lördag 8 juni 2013

Uti sommarens soliga dagar

Vi  gå över skogar och hagar. Och myggen knaprar glatt på oss. Hu jag hatar myggor. Man ska inte hata säger en vän till mig. Men ack, jag tycker mkt illa om mygg då!! De gillar mig och mitt blod. Kryper in i håret, suger blod genom kläder och hud. ( såklart) sen kliar det. Och man skaaaaaa inte klia. Annars är allt sååååååå bra. och vi SKiter i myggen ! Jag och det här är min blogg. Och Då skriver jag Jag, mår så himla bra. Är så glad och tacksam.  Och förväntansfull.  Inte för att jag vet var jag ska bo.    Men det blir väl nånstans nångång. Jag har mitt just nu yngsta lill barnbarn  på besök.  Den lilla skånskan. Vera. Så ljuvlig. Så underbar. Och mjuk och go. Som ett litet barnbarnsknytt kan vara. Och katten Smulan och Vera leker så fint ihop. Båda är försiktiga och varken klöser eller nyper den andre. Känns ju bra. För vem skulle jag då kasta ut. Inte Vera. Och inte fina Smulan. Idag var vi hos gammelmormor.  Gammelmormor.  Tänk när jag blir kallad gammelmormor. Ohojoj. Vill man det. Ack ja. Gammelmormor ville se på prinsessbröllop. Det hade inte vi lust med. Jag är inte  särskilt intresserad må jag säga. Men hon är ju bra vacker. Madeläääään. Må de leva lyckliga i i alla sina dagar. Det önskar vi dem. Två dagar kvar sen är det sommarlov. Det blir ett långt sommarlov. På typ två år. Egentligen ska jag måla, istället för att pussa på Vera. Det är utställning i Wadköping v. 26. Tis-- sönd kl 11--18. Varmt välkomna om ni fladdrar förbi. Men jag har ett bra tavellager så det råder ingen brist. Har dock tanken att fylla ett rum med katttavlor och kalla det kattutställning. Så lite mer ska jag allt få till.  Och måla dä ä ju mitt liv dä.  Och så Vera förstås...... Och Ivar och Ines. Och blommor.  Och rätt mkt annat också.  
 Trevlig söndag på eder.   

9 kommentarer:

 1. Kurrkurr, den katten gillar jag!:)

  Ät mera yoghurt så försvinner myggen från dig. Jag vet inte om det har på sig, men en läkare berättade för mig att allt handlar om ens eget ph-värde. Är man basisk vill inte myggor och skogsbässar ha med en att göra utan då söker de upp en mindre basisk person.

  kramkram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Hu vad jag måtte vara basisk. Mera yoghurt. Tack för tipset goa kusin.

  SvaraRadera
 3. Mig gillar inte myggen alls ,-)
  Jag blir inte förolämpad ,-)))
  TACK för dina ord i min blogg ,-).
  Och jag vill absolut följa dig!!!
  Gillar dig verkligen, dig ,din blogg och dina målningar!
  Vilken härlig katt! GILLAR, GILLAR.
  Ett eget rum för dina katter skulle vara en himla bra idè.
  Har jag tur så kan jag titta in någongång när du har utställning, skulle vara himla kul ,-)
  Gammelmormor, jo, visst vill vi bli det ,-)
  Fast det får ta sin tid, då får du ju massor med år att måla på.
  Så härlig katt tavla, och foto på Vera o Smulan ,-) Barn och djur, dom går bra ihop, vår lilla Art har också fått busa med barnbarn nu i helgen, så kul ,-)))
  Ha det fint, KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 4. Här är en till som inte gillar myggor och som får myggbett - trots att jag äter yoghurt (som Karin här ovan rekommenderar).

  Härlig kattbild! Kanske enliten Tiger... ;-)

  Lycka till med det långa sommarlovet och utställningen!

  Försommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 5. Härligt att få lite barnbarns gos...tur att hon är försiktig med katten. Du får ha de så gott med sommar å måleri.
  Kramen

  SvaraRadera
 6. Jag blir så varm inombords här hos dig. För du kan det där med att njuta av livet. Här och nu. Som du inspirerar. Du starka och modiga kvinna. Och jag blir så glad över att du kom in på Konstskolan. Grattis! Drömmar, de är bra att ha. Men det är också viktigt att se till att uppfylla en del av de där drömmarna. Det gör du.

  Njut nu av ett fint sommarlov, barnbarn, katter, målande och allt.♥

  Varm kram från en annan som inte gillar mygg

  SvaraRadera
 7. Härligt med barnbarnsmys... så mysigt... såå underbart :)
  Vilken skön katt... ser så snäll och go ut - som Smulan, fastän gul...
  Önskar dig en underbar sommar - kanske ses vi :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Man blir riktigt varm inombords av att läsa ditt inlägg :-), och det behövs, för efter värmebölja i tre veckor är det kyligt här nu.
  Blev nyfiken på att du skrev två år sommarlov...skall du vara alterneringsledig? Och måla? Hoppas att det är så :-)
  kram
  Ann-Mari

  SvaraRadera
 9. Hela bloggen andas...optimism!! Yees...det är så det ska vara, men kanske inte alltid så lätt att få till...men nu så, nu är det på G...låter bra!!
  Men det här med boendet...menar du att du inte har något bo än?? då får jag allt sparka lite på han som jag delar tidningen med...så kan det ju inte vara!!
  Å söta lilla Inez...bra att hon och SötNöten kommer bra överens, det blir ju lite enklare så...Och utställningen, ja men visst ska jag försöka komma, måste ju bevaka mina intressen...*gapskratt*!!
  Ha det nu riktigt gott, och du vet...du hör av dej när du har tid och lust!!
  Kram kram

  SvaraRadera