torsdag 6 februari 2014

Leverans

Här sitter jag så lugnt och snällt och väntar på leverans..Vår fina ZOO affär i mitt kvarter, levererar kattsand, tungt tungt är det...Och kattmat i stor säck som räcker länge..Zoobutikens ägare kör ut på kvällarna, minsann till svagmusklade" kunder som inte orkar bära hem..Mkt god service...denna Zoobutik som är gammal som gatan..och där jag ( som är lika gammal) som barn arbetade gratis i.Djur har alltid fascinerat mig.. och jag har haft lätt att sköta djur..Minns en annan zoologiskaffär, lite längre bort från city. Minns minsann att jag även arbetade gratis där (också som barn, typ som 12-åring, hahah barnarbete).-.där jobbade jag med hamsterfrön och sågspån som lön.  De hade en liten apa i butiken. En Herr Nilssonmodell, som  jag matade och pratade med, och bytte spån  i buren. Men den bet mig.. Jag drömde länge om att få en egen apa. Men det förbjöds så småningom i Sverige.  Jag  ägde hamster, katt, fiskar, vita möss och även en kanin, sköldpadda och vandrande pinnar....Stackars min mamma.. Jag frågade inte om lov, jag bara tog hem.. Det var ju tur att jag arbetade  och fick djurfoder i lön...Senare i livet skaffade jag hundar och leguan och gubbe och barn och hembränt äppelvin...
Nu har jag ju bara min katt Smulan..(och ibland kan den kännas överflödig, tiderna förändras).... tänk om man skulle haft en liten apa umpa umpa ......( ja barnen har jag ju ;)...).På tal om kattsandsleverans!!   hahaha man kanske skulle arbeta av den gratis,,,ahah,,,VARIT PÅ banken idag och gjort upp lite om  min privatekonomi...rätt intressant..Många tavlor borde säljas..Har lämnat in ett gäng till Länets  Konst..Bara hoppas och hålla tummarna att de får vara med!!  Gör många målningar på skolan. NU är det Stort måleri på kursen. Vi har snickrat ramar och klätt med duk. Väldigt bra att få lära sig,. Det är bra mkt billigare än att köpa färdigt.
Det är rätt ansträngande att måla stort..man får stå på pall och planera det hela på helt annat sätt..Det går åt mkt färg. Motionsmålning...
 Livet flyter på i kapp med färgen rinner.. Och inte blev det någon målning i en enda färg. Det började så fint med svaga vackra enfärgade toner..Men på en lärares rådan, han såg väl min ångest, målades några ytterligare färger dit. Kanske jag ångrade mig litet, men ack det var försent. Det går alltid att måla över, men svårt att ta bort..
Så är livet.
Snön ligger vit uti  parken, och inte så mycket på cykelbanan tack och lov.
Har cyklat hela vintern, och det är jag glad för. Och visst är jag glad att januari är över, och vips är februari förbi..Men varför ska man längta längre fram. Vi lever nu idag, och fångar detta..
Och det kan bero på att tillvaron är gemytlig, att jag inte längtar fram.
Rätt trött och seg och osammanhållande känner jag mig, tänker avsluta mitt bloggande för ikväll..
och vem vet när lusten faller på igen.

Ska på begäran om det går, fota min vackra kristallampa, och visst vet jag att HALLLLLLAMPA stavas med två l, men kan inte heller låta blir att undra varför.
Tjingeling............ som som Rantamor brukar säga..

10 kommentarer:

 1. Så kul att du vandrar vidare på din målarkarriär måste allt vara riktigt intressant.
  Och att få måla av "levande nakna damer" (tur att dom inte va döa, ja det måste ju vara en dröm för dig.

  Du är så duktig !!!
  Men eftersom jag ju inte gillar kristaller och inte kronor heller så kan jag ju inte ljuga å säga att jag tycker din hallampa är snygg....
  Men du vet smaken är ju bekant delad...

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 2. Om jag hade pengar, sjunger jag....då skulle jag köpa alla dina tavlor:). Jag tycker om ditt inlägg och en kristallampa sitter aldrig fel.
  Kramar
  Kusin Karin

  SvaraRadera
 3. Tack, det var en fin lampa, jag har lånat hem några på prov från elaffären i Sandviken, ja de är så serviceinriktade så där skulle man kunna prova hela affären. Det blev ingen affär för jag kunde inte bestämma mig. Dina färger flödar, det måste vara jätteroligt. Jag håller bara på med an massa annat, kommer liksom inte igång med akrylen, Men en vacker dag så är det säkert full fart igen. Kram till dig /Irene

  SvaraRadera
 4. Men hallå vännen...vadå jobbat i djuraffären?? Vilken av dom, och är det Bosse som kör ut åt dej?? Ja kattsand alltså...För i zooaffären på Engelbrektsgatan, ja där jobbade jag en gång i ungdomen. Men jag fick lön i kronor och inte i spån...fast ett och annat spån blev det väl också, för helt plötsligt skulle jag föda upp hamstrar fick jag för mej. I mina föräldrars hus, i källaren...och hamstrar är nästan som kaniner, eller råttor...till skillnad att honan biter ihjäl hanen efter själva akten, om man inte är snabb nog att rädda honom ur kärleksnästet. Nu har vi lite att prata om (eller ännu mer...) när vi träffas, ja inte hamstrars kärleksliv kanske, men zoo...
  Tavlorna du visar nu, det har hänt något...färgerna, det mustiga, det som är Karina...eller, ja jag gillar det här också, men...känner inte igen mej!!
  Skönt att livet flyter på för dej, dag för dag. Här är det lite mer som ute på havet, det guppar rejält, ibland är näsan knappt ovanför vattenytan...
  Önskar dej en riktigt skön helg vännen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Halloj vännen
  Var är katten? Jag tycker du skall ha med den i alla dina målningar på ett eller annat vis.
  Det är så häftigt med detta svarta och vita mitt i smeten av alla mustiga färger.
  Härligt att du är på G och njuter.Jag har alltid haft en massa djur.Inte när jag bodde hemma men när jag fick eget.Det enda jag hade hemma var kaniner.
  Ha det toppen i skitvädret för jag anar att ni har som oss.
  Kramizzzzzzz

  SvaraRadera
 6. En liten kvällshälsning!
  Hoppas allt är bra och ha en fortsatt fin vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Så blev jag så där extra glad direkt när jag nu tittat in till dig och läst. Tack för att du la ut ett foto av dina väldigt vackra hallampa! ,-))
  Förstår att den fick följa med hem.
  Fina målningar!
  Bra att få kattsand o mat hemskickat, jag jobbade också i en zooaffär fast när jag var 14 ,-))) För 5 kronor i veckan!
  Öste frön i påsar och märkte, dom hade stora landsköldpaddor i fönstret, många, men jag fick aldrig ha djur, en undulat hade jag, men inget annat.
  Men det tar jag igen nu ha haha.
  Så kul med en apa, det var någon som hade en apa som mamma och jag så när vi handlade mat ibland ,-))
  Tycker du visst ska ha färg på dina tavlor, blir sån härlig värme.
  Ha det fortsatt jättefint!
  KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 8. Just nu har jag tittat igenom alla bilder i ditt album. Vilken härlig färgklick i gråa februari!
  Kram, kram /Kerstin

  SvaraRadera
 9. Du målar så fint! Fortsätt så, läckert! Och lampan är jättefin, jag är lite småförtjust i kristaller!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 10. Kram och trevlig läsning, det där om att släpa hem djur, känner jag till. Min dotter gjorde så sedan fick jag passa och sköta om dom. Fy för vandrande pinnar.

  Må så gott. Kommer igen snart
  Mi

  SvaraRadera