla barnbarnet. Hon var så hostig hes,och snuvig lilla Ines. Klängde sig fast på mormor, och ville pussas med snorig nos....och vad gott det känns.Älskar den ungen....
Lördag...åh vad skönt...söndag....åh lång helg ska det bli!!
Trevlig helg till Alla!!! Kram!

torsdag 17 februari 2011

Ja har ju tänkt...

håller nästan andan, så himla kul är det!!

Att köpa vitt tyg, sy gardiner och måla på dem. DET HAR JAG TÄNKT!!!.Har bara inte känts rätt... vad dum jag är!!..men va 17...likaväl som att låta trycka upp tyg, som säkert är skitdyrt, kan jag ju designa mina egna..Det ska jag göra, TACK för tipset..jag behöver komma igång.. mitt slöa arsel!! Ursäkta uttrycket..Man ska inte känna efter hur trött man är!! Värk tar ner en' och den ska botas..
Kroki är kul, att måla nakenmodell..jag har möjlighet att göra det varje lördag 11.00 på konstskolan.. man är så koncentrerad.
Har fått en tid hos en sjukgymnast..Och det var inte lätt..ringt runt hos Örebros 511 sjukgymnaster, de hade alla mycket få tider...så FOLK mår dåligt..utarbetade och stressade...VAD ÄR DET FÖR FEL!! Min vetekudde är kall nu, så jag får lov att koka ny gröt igen!! ;-)
Ska ta en promenad i det svartvita vädret..-5 ute och vit himmel och svart snö här i stan..kan vara vacker kanske...
Sen på eftermiddagen gå och Basta!!..det blir skönt..
God Torsdag till eder!!

onsdag 16 februari 2011

Måla på tyg...








Ny energi
...när dotra kommer hem får man lite nyenergi...Bättre i skitaxeln också :-).. skönt med vila och vetekudde...Tänk att jag sjukskrev mig, helt otroligt..och det funkar på jobbet ändåå..hahaha jag som trodde att det skulle rasa totalt då.(skoja)...men skönt att kunna vara sjuk ( inte kul men ändå) och slippa veta att den som är kvar går på knäna...Bra vikarier har satts in!!!
Idag tog jag en långpromenad, det var kallt...skitblåsigt och bitande kyla...
Har jag SAGT ATT JAG ÄR SKITTRÖTT PÅ SNÖN!!

Åt lunch med mamma och syster på Stadsträdgården...ett mysigt ställe...

Tänk vad det är roligt att måla på tyg, med textilfärg. Målat lampskärmar och på tyger..Funderar på att låta trycka upp lite tyger..tänk att få ha gardiner som man själv har designat..Undrar Om det är mycket dyrt?? Som ni ser gillar jag runda former...nästan jämt när jag målar, kladdar ritar, blir det cirklar...det är vackert..runda former på mina damer också...fint med runda saker..

tisdag 15 februari 2011

Vila och värme





"Beordrad", det lät allvarligt, vila och värme..och sjukgymnastik..Micrar min vetekudde och det känns bra..

Pratade med kära min gamla mor i telefonen nyss...hon är 87 år..lilla mamma. Inte lätt att bli gammal kan jag tro..Undrar själv, hur det ska bli då...bara man får vara frisk, det är det viktigaste! Min mamma har alltid varit frisk..pigg allert, aktiv. Cyklat mycket.Hälsat på sina barn och senare barnbarnen. Nu märker jag att hon inte orkar. Svårt att se henne så trött. Hon har tappat lite livsgnista. Går illa, är yr i huvudet och börjar bli glömsk. Det är väl där, det gäller att gilla läget. Försöka vara positiv och se det trevliga som varit i Livet..och inte älta det tråkiga och allt som man INTE kan göra längre..Lätt att falla i där, det negativa diket..

Medan jag pratade med mor, skissade jag på ett par nakna damer..Ansiktena ser lite lustiga ut..men jag brukar inte måla ansikten, så de kommer nog bort..kan kanske bli nåt???
HAR inte riktigt lusten att måla men ska försöka ta fram den!! Rantamor var är du?? :-)
Undrar OM det är en sån där Oxtid nu jag läste om..Oxmånaderna!! Alla är så trötta och sega.

Pratade med min dotter i går kväll..Hon var också så himla trött. Hon kommer hem några dagar nu till sin mor..Det ska bli kul!! Så får vi slå oss ihop och kura och ha mysigt. Som vi alltid har gjort, min dotter och jag..När hon var liten, hängde hon alltid mig i kjolarna, lyssnade när jag pratade i telefon och var alltid med mig var jag än var...De båda pojkarna, hoppas inte de kom i kläm?? Men vi hade mer gemensamt dotra och jag! Och har än idag...

Hoppsan....då var det dags att vila och ta lite vetekudde igen!!

måndag 14 februari 2011

Hjärtegull...



Så mkt fina hjärtan som studsar runt i bloggarna..så fina och kärleksfulla..
Satt här och kladdade med mina oljekritor...Sällan jag målar med en enda färg..några röda hjärtan fick dansa runt på blocket.
Har varit hemma idag, då jag har ont i Axel'skiten. Är så trött på det, men ska till sjukgymnast i morn, sedan till läkare..min väninna sjuksköterskan, trodde att jag skulle få en cortisonspruta?? Hoppas det snart går över....ja vet, det finns det som värre är, men just nu, med ständig värk, så är det trist....
Fick inte till det idag, kladdigt fult bara..är nog inte på G?? Ska ta och måla lite med akrylfärg i morn istället..lite bättre motiv... Den goa damen i badet, målade jag från en bild jag sett..Får ta det onda med det goda, och passa på att måla, för högern är i gott trim..

Idag en strålande solig dag, med gnistrande snö..så vackert...jag har kisat genom fönstret och sett de mest tjusiga små snödiamanter dingla ner från himlen..
Kom aldrig ut nån gång, då jag vaktat telefonen, VC, skulle ringa och det sent.
God kväll mina vänner och god fortsatt Hjärtedag!!

söndag 13 februari 2011

Lite kärleksfull dam..............




in




Är nog påverkad av all ALLAHJÄRTANSDAGS-reklam.. Igår i affärerna dignade det av röda hjärtan. Målade en dam som vill ge sitt hjärta till någon...eller behåller det själv...kanske??
Målar lite nu också, framför tv-4 nyhetsmorgon..

Idag är det skitkallt, -19 just nu...men ser ut att bli soligt!!
Mitt lilla barnbarn ska komma på besök, vilket medfört energi till mig..bakade en sockerkaka i morse kl 8!! Ovanligt för mig som är så morgontrött...

........... mina loppisfynd...de är så många...alla dessa dukar, som ligger i mina gömmor..och aldrig kommer på borden. Inte alls hamster utan sakletare. Vore inte alls fel att sälja vidare och fylla på nytt, bara för att tillgodose den sköna känslan av att fynda och leta!!
Nu ska jag dammsuga så lilla Ines inte får dammiga kalasbyxor när hon svansar omkring hos sin mormor..skämmigt!

lördag 12 februari 2011

Lådor.-.-

I går stod det två stora kartonger utanför min dörr...Mitt ex, hade dumpat dem här. Mina saker, från vår gemensamma sommarstuga...Äntligen!! Rena julafton att få igen mina fina fynd, som jag gjort på diverse loppisar i Bergslagen!! Fast de luktade illa.. vindsutrymme, sommarstuga..Men efter att diskat, tvättat och putsat, är de så fina så fina...Jag skulle kunna öppna ett loppis snart!! Funderat på det faktiskt! Tänk att få sälja bara sånt som man själv tycker är jättevackert.
Ja det ingår i min framtida dröm...Hus på Landet, katter, trädgård, Café med hembakat, loppis och en atelje, där jag kan måla..suck..de ska ske..vänta och se................

Idag: Städat, putsat, ( gnällont i axeln)..Långpromenad i soligt snögnister, fikat på stan med kära syster, och handlat lite på Kicks. Ansiktskräm, rynktålig sådan....Köpt tulpaner tulpaner åter tulpaner, och diverse små fina växter, hjärtan på trån,och plättar i luften. Förr kunde jag inte ha dessa blommor, ty mina katter käkade upp dem..men nu, fyller de mitt hem!!
Men jag skulle nog föredra mina katter i allafall...
Denna kväll....
Jag ska försöka ta fram Målarinspirationen..LADDAR..oljekritorna, är nyinköpta..en ny låda igen, med 24 olika nyanser..kan det bli bättre...
Får se vad det blir..säkert en dam, med eller utan kläder. TACK RANTAMOR!!! För att du håller igång mig!!Puss

Foton kommer....kameran är på laddning.!!

fredag 11 februari 2011

Ja va ska man göra...


Det snöar...
I morse hade jag en ändå en fin upplevelse, när jag pulsade till jobbet. I stora fjällräven jackan, med huvan snörd runt huvudet..och broddarna under kängorna. Det yrde snö, stormade..men det var mysigt just då..Men det måtte varit en förvirring i tidig morgonstund, jag kände en viss förtjusning där under huvan...Tror att det var för att jag var så välklädd och hade mina halkskydd på mig. Inget kunde hända och det var FREDAG!!!
Vi stängde tidigt idag och firade kollegans födelsedag med tårta och paket..
Efter jobbet tog jag en promenad under Huvan upp på stan..köpte mig en Vårjacka från Part Two, på Lady Tramp...en grön, för dyr, men helt i min smak...åh vad jag längtar till Våren nu!!!! Roligt!
Mindre roligt är att min axel är på g igen..värker som tandvärk, tantvärk kanske, och värken går ner i handen...Zonterapi, ja den räckte i fyra dagar. Blir till att besöka läkare i allafall fast jag hatar det!! Man börjar bli sliten, gammal kärring..Kan det ha med snövädret att göra?? Artros kanske, Doktorn? Som min pappa har??
Ja ja hur som helst är det helg och det är underbart..
Köpte en hjärtchokladask, så god att nästan hela är slut nu. Skulle räcka till Måndagens, Alla Hjärtansdag--va synd.
Önskar en god helg till alla...

onsdag 9 februari 2011

Soligt!


I morse...hittade vi inte telefonen på jobbet...den var bara borta!! Mina tankar gick till var jag sist lagt den, vem jag sist pratat med..letade överallt. Jag kan vara lite tankspridd ibland, så jag letade överallt.Men den var borta...Sedan upptäckte vi att kassan med småpengar var borta. Vi säljer skolmaterial, block pennor usb-minnen mm mm...det var typ 400 kr..den var borta..Någon hade varit inne och snott telefonen och pengarna...Känns inte bra..Taskigt...vi som är så bussiga och trevliga..Fick tom dagens ros i helgen, för att vi är snälla och trevliga A och jag...
Skit, att bli besökt av tjuvar känns inget bra...Nu nytt lås och mer säkerhet.
Efter jobbet tog syrran och jag en lång promenad i skinande sol i Rävgången. Ett trevligt naturområde, nära Hjälmaren. Många promenerar där...en uppskrämd kvinna stannade oss och sa att hon var förföljd..Mycket riktigt, en konstig figur dök upp...han såg verkligen skum ut, otäck!! Kvinnan tog följe med oss, och mannen försvann...känns obehagligt att folk ska känna sig otrygga, att gå promenad sådär......Det är ett problem här i Örebro, och kanske upptrissat, men det har hänt mycket här nu!!...
På Keramiken i kväll, det var skönt att bara vara där..Satt mest och småpratade. Gjorde en svamp, kantarell tror jag, och en liten söt ask...
Ser fram emot att bygga en Rakuugn, det ger en fin glacering...med krackeling och kolsvart...Snyggt!!
Men det var en fin promenad, soligt och ljust. Snön gav ifrån sig fint ljusterapi...Dagarna blir ljusare, längre...Det är så skönt....snart sportlov..
Kram och godnatt

tisdag 8 februari 2011

så mkt bättre...för oss allesammans så mkt bättre....





Vilken skillnad det är, när det onda gått över..så mkt lättare det är att jobba och humöret på topp..roligare även för mina arbetskamrater kan jag tänka-.-. Inte för att jag är dum, men nog lite sur och seg då jag har ont..Zonterapi, ja det är konstigt..att med tryck under fötterna kan få värk i axel och nacke att ge sig..Helt otroligt..:-)..Mkt att göra på jobbet, ja..men med gott humör går det lättare...slår dövörat till och försöker att inte ta åt mig...då stressen stiger..lätt att säga just nu..då jag sitter så skönt uppkrupen i soffan...

I morn ska vi träffas och ha keramikkväll..har inte orkat med den, på flera veckor, så det ska bli så kul!!" Skaffat favoritleran, K129..så nu ska det modelleras!!
Foton..Järnäsklubb sommar -10...
...................suck va fint!!
..för här har vi Havet!!!!
Kram och godnatt..mina söta vänner...

måndag 7 februari 2011

Zonterapi.--


Det hjälper!! fått 1,5 tim behandling, både massage och zonterapi..Känns jättebra just nu. Terapeuten fick mig att slappna av, och nästan somna...Axel bra, fallera!!!
Hoppas att det går över i tummen osso...
Rörigt på jobbet idag , ingen vikarie när ordinarie är sjuk...det är inte bra...Men vi ska försöka att prioritera, det fattas två händer och det märks..Lilla praktikanten, är gullig men behöver puschas hela tiden...men skam den som ger sig..Phu va tjatig man känner sig..
Roligt att jobba i allafall...Trivs!!
Beställt en Spakryssning tillsammans med min far och mina två systrar....Det ser jag fram emot..Till Åland!! Får tyvärr inte gå iland, men är ju ändå i fädernes vatten!!
Denna vecka, ja inget mer än träning och keramik på onsdag...skönt.
Det blåser och regnar ute, riktigt hundväder..Tur man inte har en hund idag..Har haft, och sådana här dagar var det sandiga tassar, direkt till duschen!! Saknar en hund, det gör jag. Och katter!! ..





och värme


sommar



Och en trädgård :-)

Och ett hav!

söndag 6 februari 2011

Loppis..







Oj oj vad mkt folk på detta loppis....lång kö utanför och nästan 2000 besökare...lång kö till kassorna...men jag fyndade!!!!
En vacker porslinshäst,jag gillar hästar. Gula fina fruktbestick, fina glas från Design House. Armband..Jättefina, ett i silver ( för 15 kr) ett i häftig turkos färg, söta pärlarmband för 5 kr...En vacker gul skål, Boda, Erik Höglund, fick jag i present av kusin..Fynd!!! Plus en del fina leksaker till lilla barnbarnet!! Åh vad jag har gjort fynd!!!
Haft en bra helg med kära Kusinen min!!!
Men denna helg gick för fort igen..
Måndag knackar redan på..
Skitaxeln värker ännu...så det blir allt ett besök till Vårdcentralen nästa vecka...hatar att gå dit,men nåt måste göras, och jag sluta gnälla..