tisdag 2 april 2013

Sitter här och laddar upp mig efter påsk..

Ska minsann ta fram stavarna och vässa mig, och taga en rask promenad ut i solens sken..Har inget att skylla på längre, mitt lata stycke..Fy va jag är lat..eller rättare sagt kommer annat i vägen..bortförklaringar och påhitt..Det är ju skönt att röra på benen och nu är det ingen snö eller is på vägen..Proppar jag öronen fulla med musik så kan det ju bli riktigt lyckat..Har inte sedan min syster flyttade till Stockholm för ett år sedan., tyckt det varit skoj att gå själv--Men ack och ve, det behövs motion..Denna påsk har det slunkit mkt gottis in i mitt gap..Hade med mig ett jättestort godisägg till sonen..och vem åt mest..Jag!!LCHF var som bortglömt i ett nafs. Nu var det lite fel godis i sönernas tycke, och det var ju synd att godis ska ligga och mögla..Och va' gött...och sött.Hade inte intagit någon sötsak sedan början av januari, så mina ögon lyste och öronen knastrade..NU var det påskafton och helt legalt.Att socker kan vara så ljuvligt..Men sen fick jag ont i magen, men ack det var det kanske inte värt (jo).Och vi hade annat trevlig för oss I STORA STADEN..Vi åt ute och var riktiga gourmander, med lamm och annat  fint minsann..Sätta sig på restaurang och bli upp-passade..det är lyx och det unnade vi oss--Jag fyllde en massa år, och det gjorde saken ännu trevligare..Vi besökte Haga och Fjärilshuset där.. Helt underbara stora vackra fjärilar som sakta singlade sig flygande fram runt omkring oss..Så tjusiga till färg och form, så man knappt trodde sina ögon.Gick där länge och njöt av det vackra som naturen bjuder på..Så var det där så varmt, och skönt, ty utanför var det kallt och blåsigt. Soligt men kallt..Vi besökte Fotografiska och Naturhistoriska med flera utställningar. Vi såg på Isbjörnsfilm på Cosmonova. Sedan firades födelsedag med tjocka släkten..Ja en lyckat påsk på palla pis.
Nä nu må jag väl raska på innan sola går i moln....eller latmasken tar över igen..

12 kommentarer:

 1. Då får jag nog börja med att gratulera dig på din födelsedag...ja må hon leva...ja må hon leva...jaaaamå hon leva uuuutiiiiiihuuuuundraaaaaaade åååååååååååår...
  hurra, hurra hurrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

  Och så kul att du fick fira med kära släkten och dina fina killar...
  och så "synd" att dina söner inte ville ha godiset i ägget, men dom hade en snäälen mor som ställde upp minsann....
  va gör man inte för barnen sina.

  Och oj oj va vackra fjärilar, där blir det något för konstnärinnan att måla kan jag tänka....
  Spännande.

  Hoppas din promenad blev skön...jag har varit lat idag...ingen runda blev det...

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 2. Har allt följt din "resa" både här och där...söt som socker när hon cyklade runt på huvudstadens gator!! Å det är väl klart att du ska firas, unga som vi är...Sen tycker jag du var en offrande moder, som tog över barnens godis när de inte förmådde att få ned det...så skulle vilken mor som helst göra!! här har jag inga barn att skylla på, men godiset gick ned utan problem ändå, sött och gott var det också!! Trinn´blev jag på köpet...
  Och nu är vardagen tillbaka. Med våren så sakta smygandes runt knuten. Tyckte nog jag kunde känna den lite idag igen, när jag var ute på min hundrunda. Gud så mycket frisk luft jag fått den sista tiden!!
  Sen har jag mött kusin min, vi ska dit någon kväll och hälsa på, du och jag...
  Ha det så gott vännen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Fjärilshuset är fint! Tar inte så lång tid för mig att åka dit ,-)
  Cosmonova är också kul! ,-)
  GRATTIS i efterskott!
  Du verkar ha firat Din födelsedag mysigt.
  Ja här blev det ocksåm godis till PÅsk! Sötsuget tog överhand,........
  Stavgång ska ju vara bra, har aldrig provat.
  Men som tur är har jag hundar så jag kommer ut ,-)))
  Ja kuddarna var lite dyra.
  Men dom är bra kvalitè.
  Med dragkedja!
  Men naturligtvis kan du måla direkt på en kudde ,-)))
  Lika roligt det, bara det blir en kudde! ,-))
  Nu vill jag ha bort den tjocka isen så jag kan gå avslappnat ute!
  Ha det fint, KRAM Primrose ,.)

  SvaraRadera
 4. Oj oj oj vad mysigt o gott du haft de då - härligt. Grattis i efterskott säger jag med:)
  Vilka underbara bilder, fjärilar...snart kan vi se dom flyta där ute - efter denna vintern längtar man extra. Jag har aldrig varit med om en sån här seg vinter tidigare här o jag är ju endå ganska gammal "ganska" :)

  Kom hit!! så hänger jag med ut på promenad. Visst är de roligare när man är fler, samma dilema här men jag har varjefall mina hundar, men människor är inte lätt att få med sig ut på promenad i mina trakter:(

  Kramiz på sig

  SvaraRadera
 5. Då instämmer jag i gratulationskören och utbringar ett fyrfaldigt leve också!

  Härliga bilder från Fjärilshuset! Där förstår jag att ni trivdes i väntan på våren utanför.

  Tur att du offrade dig och åt upp godiset... ;-) Här har det också slunkit ner en massa godis. Vi hade köpt extra mycket ifall det kom några påskkärringar, men det gjorde det inte (när vi var hemma i alla fall). Då var vi ju tvungna att äta upp godiset själva. ;-) Men jag skyller på hostan (som håller i sig) att det inte blir några längre promenader.

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 6. Ja, vad gör inte en mor för sina söner?
  Offrar sig naturligtvis, fastän man vet att man får ont i magen....
  (Känner nog en annan likadan jag...jag slutade äta godis och kaffebröd, allt sötat i slutet av januari...fick ett skov på mig och fick ont i magen jag också)

  Ha det gott-kramar!
  Karin

  SvaraRadera
 7. Tjena latmasken och ett grattis i efterskott,
  synd att det inte funkade med kursen, vilka vackra fjärilar..något att måla kanske, kramis

  SvaraRadera
 8. Vilka fina bilder verkar vara ett fint ställe ni vart på och mycket annat roligt, ja härligt att få bli uppassad ibland med go mat och bara detta att slippa disken. Hoppas du fick en skön promenad.
  Kramizar

  SvaraRadera
 9. Härliga dagar där i hufvudstaden... en massa trevligt ser jag och nu har du väl fått mycket inspiration till nya tavlor :)
  Här har det också blivit lite för mycket av det goda och som sagt vad gör man inte för barnen :)
  Behöver motivation för att köra iväg latmasken som intagit min kropp... måste röra på mig, måste gå ner många kilon...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Grattis i efterskott på födelsedagen! Och klart att du ska fira kungligt med fina middagar och påskgodis när du nu var i huvudstaden. Är det fest så är det. Duktig kan man vara hemma istället. ;)

  Sköt om dig du härliga kvinna och ha det så trevligt i solskenet tillsammans med stavarna.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 11. Men, oj så många fina fjärilar!
  Kram till dig och ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 12. JA, varför ska man straffas direkt så fort man stoppar något gott och onyttigt i munnen? Jag funderar på att testa den här varannandagsdieten.Äta vanligt ena dagen och bara 500 kalorier den andra. Får väl vänta tills salladen börjar titta upp ur jorden. Trevlig söndag till dig!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera