onsdag 22 januari 2014

Insnöad..

Jag ska låtsas att jag är insnöad i morron också.. Tog en hemmadag i dag. Och tanken var att måla hemma...och det fanns minsann alla medel för detta..Men ack, det var så mkt annat lockande, sådant som jag inte gjort på länge..ligga i soffan och läsa tex..och äta lunch på  stan med sonen...Och bara vara. Idag har jag haft en toppen dag...Gick och strosade lite på stan...och kikade in i en antikbod...så vackra saker..Och vet inte var jag fick kraft ifrån, men prutade duktigt på en hall_lampa...( är det tre l på halllampa??) Hallampa hall-lampa ...skitsamma.Nä inte tre L. Ser ju inte klokt ut.  .....en så vacker i kristall och gammal som gatan. Väl hemma skådar jag högt upp i taket,.....upp, i det blå..och min son, som värsta cirkusakrobat, tar han tre stolar travade på varann ( har ingen stege) och jag den darrande modern, glad och envis att lampan kommer upp, står svettande och tänker  på, må  han inte ramla, innan lampan hänger där...hahha ..

 Ute är det vackert  och snörikt.. och Hindermässan  bådar kyla..men det är lagom kallt..och kvällspromenaden runt Oset, var kolsvart men ljuvligt frisk.
Målar i starka färger igen..älskar det..Men min lärare tyckte jag skulle hålla mig till en färg, bara för att prova..Jag blev så förvirrad..Vilken färg, jag gillar det mesta. Och det var svårt..Ska försöka i morron, tror att det blir gult. Guldockra., den är vacker..men bara en färg, på hela tavlan..vi får se om jag klarar det...
 13 kommentarer:

 1. Men varför ska man måla en färg, det låter ju tråkigt tycker jag, gillar dina färger i dina tavlor.
  Har du helt gått ifrån dina nakna damer ( ja jag vet att jag tjatar) ????

  Skönt med en dag att bara vara.

  Tjingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 2. En färg på tavlan blir inte mycket till variation... Men möjligen flera färger ton-i-ton.

  Tur att hallampan (tror att det aldrig kan bli fler än 2 likadana bokstäver efter varandra) kom upp och sonen klarade sig helskinnad. Du får nog köpa en stege, för man ska inte klättra på stolar så där... ;-)

  Vinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 3. Oj nu kommer det riktigt moderna så som jag målade på 60-talet.
  Jag älskar också färger och mycket.Då blir man glad.

  Vilket skönt djup du har fått i den med katten. Snyggt.
  Det får väl bli nyanser annars kan det kvitta,.fast det är säkert det hon menar.
  Det lät inget vidare med tre stolar men nu sitter den ju där den skall.
  Svårt när en glödlampa går som måste bytas.
  Kramizzz ha det gott på soffan

  SvaraRadera
 4. Två l ! Aldrig tre konsonanter i rad.
  Säga vad man vill, men insnöad blir du aldrig söta kusin. Kanske utvändigt så du får sitta invändigt och göra det du helst av allt vill.
  Härliga skapelseprocesser du går igenom i din utbildning. Det känns inte riktigt som du, men det hör till stycket att pröva på allt när man studerar. Jag tycker om båda dina tavlor, de skulle passa bra här i min hall, lysa upp och se till att leendet för dagen satte sig på plats innan man stegar ut i världen.
  Grattis till hallampan!
  Kramar

  SvaraRadera
 5. ,-))))) Ja ibland undrar man hur många "l" det blir, när det låter som tre ,-))))
  Skönt med några "bara vara dagar" dom behövs dom med, hur roligt man än har det.
  Den synen när din son hänger upp lampa, .-)))
  läskigt!
  Lampan låter som om den vore väldigt vacker och speciell.
  Dina tavlor är underbara, jag älskar ju också färg.
  Känner igen din katt du skapade ,-)
  En färg, ja kanske, men som du, jag älskar färg, man blir så glad ,-)
  Här snöar det så vackert, visst är vintern tjusig.
  Ha det fint. KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 6. hej på dej!!
  Vilka härliga uppiggande tavlor (2 p och 2 g ;-))
  Jag gillar dina färger, men säkert vill läraren utmana dig . Så att man gör sådant man kanske inte själv skulle ha valt.
  Ha det fint!
  kramar i massor

  SvaraRadera
 7. Nu håller jag på Rantamor...och Lotta...bara en färg?? Det är väl lite tråkigt...?? Eller...?? Jag som älskar dina mustiga svulstiga damer, färgstarkt och...ja jag tycker om dom!!
  Så skönt att ta lite bonnpermis, man kan behöva komma ifatt sej själv med både tankar och avkoppling. Önskar att jag vore lika modig och gjorde det ibland, bara för att känna efter hur det känns att ha en dag oplanerad och alldeles för sej själv.
  Gud...sonen på stolarna, och jag skrattade gott...bara han inte ramlar innan lampan är på plats. Ja herre gud, en gammal antik fin lampa, den är väl värd några blåmärken iallafall...
  Hade tänkt hälsa på dej någon kväll nu i veckan, men sen kom jag på...hindersmässan...hinder med parkeringsplats så jag la det på is.
  Ha det nu gott vännen, vi får boka in en seans snart, eller möte iallafall...
  Kram kram

  SvaraRadera
 8. halllampa ha ha det är aldrig 3 l även om det verkar vettigt..varför fick vi inte se lampan blev ju nyfiken jag som provar kristallampor här hemma. Lycka till med din enda färg att måla med...ockra..ta det som en utmaning...fast starka färger är liksom du tycker jag...lycka till kramelikram

  SvaraRadera
 9. Ja du dom vågar våra barn, tur lampan kom upp och sonen ner ordentligt. Det där med färger är nog så att det kanske styrs lite av humöret.
  Ha en skön helg/kram

  SvaraRadera
 10. Det är så mysigt med alla dina färger mitt i det vintergråa. Men lite varmt guldigt går också bra.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 11. Härligt med lampor och med färgrika målningar...kan dock vara en utmaning med bara en färg, dvs en färg i många olika nyanser:)
  Lycka till!

  SvaraRadera
 12. Här sitter jag och blir så nyfiken på din fina lampa :)

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 13. Färger är underbart - en enda färg, ja jag har då lite svårt att tänka mig något vettigt i en färg men de blir säkert bra om din lärare säger så:I de la gott att ha söner som kan hjälpa en när man inte når upp själv.
  Kramiz

  SvaraRadera