torsdag 25 april 2013

Dä ä mycke nu...sa Närkingen..

Fast jag är ju  inte riktig närking, jag är Gästrikefödd...född i Sandviken, på Gävle BB.. och folk undrar om jag kommer från Stockholm, undrar hur det  stämmer..Kan bli så med en pappa från Uppland och en mamma från Åland..skitsamma, jag har mycket att göra just nu..Säljer min lägenhet och det ska städas och fejas och gnos och locka...det är en otroligt fin lägenhet--stor och ljus och modern och vacker..Men jag vill gå i skolan och Utvecklas..och då måste jag ha lite money You know..Så jag målar och tecknar det allra finaste jag kan. Så jag kan locka dem som utser och bestämmer att jag ska få gå på den fina Konstskolan..När jag var ung, bara typ 20 sådär..då tänkte jag söka konstfack..men ack inget fack..det sprack-jag blev kär och gifte mig och skaffade massor med barn och hus katt och trädgård och hela underbara kånkarången..Och det ångrar inte jag..Men NU, vill jag studera!! Utvecklas och få en balans i mitt målande. Kanske satsa mera på mig själv på heltid..måla på heltid- Det är det jag vill....Sen vill jag ju ha den där stugan på landet osv.....ack det tar vi sen..
Idag har jag varit arg..och ledsen.Min kära lilla mamma har blivit rånad. Och hon är ledsen och rädd..Två unga kvinnor lurade henne att de var massörer och ville ge mamma en gratismassage. Mamma lät dem komma in i köket, trots att vi varnat henne för att släppa in nån..men "de var ju så trevliga och snälla" Men medan kvinnorna masserade mammas fötter och ben, plundrade en tredje person henne på pengar och smycken!! Vilka fräcka människor..Man blir så ledsen, och mamma tycker inte om sitt kök längre sa hon..Här satt jag och tyckte att de var så trevliga, sa mamma..Tur att de inte slog henne, eller nåt värre..men olyckligt är det.,..arg..

oki doki så ''är läget mina kära bloggväner...
Och fredag är det i morron och det känns bra..fallera..
Önskar er en bra helg..
med sol och värme..men vem sa att det skulle bli regn..
en dam med lite mystik i, en modern Mona Lisa kanhända..

en katt med mkt mystik i...en underbart härlig liten speciell katt MIN lilla katt Smulan... 

12 kommentarer:

 1. Tycker om din moderna Mona Lisa ,-)
  Och vilken skön stil din katt Smulan har, tala om avkoppling ,-)))
  Kul att du satsar på dig själv!
  Låter spännande. LYCKA TILL!
  Men så förbannad man blir, dom är så fräcka att lura speciellt äldre!
  Förstår att din mamma inte tycker om sitt kök längre, sånt där tar så hårt, och det var ju där dom lurade henne.
  Hoppas dom åker dit!!!
  En Varm Kram till din mamma, det är många äldre som tyvärr blir lurade!
  Allt gott till dig och Smulan ,-)
  KRAM och visst blir det sooool ,-)
  Primrose

  SvaraRadera
 2. Men vad f!"## vad ilsk man blir på dessa eländiga varelser som lurar gamla - tänk att de föds människor utan samvete, utan empati för andra människor, de e läskigt.
  Hoppas hon kan komma över detta, vilket säkert satt hemska spår i henne,. uch.

  Vad kul, att börja plugga o göra de du vill sedan - men vad ska du bo tros? du måste ju bo någonstans ju .)

  Kramiz o go helg

  SvaraRadera
 3. Nog var det väl som själva....hoppas att ni gjorde en polisanmälan. Jädran vad arg jag är just nu. Samvetslösa typer, måtte öron och näsor svartnaa på dem och ramla av. Skitstövlar...grrr, grrr Otäckt!

  Det roliga är att du tänker studera, förändra ditt liv men var ska du bo söta Sommarströmming? Tälta? Lilla Smulan? Nu blir jag så fruktansvärt nyfiken, men förstås du är ju en klok kvinna och har säkert ordnat det för dig redan. Jag blev så uppskakad över hur faster har blivit behandlad.
  Önskar dig allt gott!

  Varm godnattkram!

  SvaraRadera
 4. Men dj***a typer som lurar de fina äldre. Jag pratade med henne idag ju...söta fina Anita. Att de är så fräcka...usch så arg jag blir nu.

  Åååå du vill måla. Bra att satsa på sig själv ju. Lycka till!

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 5. Men... ååhhh... blir såå arg... så ledsen för din mammas skull! Hoppas verkligen ni gjorde polisanmälan och pratade med lokaltidningen för att varna! Stackars din mamma...
  Du ska absolut göra det du känner för - satsa på dig själv! Du är såå duktig! Har du hittat något litet hus eller säljer du ändå och hyr något så länge?
  Håller tummarna att allt ordnar sig!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Säger som Anki...men ÅÅÅHHHHH...söta lilla rara godtrogna mamma...hur sjutton kom de in i huset, portkod...har de kollat upp lite i förväg vilka som är ensamna och gamla...?? Man blir arg, förbannad...hopps pengarna bränner dom illa, smyckena...hoppas de åker fast...eller ännu bättre...att det går riktigt "illa" för dom...
  Sen blir jag glad, inte för att du har mycket omkring dej kanske, men att du satsar på dej själv!! Det ska man...morgondagen kommer, som ett oskrivet blad, så den kan man inte bekymra sej för, man ska göra som djuren, leva i nuet...Tycker väl att jag sett en extra nöjd Nöten på sista bilderna...hon ser att matte har bestämt sej och fått ny glöd, då njuter hon också...Hoppas och håller tummarna för att allting går i lås nu, och att du hinner njuta av våren också...
  Ha det så gott vännen och hör av dej när du har tid över!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Min pappa blev också lurad en gång på ålderns höst. Det kom en ung rysk dam och ville sälja en "skinnjacka". Jag var otroligt glad över att det var allt han råkade ut för, men när jag påpekade att han aldrig skulle släppa in någon så försvarade han sig med och hon var ju så vansinnigt trevlig och söt (pappa hade ett gott öga till vackra damer). Ja, just därför ska man bli extra misstänksam - är dom otrevliga släpps dom ju aldrig in! Så han köpte en väldigt dyr plastjacka!!
  Så spännande med din skolgång, du gör helt rätt som satsar på din dröm. Men var ska du bo då.....!?
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 8. Stackars din mamma. Det är så synd att förlora trygghetskänslan i sitt eget hem och att inte kunna lita på folk! Elakingar!
  På samma gång är ja så glad för dig och konstskolan!!! Min är "bara" en vuxenutbildning på kvällstid, men det ger mig så mycket :-)
  kramar i massor!!

  SvaraRadera
 9. men vad kul det låter...jag vill också gå på konstskola, var ska du gå någonstans. Håller tummarna att de blir nöjd med dina bilder. Hemskt med din mor, man blir rakt förbannad.
  Fin din Mona-Lisa, kramen

  SvaraRadera
 10. Usch och fy för sådana människor! Och jag förstår att din mammas känsla för sitt kök efter att det hände. Sådana hemska människor förstår inte vidden av det som de gör (eller så gör de det och bara skiter i det helt enkelt) och hur det påverkar människor för lång tid framöver. Ett övergrepp i ens eget hem. Usch! Jag hoppas att de får tag på de som gjorde det och att din mamma kommer att börja tycka om sitt kök igen.

  Vad mycket spännande som händer i ditt liv vännen. Flytt och studier. Jag håller tummarna stenhårt och hoppas på att de inser att denna formidabla kvinna behöver det här och att vi alla behöver hennes konst. Heja dig! :)

  Så många idag tycks tro att det gäller att hinna med så mycket som möjligt innan man skaffar barn. Sedan är det som om livet och drömmarna tar slut för många. Men så är det ju inte. Livet är fyllt av möjligheter. Hela tiden. Och drömmar... ja, de tar aldrig slut. Du inspirerar ska du veta.♥

  Ta nu hand om dig, njut av våren och måla av hjärtans lust.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 11. Åh, vad bra gjort! Att satsa fullt ut på din målning, som du är så duktig på. Heja, heja! Och vad trist med de förbaskade kärringarna som lurade din mamma och säkert flera andra. Här nere varnas för "kramarna". Det är också utländska damer som frågar gamlingar efter vägen till vårdcentralen och sedan kramar om dem och tackar översvallande. När de kommer hem upptäcker de att plånbok, smycken, klockor osv är borta. För jäkligt!!!
  Kram, kram /Kerstin

  SvaraRadera
 12. Precis så hade jag också fått för mig när jag var ung att gå på konstfack men precis som du gifte jag mig fick en hög med ungar.
  jag kommer inte att studera men jag skall börja måla igen när gubben blir pensionär.
  Förbannade folk som inte kan låta våra gamla vara. Jag blir så jädra arg när jag läser det.
  Här har de slitit i hela sitt liv och lever på en dålig pension och så kommer de och tar det lilla de har plus att det är kära minnessaker.
  Hoppas de får fast dem och det fort men de klarar sig säkert.
  Fy vad jag tycker synd om din mamma.
  Ge henne en värmande kram ifrån mig.
  Nu är hon säkert jätterädd så fort det ringer på dörren.Det var ju tur att de inte skadade henne också.Tack och lov för det.
  Ha det gott och mysig helg på dig Kramizzzzzz

  SvaraRadera