tisdag 16 april 2013

I dag var det eftermiddagssol!! och jag är förkyld...

Så himla typiskt.(.varmt på balkongen..jag satt mig minsann i solstolen..damp tungt ner helt enkelt.. med näsan i vädret satt jag och njöt in värmen...Nu var jag rätt slö och trött för jag har visst dragit på mig en förkylning..Varit hemma från jobbet igår och idag..har feber och ont i kroppen..och knoppen). Så typiskt för idag verkligen skrek mina tomma blomkrukor på balkongen efter blommor..Men när som helst jag blir frisk, ska jag ta mig till blomsteraffären, lite penséer i vårvärmen är det svårt att vara utan.
Satt och lyssnade på småfåglarna hur de brann av längtan efter att få bygga bo, och de  kvittrade med de allra vackraste locktoner..Även min längtan började att brinna..Ut till landet..bygga bo..Att bo i lägenhet är helt ok på vintern och hösten. Men när vår och sommar börjar nalkas, då längtar  jag ut i naturen..Har lockat hit en mäklare  här i veckan, för att värdera min lya..och vem vet om detta blir startskottet för mig, att få ändan ur soffan och flytta.-.var?? Det blir spännande att se..
Har inte haft tid att skriva blogg och inte att måla så mkt som jag velat. Det gäller att prioritera bort en massa annat som lockar bort mig från staffliet. Nu när jag varit "ledig" (sjuk) har det blivit lite svagt med konsten.
Men ack mina planer är starka och vem vet, om de blir förverkligade. Har för avsikt att söka konstskola igen, det som är kruxet är ekonomin...varför får man inte studiestöd när man passerat 50???...så dumt..Ska det vara försent då alltså, att förkovra sig..Får se om jag har en lösning på detta, söka kan man ju alltid göra och det är gratis...Drömmar uppfylls ju inte alltid, med utan dem vore livet bra meningslöst.
Smulan vill ju ha ett litet torp på landet sa hon, där hon fritt kan jaga efter fjärilar och matte kan stå vid staffliet och måla av fjäril och katt.. Drömmer igen,igen,,vetja' om jag har lite feber, börjar väl få hallucinationer också. Jag tror att jag stannar till vid en trädgårdsdröm och försöker minnas alla blommor som jag ville ha däri, ifall jag får en trädgård igen..och det hettar riktigt gött i ansiktet, efter solens strålar som tassat på mitt ansikte, eller var det Smulan.....Mmmm och blundar jag. så hör jag havet som susar, ty balkongdörren är öppen..( att det är E20- motorvägens trafik som brusar, det låtsas vi inte om)


....................och i morronkväll ska jag kika i mina bloggvänners sidor och finna vad som där händer i..humledumle i riddarsporren..

13 kommentarer:

 1. Halloj sköna böna. Du skulle bo här på sommaren och stå ute i min trädgård och måla.
  Jag har massor av underbara blommor.
  Stackars dig som har dragit på dig en förkylning.
  Min varade i över tre veckor.Efter kom det värk i hela kroppen. Mycket i käkarna.
  Du målar som en gudinna.
  Härligt!
  Krya på dig och jag hoppas verkligen att du kommer till skott och får din stuga på landet.
  Där passar du mycket bättre.Jag kan riktigt se dig där i hagen med stråhatt och penseln i högsta hugg.
  Kramizzzzzz

  SvaraRadera
 2. Drömmar brukar bli verklighet....så fortsätt drömma. Värderingen är ett steg i förverkligandet. Självklart behöver Smulan och du hitta ett konstnärstorp, där ni kan dona, måla, fixa, njuta...plantera och så.
  Krya på dig söta Karina!

  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 3. Visst är det knäppt att man inte kan få studiestöd efter 50... otroligt korkat tycker jag!
  Det är klart du kommer att hitta ditt torp - du och Smulan skulle må såå bra av det!
  Ha det fortsatt bra... och sluta aldrig drömma!
  Kram vännen

  SvaraRadera
 4. Älskade vännen...nu känner jag verkligen med dej, inte bara det onda i kroppen...Tror jag sparkar ut grannarna närmast skogen, så är problemet med sommarstugan löst...Men, kanske som du skriver, behövs det en spark där bak, mäklaren ger dej den nu i veckan...och vips flyger du ut ur ditt bo mot nya äventyr!! Å konstskola, det är väl nu när man mognat som man kan ta till vara tiden,måla från hjärtat, det är väl då det ska satsas på kreativt folk! Förbannat dumt det där med 50-års gräns. Det var ju likadant för mej, när jag blev arbetslös. Men jag hotade med att de skulle få ha mej sittandes på arbetsför medlingen tills jag gick i pension om jag inte fick en utbildning, och det verkade dom verkligen inte vilja ha...Men det är klart, jag var ju arbetslös. Men det är inte bättre att bli själslös om man inte får utlopp för sin talang...och NötendenSöta, hon ska ju bo på landet...det viskade hon till mej...
  Krya på dej och hoppas det händer mycket positivt nu snart!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Kan fårstå att du igen när våren kommer börjar att längta ut till landet, du är nog en landet-tjej tycker jag.
  Och kissen skulle säkert också trivas...
  men nu...
  hoppas jag bara att du kryar på dig....fort.

  Tjingelingen.

  SvaraRadera
 6. Skönt att du har en balkong att sitta på nu när du är sjuk och dålig! Krya på dig!

  SvaraRadera
 7. Krya på dig, sen tycker jag det låter kanon att få trafiken att låta som vatten ,.))n Du kanske ska bo kvar ,-)))
  Härlig tanke du har om flytt, varför inte om det är din dröm, förverkliga den tycker jag!
  Rätt plats dyker då upp, snart eller du får vänta ett lite tag!
  SÅ härlig målning, vilka färger och söt insekt ,-)
  Hoppas konstskolan blir av, visst är det dumt att man inte får studiestöd.
  För det är nu man vill lära sig och hitta på nåt kul!
  Ha det fint, KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 8. Ja, sätt igång att måla, allt blir bättre med lite vit färg ( eller vilken färg som helst förresten ).
  Ha en bra dag!
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 9. Hoppas att du är bättre, det är helt fel tid att vara dålig nu! Och du, förr då tänkte jag alltid; "Det kan jag göra sen!". Nu vet jag bättre. Det är bara att omgående sätta igång att göra det man tänkt sig, tiden rinner undan så j...a fort. Snart har man ingen tid kvar.....

  SvaraRadera
 10. Tänk vad roligt att få gå på konstskola, synd att man inte är yngre. Det är allt bra tur att det går att drömma...vissa saker blir verklighet, så vem vet, du kanske hittar ditt drömboende till slut. Här målas det för fulla muggar, men snart blir det mycket trädgårdsarbete, kul, ha de, kram

  SvaraRadera
 11. Vill bara önska dig en bra vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Jamen så knäppt, de hade jag inte en susning om, ja att man inte fick studiestöd efter 50. Jag som tänkte börja plugga till hösten om jag inte får något nytt jobb, japp jag är utan fr o m 1/7.
  Visst är de skönt att drömma och ibland så går drömmarna i uppfyllelse. Så hoppas jag att din torpdröm gör.
  Själv drömmer jag mig hem till Blekinge igen. Håller alla tummar o tår för att du finner ditt lilla torp och kan stå där i solen och måla i sommar när kissen spinner vid dina fötter.
  Kramiz

  SvaraRadera
 13. Verkligen orättvist att man inte får studiestöd eter 50. De kan väl höja den siffran också nu när pensionsåldern höjs..

  Kram Maidi

  SvaraRadera