måndag 1 december 2014

Drar ihop sig till julmarknad

På konstskolan på
Lördag. Det blir öppet hus och öppna atelje'er. Försäljning av konst, kaffe bulle och soppa.     
Affärerna dignar av julpynt och julklappstips.  Så skönt, vi köper inga julklappar. Inga måsteklappar.  Ibland brukar jag köpa ändå för att jag vill. Om jag hittar det rätta till nån som det passar till.  Brukar köpa till de små barnbarnen för det är så skoj.  Och de blir så glada.  Jag har inte bemödat mig att leta reda kartongen det står "julsaker" på. Inte pyntat, inte hängt upp julgardiner.  Skönt.  Köpte en pappersjulstjärna idag på Åhlens.  Hade redan en fönsterlampa hängandes, så det var bara att trä på julstjärnan på den.  Så enkelt. Och vackert. Och lat är jag och trött.  En ljusslinga på balkongen. Färdigt.   Målat jultavlor till försäljning och ny kurs börjar nästa vecka i skolan.  Det är så skoj och tar all energi.   Tänk förr. Det var så mkt måsten. Nu måste man inte tänka på måsten.  Befriad.     Men om man vill och tycker det är kul senare, vem vet julkullådan har förmodligen åkt med till Myrorna i flytten. Då är det kul att köpa nytt julpynt, om man känner för det.  Kära nån vad bra jag har det.  Lagt bort alla måsten, kanske råkade skicka med dem till Myrorna också.   

9 kommentarer:

 1. Jag har nog kommit halvvägs då det gäller måsten. Det som är kvar hör nog mer till traditioner.
  Kul med marknad och lycka till med försäljningen av dina fina tavlor.
  Kramelikram.

  SvaraRadera
 2. Det låter som om du är till freds med dig själv. Det är så man ska leva. Inte en massa måsten, med julen. Jag pysslar nog på en del men det beror på att jag tycker det är kul och inte måste. Hoppas du får sälja lite på marknaden, skulle vara kul att vara där. Nästa gång du besöker Sandviken, kom o hälsa på, det vore väl kul, Härliga målningar som vanligt, kram på dig

  SvaraRadera
 3. Härliga december. Marknader är så mysigt. Det är så mysigt att lugnt strosa omkring och bara njuta av den fina tiden som är nu.
  Julklappar tar jag det lugnt med. Det blir till de små . Tycker julen ska vara en tid att bara få varva ner och koppla av.

  Vilka fina tavlor. Jag gillar dom skarpt. Jag målar lite själv åxo mellan varven.
  Må så gott.
  Hejsvejs!

  SvaraRadera
 4. Tänk den stackare som en låda med "måsten" ,-)))
  gud så skönt att lägga bort alla "måsten" befriande skönt ,-)
  Härliga tavlor, och din kurs låter som en "vinstlott" så himla kul det skulle vara att få gå på en kurs och måla! måla! ,-)))
  Jag har mina dagar då jag målar på, men rätt som det är slutar jag hmm måste ta mig i kragen, fast det är ju det jag inte kan, jag kan bara måla när känslan för det kommer.
  Nu hoppas jag det blir en härlig dag på Lördag, såklart det blir.
  Ha det KANON! ,-)))
  KRAM KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 5. Julmarkand - jippi de ska jag oxå på i helgen....tyvärr inte samma :) hade ju varit kul annars att se alla dina tavlor....för de finns väl där kan jag tro.

  Måsten - nä bara sånt man vill ....måsten är borta.
  Kramiz

  SvaraRadera
 6. Kul med julmarknad på skolan... hoppas du får sälja många fina tavlor!
  Fina damer och en vacker ängel!
  Här finns inte heller några måsten längre... bara julskinkan då... och den köper jag färdigkokt förstås - bara att griljera :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Så många fina tavlor du målat.
  Här finns ingen julstress heller och det är så skönt.
  Imorgon ska jag åka till äldsta dottern och hennes lilla Isabell som fyller 2 år idag och vi ska baka pepparkakor. Det ska bli mysigt!
  Önskar dig en fortsatt fin och lugn december och må så gott!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Lycka till med julmarknaden!
  Så skönt att du har skippat alla julmåsten...här har du en till som vinkat farväl till all hysteri...sååå skönt!

  SvaraRadera
 9. Det låter skönt att slippa alla måsten. Jag har också trappat ner julen jättemycket. Det mesta julpyntet ligger kvar i sina lådor och julklappar blir det bara till de 2 minsta barnbarnen..

  Kram Maidi

  SvaraRadera