fredag 31 oktober 2014

Jaha är det sån helg..--HALLOWEEN

Höst här i parken där jag bor
Lila eller blå eller orange
Här ligger Törnrosa
Sittande modell, en yngling med skägg
Halloween..har ingen koll längre..helgerna ploppar på och har sina olika namn. Köpa pumpa, nej, klä ut mig nej,  gå till nåns grav nej,  vad gör man mer?...Förr då jag var  i min familj och bodde i villa....Ja då klädde vi ut oss och busade med grannarna i trädgårdarna och lekte med barnen.  Gröpte ur pumpor och dekorerade trappen med..Nu är det andra tider..Jag har familj, men de äro i sig och jag i mig...  Kommer allt att resa långt idag, för att träffa min dotter. Tar med mig sönerna på släp..Vi kommer inte klä ut oss eller busa i nån trädgård-. inte gröpa ur pumpor..Men vi kommer ha trevligt ändå, det är jag övertygad om..

Målar modell hela dagarna och i fyra veckor, varav en vecka kvar.... det är kul och jobbigt.
När dagen är slut, är vi hålögda och svettiga, det är så varmt i stora Atelje´n. Den stackars modellen ligger där spritt naken och utan värmefläktar fryser hon ju. Vi i den målande skaran, svettas...Inget syre och kämpigt, men skoj.. Har lite problem vilken bakgrundsfärg som är bäst, men det är ett trevligt problem att lösa--Sen finns det andra problem som är mindre trevliga och svåra att lösa, men det är en helt annan sak.

Idag är det soligt höst, i mitt kök finns ingen sol, men i vardagsrummet flödar golvet i starka solskensfläckar. Precis som någon hällt ut flera hinkar med starkt ljus..Och just idag känns de väldigt starka. Hade en fönsterputsarkille på besök, som putsade mina fönster häromdagen..Det gnistrar likt  diamanter i vissa rutor..En dammsugarkille.....hahah näe det var för mkt begärt, det fick jag göra själv.
.
Trevlig Halloween...

lördag 18 oktober 2014

Lämna fjärilar företräde
Utan titel. Kom inte på nån vettig titel som rubrik på detta inlägg. Ibland har mina tankar stannat. Är uppe i målandet. När man är i flyt, när målandet går bra. Stannar världen. Koncentrationen på max. Och det är så kul. Och uttröttande. Kursen vi går nu heter modellmåleri. Då målar vi av en levande modell. Men min ser onekligen död ut. Som ett lik. Får nog lov att lägga lite rouge på kinderna nästa vecka. På modellen på tavlan alltså! Sedan har jag målat en underlig tavla på beställning. Den är inte beställd som underlig, men jag ser den lite så. Lämna fjärilarna företräde, det är underligt nog. Beställd av en person som gillar bilar. "Måla dit lite fjärilar'också tyckte kunden. Oj oj. Vi får se om tavlan blir såld. Det är svårt att måla på beställning. Man blir lite låst och ansvaret känns kraftigare på något vis.  Att det ska bli bra.  Här fladdrar annars höstlöven ikapp i parken. Och vindarna känns kyliga. Mörkret kommer fort. Och ja, det går mot vinter.  Vetja um dä ä vintertid denna helg?  Eller va dä nästa.
Ja nog ser hon lite för blek ut den stackars modellen..Törnrosa kanske?Brukar  kludda när jag tänker, kan bli vad som helst..

ska försöka tänka som han

fredag 3 oktober 2014

Ooooopa opplala. Redan fredag

Så svårt. Och inte ens likt. Men kul att försöka skissa på kommande storverk. Oljemålningen.          
Lyssnade på några klasskamrater idag, de är betydligt yngre än mig. Straxt över tjugo.  De tyckte tiden gick så fort. Dagarna rann iväg, och de hann inte med något.  Kära ni sa  jag... Ni har ju hela livet framför er. Låt det inte rinna iväg. Missa inte några tillfällen, och låt livet ge er något. Fyll det med dagar.  Och plötsligt kände jag mig som hundra år.  Men inte tänkte jag som tjugoåring att dagarna försvann, eller har jag glömt hur det kändes då.    Nu när jag är hundra år snart, blir jag ibland lite ledsen att jag känner mig så trött ibland. Så att jag inte orkar göra allt jag vill hinna med. Nu är alla tjugoåringar så trötta.  Undrar om jag var lika trött som tjugoåring. Minns inte det. Det var såååå länge sedan.    Inga mobiler, datorer eller iPoder som tröttade ut mig i allafall.    Ah skitsamma, det var då det.   Nu är det nya tider och jag har skissat hela veckan.  På ett porträtt av mamma.  Mycket svårt.  Och blir inte särskilt likt. Men lärorikt.    Hej och god helg. Imorn går flyttlasset till Norrköping. Inte på mig utan på
Min lilla apa umpa umpa fallerallera. Son nr äldst flyttar till den staden. Intressant.      Men blogger då.  Jag skulle just läsa två nya kommentarer, då försvann de!!   Eller så råkade jag radera. Det är lätt gjort. Särskilt genom Ipone.   Ack ja.