måndag 4 november 2013

Compact living

Att dela en etta, ett rum&kök,
 med en glad och lekfull katt. Det är inte helt lätt.  Min katt, Smulan är då väldigt noga med att krafsa i sin toalett.  Hon krafsar medvetet kl 03:19 och ännu mer ingående kl 05:47. Precis som hon vill höra hur detta ljud blir till ett eko, med akustik som studsar från hallen, mot balkongen och sen vidare in i mina öron. Lägger kudden över mina hörselorgan och suckar. Lilla katt, måste du vara som mest lekfull på natten. Jo dina utspridda leksaker är mest intressanta då. Kattdjur är nattdjur, är det så. Tur att jag ska flytta till en tvåa snart.  En stor som ligger nära allt där här jag trivs att bo. Ett sovrum som går att få tyst sömn i , och en planerad plats för kattlådan. Någonstans långt bort från mina öron.  Då kan du skrapa och krafsa hur länge som helst lilla ljuvliga ljudliga katt. Sömn är hälsa. Och min sömn är svag. Hoppas den blir bättre. Det behövs ju mkt energi nu. Mycket ska målas på skolan. Projektarbetet är stort. Kanske jag var lite väl optimistisk där.  Trodde jag minsann skulle måla sexton tavlor i olja. Ack, lilla katt du noggranna kattsandskrafsare, du vet ju inget om mina projekt.  Nu är det modellmålning på schemat. Det kommer bli jätteskoj.  Funderar på öronproppar och insomningsmusik. Ack om ni visste att när man bor i city. Då är det ständig trafik som ljuder. Tar aldrig bilarna paus. Går de aldrig och lägger sig.  Idag är jag trött. Tur det är lätt att hålla i en pensel. 

14 kommentarer:

 1. Vilken liten filur! ,-)
  Ja sova behöver man. Så du ska flytta, låter spännande ,-)
  Många fina katttavlor!
  Jag har målat en katttavla jag blev himla nöjd med, precis innan det skulle hängas upp kom yngsta dottern och tingade den! ,-)))
  Tänker på dig, hur du har det, låter så himla läckert med konstskolan ,-)
  Ha det fortsatt jättefint, fast med mer sömn ,-))
  KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 2. Men hallå...ska du flytta??!! Vart när...?? Jag vet ju ingenting...*skrattar*...
  Men lilla sötnöten, hon har nog funnit sej tillrätta med livet, en matte som är konstnär, klart man måste jubla lite då nattetid...när ska matte annars märka att hon är glad?? Men jag förstår att det kan bli jobbigt, särskilt trafiken. En del säger att man vänjer sej, vet inte om jag någonsin skulle göra det...
  Så fina tavlor på katter...den första är helt sagolikt söt och vacker!!
  Ha det gott vännen, och ta ett par djupa andetag emellanåt, det skadar aldrig...*blink,blink*...
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Här rasslade det in lite kattmålade tavlor, förstår att inspirationen flödar nu när du hamnat på rätt ställe i livet..
  och katten är ju ett sällskap hör jag, särskilt på natten =) =)
  Bli nog bättre med en större lya för dig.

  Ha det fortsatt bra..
  tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 4. Jag fullkomligt älskar dina nya kattavlor! Så fast Smulan håller dig vaken inspirerar hon säkert dig också! Skönt att du snart får flytta :)
  kram
  Ann-Mari

  SvaraRadera
 5. Ja, varför ska man sova när natten faller på tänker säkert Smulan. Hoppas att du får sova gott i natt, min kusinskatt.
  Den andra målningen är helt i min smak. Gillar den mycket! Lycka till!
  kramar

  SvaraRadera
 6. Sova, vad är det? Haha, ja, jag förstår dig så väl, vaknar man av att lilla pissen vill väcka en då är det inte lätt. Men med dom ögonen så veknar man.......eller hur!
  Skönt att flytta till större!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Trots att Smulan stör dig på nätterna så beskriver du henne så kärleksfullt och så har du ju också fått till så många fina kattavlor! Alltså är det bra att ni ska flytta så att ni både får sova - om än på olika tider på dygnet!
  Fast jag tycker du ska vara glad över att hon bara krafsar i lådan och leker med sina saker och inte fått för sig att demolera dina tavlor. Kattklor kan ju vara vassa..... *fniss*

  SvaraRadera
 8. Ååh... så fina kattavlor! Den första är som en dröm och den andra... det är min Sixten "uppida´n" - röd och fin och så har han en egen blå soffa :)
  Ska du flytta igen... eller ja, det ska du ju, men så bra... lite större och kanske lite mindre oväsen från trafiken :)
  Finaste lilla Smulan... leka och krafsa i lådan när matte vill sova...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Underbara kattmålningar...de bästa jag sett från dig...hittills:)
  Ha det gott och måla på!

  SvaraRadera
 10. jösses så vackra katter...vänta här nu, inte är de väl de som går på lådan :)
  Kramiz

  SvaraRadera
 11. Dax å flytta igen...låter skönt tycker jag både för dig o Smulan. Många mysiga katter du målat, jag blev väldigt förtjust i den första, vita missar mot röd bakgrund. kram kram /Irene

  SvaraRadera
 12. Hej på dig nu tittar jag in igen efter en tid av bloggtorka. Ska försöka ta mig an bloggen igen. Här hos dig var inga runda damer idag utan gosiga kissemissar. vad duktig du är på måleriet. Snart blir du världskändis och dina tavlor säljs på bukowskis

  SvaraRadera
 13. Himmel och pannkaka vilka underbara tavlor.
  Du blir bara bättre och bättre.
  Jag gillar din stil Detta robusta och mycket färger.
  Vilken nyhet ännu en flytt.Hoppas att det blir ett bra val.
  Kul katt du har förresten det är kanske därför att grannen släpper ut sin katt på natten.
  Jag tycker att det är så hemskt men kan ju ha sina orsaker.
  Ha det toppen Kramizzzzzzz

  SvaraRadera
 14. För lite sömn är jämförbart med hjärnskada, sa de på radion i går. Så illa är det nog inte med dig, men sova bra är nödvändigt. Det blir säkert jättebra med din nya tvåa! Åh de vita kissarna mot röd bakgrund. Jättefina!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera