tisdag 19 november 2013

Flytt från ettan

Jo det känns som jag flydde..det gick så fort..På två veckor packade jag och drog. Flyttade in i torsdags,,..Fick Ny  lgh och snabbt som attan fick jag tillträde  till den..Högt i tak och utsikt över parken..Kan nog inte ha det bättre...Tack tack, en stoooor tvåa med badkar och balkong..Ligger så fint till vid grönskande,( i allafall vår sommar, nu är de nakna) träd..och en vacker park!! Tjho turen är min...Det bara går på räls nu, räkmacka och allt vad det heter..Och skolan är så rolig, och vi målar så det brinner i armmusklerna..Det drar i hop sig mot julmarknad och öppet hus på skolan..så nu gäller det att ligga i, ännu mera..Och flytten den tog lite väl mycket av min ork, men nu är alla kartonger upp-packade..och det är nästan klart...och så blev jag förkyld för tredje gången på raken..ack.
Nu har vi modellmålning på schemat igen. Och modellen idag var låååång och smal. Inte kunde jag måla en lång och smal kvinna...det gick inte. Mina händer ville bredda henna, ville fläska på höfter och tuttar...Min lärare sade, att man gärna målar som man själv ser ut..VAD menade hon med det???  Jag fick bakläxa för att i morron försöka måla av modellen som hon ser ut...suck får väl tänka på Twiggy eller så...
Annars är det så bra....utom förkylningen som täpper till näsborrarna och får mig att försmäkta på natten..
En skolresa till Stockholm på fredag med många besök på Konsthallar, kommer bli så skoj.
Och jag hinner inte mycket annat än att vara i skolan, och det är ju det jag gillar.
Min lilla mamma är lite skruttig minsann..Hon ramlar och yrsar sig, och det är inte skoj. Men hon har nu lovat att skaffa larm. Och ha larmet på sig. Hon ramlade i söndags och låg många många timmar på badrumsgolvet och frös. Usch jobbigt att bli gammal säger hon..Men någon som kommer och tittar till henne från Kommun, nä se det vill hon iiiiiiiiiiiiiiiiiiinte ha, suck!
11 kommentarer:

 1. Här går de undan i rasande fart - du har hittat rätt o njuter av livet, de kan man läsa lätt :) vad kul du fann en toppenlägenhet - grattis!! Uch ja, att bli gammal o skruttig är nog lite jobbigt o hemsk, fy jag ryser i hela kroppen när jag tänker på hur hon låg där o frös, men varför är gamla människor så envisa med att inte ha hjälp?? tror de är sista generationen som är så, nästa har både krav o mod :)
  Har du målat av dig själv där :) fin .
  Kramiz

  SvaraRadera
 2. Jag förstår din mamma, det kan ju inte direkt vara kul att ha främmande människor springandes hos en! Men å andra sidan, är man tvungen så är man!! Så jag hoppas hon går med på larm, det är i alla fall en början!!
  Jag tycker din målning av kvinnan var otroligt fin. Varför ska man måla magra stackare när det finns oss som är jättemulliga - alltså som vi kvinnor ska vara! *fniss*

  SvaraRadera
 3. Blir riktigt nyfiken på din nya lägenhet, och...ja sämre läge kan man ju ha!! Om du undrar varför jag skrev nr 7 i kommentaren på Fb...ska till din "granne" för massage idag på eftermiddagen!! så nu fick du den förklaringen...Ungefär som du skrev 2012...*gapskratt*...!! Men tillbaka till lägenheten...så skönt att allt ramlat på plats, och nu menar jag inte bara det i kartongerna...men ramla, lilla söta mamma då...Kanske ni barn får ta ett gemensamt beslut att hon måste ha hjälp...Att ständigt vara orolig för att hon ramlar någonstans, ja det är inte bra det heller.
  Men hallå...vad menade "fröken" med att man målar som man själv ser ut...??För övrigt tycker jag din dam är betydligt smalare än dina tidigare, så vad gnäller hon om...*himlar med ögonen*...?? I alla fall så är du väldigt duktig, och jag är sååå glad för din skull att du vågade och satsade, för du har hamnat helt rätt!! Sen kommer resten av sej självt...*blink,blink*...
  Ha det gott vännen så hörs vi!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Så fint att du fick en ännu bättre lägenhet. Du åker på en räkmacka nu, absolut. Stort grattis!
  Inte kan du väl måla en smalare modell än den du har på tavlan. Den är ju perfekt...man kan ju se olika på saker också eller hur? Tänk på Twiggy annars, som du tänker.
  På sätt och vis förstår jag faster Anita...och så är det säkert väldigt svårt att inse att man inte klarar sig själv längre. Vi blir med all säkerhet precis likadana, envisa som åsnor på vårt sätt:)
  Var rädd om dig, njut av livet och måla, måla. Du har hittat hem!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilket härligt läge på nya lägenheten... Grattis! Är glad för din skull :)
  Tråkigt med din mamma... minns hur jag hade det med min... oj så envis hon var... inte lätt att bli gammal och att erkänna för sig själv att man nog måste ha hjälp...
  Önskar dig en trevlig resa till Stockholm!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Gratulerar till den fina lägenheten, vilket toppenläge i hemmakvarteren. Väntar nu bara på att få se din härliga nya turkosa soffa!!!!!
  Ge min lilla skruttiga moster en kram, undrar från vilken sida envisheten kommer, är den månne sommarströmsk?
  Kram till dig med från kusin Mona

  SvaraRadera
 7. Snygg modell du målat...ser fullständigt normal ut...men du får väl skala av henne lite så hon blir magrare så fröken blir nöjd... låter roligt med skolresa..det var ett tag sen hi hi.. grattis till en större boning också, hoppas du trivs och har det bra, kramar

  SvaraRadera
 8. Jag tycker du ska fortsätta med att fläska till damerna lite.. Lite hull är bara snyggt..
  Vad skönt för dig att du trivs i nya hemmet också..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 9. Förkylningen som går nu är jädrans envis! Kommer gärna tillbaka, så härlig målning.
  Kanonläge har du fått på lägenheten, låter mysigt, så härligt att höta att du glider fram på en räkmacka ,-)))
  Jag sitter här o "LER" härligt att höra hur du trivs!
  Säkert hoppas jag kommer din mamma att ha larmet på nu när hon ramlat en gång, det var det som lärde min mamma, visserligen kom hon upp själv men det chockade henne, tillräckligt för att hon skulle sätta på sig larmet! ,-)
  Ha det kanon!
  KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 10. JAg gillar dina mulliga damer, det är ju så de flesta av oss ser ut. Min mamma har larmmamma har larm men ringde inte på det när hon ramlade och bröt armen. "Det var ju så sent på kvällen". Hon väntade till morgonen och ringde då till syrran som bor närmast.Suck! Blir man så´n??
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 11. En liten kvällshälsning till dig!
  Må så gott!

  SvaraRadera