söndag 13 januari 2013

Utan rubrik...utan panik..

Nu händer det kanske inte mer än vanligt, men jag känner mig lite i oflyt.
Inte ska detta pressa sönder min annars så optimistiska läggning..Men nu kan jag inte låta bli att tänka: vad ska nu hända.  Häromdagen brann min symaskin..Skulle laga sonens spruckna jeans...Satte i kontakten som vanligt, knäppte på "onknappen" på symaskinen..som funkat alldeles utmärkt i alla år..PANG..det verkligen smällde..jag skrek till och det luktade bränt..Sen var det mörkt..EN propp gick, ja såklart..
Men sen var den död...Min älskade symaskin. Som sytt så fina gardiner åt mig..med min hjälp då.
Sonen, den händige som kan laga allt med sina magiska fingrar. Han försökte fixa..Nope..Inga lagade brallor..
Jo jag den goda modern, sydde dem för hand, med fingerborgen på pekfingret..
Må de hålla länge.
 Sen har vi badrumslampan..skulle ju byta den..hela sketans lampan lossade från fästet i taket..Herre Gud jag höll på att slå ihjäl mig då jag druttade i golvet..Men det kunde sonen fixa..pluggade och allt det där..Ja inte i skolan just då, utan pluggade igen hålet och i med nya skruvar..
Ok jag måste få säga det..Tvättmaskinen..den luktade bränt och slutade sina dagar igår kväll...
Den är inte mer än sex år..jag tvättar inte så onödigt ofta. Men den sa tack och hej. Sonen försökte laga..Vi hjälptes åt..Läste manualen och gjorde vad det stod. Inget hände..Skitmaskin..den tömde ej vatten och centrufugerade inte..Världsliga problem..men ack, inte kul alls--dyrt.
Ska ringa både symaskinsaffär och tvättmaskinsaffär i morron.
Sen ska jag åka till Västerås..och hjälpa pappa att flytta..
Att han bara vågar låta mig hjälpa till...men jag får hålla mig ifrån kristallglasen..
 Idag har det varit en fin dag..
Solen har visat sig..på mina skitiga fönster. Men ack det gör inget. Ingen ser dem häruppe på femte våningen och ingen tvättar dem åt mig heller..Men jag fick en sådan lust att röja...
Städa och putsa på allt utom fönster.  Mina vårblommor var så vackra i solskenet.Jag pyntar och gör små stilleben av  mina saker..en massa loppisfynd som  matchar..
Plockade bort de två julsaker jag hade.Ha ha det var inte så ansträngande.
Nu sitter jag nöjd och tittar, på mina tända ljus och fina stilleben. Ja livet är helt ok, trots alla maskiner som som går sönder..
 

jag njuter av blommor...

Den glittriga kaninen skiner i solen ( syns ej på fotot)

De vackra Ranunklarna är tyvärr så svaga i kraften, de går av i skaften..
Men det blev fyra små buketter av det.............

Önskar en fin vecka till Eder..


Kommer vara borta en vecka......och hoppas jag kommer hem full av inspiration och lust igen att måla nya tavlor..Man skulle ju  inte vänta på Inspirrrrationen..bara sätta igång..eller hur var det??

hm..kanske jag kan göra lite inslag från min Iphåne..who Knows..             :)

13 kommentarer:

 1. Det är Murphy som har flyttat in. Lura ut honom på balkongen och vippa honom över kanten med sopborsten. Nu räcker det för din del. Ibland är det som förgjort!
  ps. Har du rengjort filtret i tvättmaskinen? Mitt i allt är det bara det som felas.

  Lycka till söta kusinaKarina!
  Lyckokramar!

  SvaraRadera
 2. Usch då, så mycket elände i början på året! Inte kul alls med dyra utgifter och kapade bankkort! Våran tvättmaskin är också lite lustig. Troligen är det något fel i programvredet, för rätt vad det är står den bara still med en minut kvar på programmet - och jag garanterar att det är världens längsta minut! Jag brukar fixa och trixa och hota och stänga av och sätta på och pröva med tömning och med centrifugering... Ibland går det att öppna luckan - ibland får man vänta till nästa dag, så kanske det går... Snart är det väl helt kört här med... Är inte särskilt många år sedan vi bytte tvättmaskin, men det är kanske 8 år sedan - tiden går fort, det vet vi ju... ;-)

  Hoppas att allt ordnar sig för dig!

  Här har inte julsakerna plockat bort sig självt än... Men nu är det dags att dansa ut dem... Roade mig i stället med en julkonsert i går. ;-)

  Ha en bra vecka!
  Elisabet

  SvaraRadera
 3. Gud om det vore så väl att man bara kunde pinka bort fläsket. Då skulle jag gladeligen sitta på toan halva natten.
  Vad du råkat illla ut då. Men nu är det säkert nog det brukars ju säga att det handlar om tre saker och du har ju drabbats av detta nu.Så nu är det lugnt!!! Ska din pappa flytta? In till ett servisboende eller? Det är en stor önskan angående min pappa. Att han ska ta sitt förnuft och flytta in till ett servisboende så han får lite sällskap. Han är jätte-ensam och har ingen alls utom hemtjänsten att prata med. Jag får så dåligt samvete att jag inte kan vara där oftare än jag är. Hit vill han ju inte heller flytta. Han är verkligen hemkär. Kul att höra av dig igen genom bloggen. Vi ses och vi hörs

  SvaraRadera
 4. Tar det då aldrig slut på eländet hos dig... vad är det för mystiskt väsen som jäklas? Du får be om ett snack med ängelns chef - så här kan du ju inte ha det! Tur att du är den du är och orkar se det positiva i tillvaron... sånt som vackra blommor och en solglittrig liten kanin :) Lycka till med din pappas flytt - snart kommer våren och då kommer inspirationen att bara flöda!
  Kram vännen!

  SvaraRadera
 5. Som Agnetha skrivit; Du har ju redan haft tre saker som jävlats med dig, så nu är det lugnt ett tag!
  Men visst är de tkonstigt att börjar en maskin krångla, nog 17 fortsätter det ALLTID med att fler strular!? Man undrar ju varför.....

  SvaraRadera
 6. Men...vad är det som händer...?? Nu har väl nästan den onde flyttat in och pillrat...Saker och ting ska bara fungera, så är det...allting annat är oflyt...Symaskin kan jag leva utan ett tag, men tvättmaskin, det går ju bara inte!! Nu får vi hoppas att du bryter "trenden" med att åka till Västerås, miljöombyte kanske är det som behövs. Hoppas din pappa har försäkring om inte annat...
  Ha det så gott vännen, och hör av dej när du kommer hem!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Oppss...de var många olyckor på rad :(
  Min tvättmaskin slutar också spola ur vatten ibland o de beror på att Fru Nilsson fått med något ner i silen:) de har du kollat antar jag. Ta de nu lugnt hos far när ni flyttar.

  Kramiz bästaste du

  SvaraRadera
 8. Men OJDÅ,herrejösses vad mycket du har nu!
  Tur att du inte slog ihjäl dig också!
  Dyrt är det ju när allt ska bytas ut!
  Hoppas på bättre tur NU!
  Så mysigt du har hemma ,-)
  Härligt med alla blommor och vilket ljus du har in i din lägenhet ,-)
  Härlig ängel och dina alster ,-)
  Ha det fint! KRAM Primrose.
  Jag finns nu här!
  http://enrosafluga.blogspot.com

  SvaraRadera
 9. Vilket elände.Vi köpte en ny torktumlare för några år sen Den höll i fyra år sen var den kaputt.Bara att köpa en ny.
  Det är skit med allt idag Bara slit och släng.Den första tumlaren höll i 25 år Då var det kvalitet på grejerna.Hoppas att du får dig en ny symaskin för det är något man inte kan vara utan..
  Sååå vårligt och mysigt det ser ut hos dig.
  Jättefina fågelbilder inunder.
  Hoppas att det löser sig för dig och du....Akta dig när du skall hjälpa till med flytten. En olycka kommer sällan ensam.
  Kramizzzzar i massor

  SvaraRadera
 10. Jag tror ju att det är så att vissa personer har en slags elektriskt överladdat system. Det var mycket grejer som gått sönder hos dig och det är inte kul. Men jag känner igen det, går det sönder elgrejer här så är det jag som varit i farten.
  Hoppas du kommer igång med målandet!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 11. Men, nu har du väl haft otur! Ibland kommer allt på en gång. Så blev det här under en vecka - dammsugare, strykjärn och tvättmaskin.
  Så fint du har pyntat på bordet och den målade bilden med ängeln - så fin.
  Ha det fint, så hörs vi igen när du kommer hem!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Hmm borde du inte ringa en elektriker? Kanske har du något elfel i huset?

  SvaraRadera
 13. En olycka kommer sällan ensam sägs det ju, men att 2 dyra maskiner går sönder i tät följd är inte roligt..
  Kanske det är nåt fel i huset som nån säger här ovan..

  Kram Maidi

  SvaraRadera