torsdag 17 april 2014

Glad Påsk!!

Vojvoj redan påsk och skäratorsdag idag.  Måla ägg och pynta tupp.  Sådana långhelger som ger tillfälle för ledighet. Och alla goa barnen hemma.  Det är så kuckelikul och barnbarnen är ljuvliga. Men ack mommo behöver semester efter detta, och det har knappt börjat. Ha ha. Hur kunde min egen farmor Emma i Pilbo. Hur orkade hon med oss alla barn under sommarlov och påsklov. Hon var otrolig.  Lagade mat och lekte med oss. Läste sagor och trollband oss med sina berättelser. Hon berättade om Förr. Livet. Hur hon hade haft det. Undrar om hon lade till lite och skarvade. Ty jag minns att hennes berättelser var så fantastiska. Man tröttnade aldrig på att lyssna. Och så var hon en inlevelsefull berättare. Kära farmor Emma. Jag glömmer dig aldrig. På påsken satte hon fjädrar på allt. I trädgården, och inne. Och vi åt ägg. Farmor hade höns. Och nån tupp, och den var galen. Hon var hemmafru. Och jag önskade att jag hade den orken hon hade. Gnällde aldrig. Älskade att bjuda hem gäster och laga mat. Hon var nog lycklig. Hade sitt hus på landet. Åkte aldrig på semester. Syltade och saftade och planterade blommor. Och alla stormtrivdes hemma hos henne. Änka blev hon vid 60- års ålder och kämpade på ensam. Själv har jag så mkt egna intressen att ibland är det svårt att hinna med barnbarn och familj. Min gamla mamma. Ja, mamma är riktigt gammal nu. Orkar knappt gå ut längre. Hemtjänsten tre gånger om dagen. Hon som ALDRIG ville ha hemtjänst. Nu trivs hon jättebra med dem och god mat får hon hem i liten låda. Så är livet.   Och jag njuter av påsklov. Och längtar till skolan börjar igen.  Och att måla är bland det roligaste jag vet. Kanske farmor Emma njöt lika mycket av att koka saft.  Glad påsk. 
Farfar och farmor.                                         Ps. Min dator vill inte det jag vill. Tex kommentera på en del bloggisar. Dags att omformatera hela baletten.  

9 kommentarer:

 1. Hej Karina!
  Jag har varit i Pilbo idag och påskpyntat lite .Elisabeth hade påskris på bron, så hon för Tant Emmas tradition vidare. Kul att få se bilden på Emma o Elof.
  Glad Påsk önskar Ulla

  SvaraRadera
 2. Ett helt ljuvligt inlägg Karina!
  Gillar din fina påsktupp... och det fina fotot på dina farföräldrar :)
  Klart du längtar tillbaka till skolan - förstår dig precis!
  Ha nu en riktigt Glad Påsk!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Härlig tupp
  Ha en riktigt skön påsk

  SvaraRadera
 4. En riktigt glad påsk önskar jag dig, här är påskrunda hela helgen så nu får man konst så mycket man orkar.
  kram kram

  SvaraRadera
 5. Ja din farmor Emma var otrolig, vet du jag blir trött innan barnbarnen kommer ,-))))
  För jag vet hur jobbigt det blir eller snarare hur trött jag är efteråt ,-))))
  Men så lekar jag ju med dem.
  Jag försöker koppla av med mina grejer jag håller på med nu innan ,-))
  Så kul att höra att du är på G och stortrivs.
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)
  Skulle tro att fin farmors saftandes var som ditt målandes ,-))

  SvaraRadera
 6. Underbara farmor, jag hade också en otrolig både farmor och mormor. Och du jag vill också bli farmor, jag faktiskt längtar efter det mina pojkar är 24 och 29 och har inte tid med barn men snart kanske, hoppas innan jag blir för gamal och inte orkar med. Kram och glad fortsättning på påsken / Monica

  SvaraRadera
 7. Ibland undrar man faktiskt hur kvinnorna orkade förr i tiden. Dom skötte allt hemma + att dom skulle passa upp på gubben när han kom hem från jobbet - och dessutom vara glada och nöjda. Det var aldrig tal om att en KARL skulle hjälpa till i hemmet eller med barnen.
  Nej, man brukar skoja om att "det var bättre förr", men det gällde nog bara för män! Tacka vet jag livet nu..... *fniss*
  Susie

  SvaraRadera
 8. Hej på dej min vän och tack för kommentaren. Har varit lite dålig på att kommentera själv, men det har varit så mycket annat som kommit i vägen.
  Så fin påsktupp du har gjort- jättecharmig!
  Varm vårkram till dig!

  SvaraRadera
 9. Något jag alltid saknat är en mormor eller farmor.. Jag fick aldrig träffa mina eftersom de redan var borta när jag föddes.. Härliga minnen du har av din farmor..

  Kram Maidi

  SvaraRadera