torsdag 27 november 2014

Första advent

Jaha det är det,(första advent) trots att gräsamattan är grön när jag tittar ut genom fönstret och ser ut i  parken. Det finns inga blad på träden och himlen har en vitgrå ton.. I går morse var det halt, man fick trippa försiktigt fram. Har börjat g¨å promenad till skolan, dit och hem, det blir en timme. Bra för motionen och för samvetet som säger att man ska ha motion och luft.  Går snabbt må ni tro, så det riktigt känns i benen..Sen får jag kramp och ont i vaderna, stretchar, det är konstigt nog så trist, men blir bättre då...Har fått en massagekudde av min son. Den är bra för hårda spända vader. Undrar varför vaderna är så spända..Det finns inget flöde säger min akupunkturkvinna jag besöker ibland. Du är tom på energi,  säger hon.. Efter en massa nålar, överallt på kroppen, känns det energipåfyllt faktiskt.  Men sen är det tomt igen.. Undrar var det läcker?? Är så hiskeligt trött. Kan det vara det gråvita tristvädret..vi skyller på det.. Nu första advent plockar vi fram ljusslingor och julestjärnor. Det kommer bli så vackert i alla fönster. Och stadens juldekorationer är ljuvliga.. Men har inte fått in känslan än. Advent. Pratade med min syster i telefon..Hon hade adventtankar. Pynta och baka pepparkakor, bjuda hem folk på adventkaffe.. Tänk, jag har inte en tanke på sådant. Har inte tänkt göra mer än att sätta upp ljusslingan på balkongen. Och stjärnorna som får lysa i fönstet om jag når dit upp.
I morron åker vi på skolresa till Stockholm. Ska besöka många konsthallar och det blir kul. Färdigt schema, bara att sätta sig i bussen och hänga på gruppen. Som en lekskolegrupp, med genomskinligt rep, så tryggt. Sedan nästa helg har vi julmarknad på skolan. Säljer jultavlor och julkort vi tillverkat. Och kaffe, bullar soppa och bröd.. Det brukar komma mycket folk. Sedan blir det julbord. Ja nog blir det jul alltid.
Även om det inte känns så, än. På lördag är det julbasar på barnbarnens dagis, och skola. Det blir skoj att se.
Målar intensivt hela dagarna och kursen " plats och rum" tar slut nästa vecka. Då blir det genomgång och utställning. Håller nu på med ett rum, cafe´ och i min fantasi är det prinsesstårtor som är temat. Prinsesscafeét och prinsessan med tårtorna.. Roligt är det..
Trevlig advent!!!


5 kommentarer:

 1. Här uppe i norr har vi heller ingen snö, men idag var det kyligt och tokdimmigt.
  Rände iväg ut på havet och hade en säsongsfinal med Sally, fick 16 sikar och en öring, och nu har vi så mycket fisk att vi inte får in mera i frysen, och ändå har vi gett bort massor.

  Är du klar med madamen som låg på divanen ???
  Och den där nakna killen....
  skulle nog bo närmare så att jag kunde komma på din utställning.

  Ha nu jättemysigt i Stockholm i helgen.

  Kram och goadvent på dig.
  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 2. Prinsesscaféet är ljuvlig!
  Önskar dig en trevlig resa till Stockholm idag och en fin adventshelg!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ha en fin fösta adventhelg
  Kramiz

  SvaraRadera
 4. Ja nu är första advent över. Det ramlar på så att säga. Tror att jag ska besöka ditt prinsesscafe jag som gillar prinsesstårtor... hoppas du är där då så vi får träffas...kram på dig

  SvaraRadera
 5. Helt underbara tavla ,-)))
  Har inte hunnit med något ännu, har sina orsaker, jul känns långt borta.
  Ha det fint hoppas Stockholmsresan blev kanon ,-)))
  KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera