onsdag 17 juli 2013

Hett om örena.Denna tavla kommer jag sakna lite...ursäkta att det blänker i glaset

Har nyss duschat med ack nu blev jag varm igen..Är det så här det brukar vara när det är varm sommarkväll...min Lgh är het...hetare och varmare kan man leta efter..men ack nu bor jag inte så länge kvar här..Undrar hur varm den är den där lilla söta saken ,  jag ska flytta in i..på vintern vill man ha en varm lgh men på sommaren i sval..kan ju vara annat som hottar i mitt fall..har i dag varit och kollat struma/ sköldkörteltjosan som verkar ha hakat upp sig..Fick åka in i en tunnel, röntgas 2 ggr med 20 min intervaller. Inte alls otäckt.Blundade och drömde mig bort...tillbaka till Åland.. Har varit på Åland några dagar förra veckan..DÄR är vackert..otroligt fint Och tur med vädret hade vi. Och alla fina söta kusiner vi mötte va så gulliga..Vi solade och badade och låg och njöt på de röda klipporna. Vi var också på allsång. En rolig upplevelse.. Ålänningar är glada och bjussar på sig själva. Att min kusin ledde allsången gjorde ju saken ännu roligare...Att sitta omgiven av goa kusiner och sjunga allsång och Evert Taube visor var sååååååå skoj..
' Vill tillbaka och stanna lääääääänge..
Mkt vill man hinna med på sommaren..Ja och vandringen väntar..På söndag bär det av till Grövelsjön med värsta vandrarkängorna beredda...Vi kommer gå till Norge och även bada i fjällsjöar..Vi bor i stuga..är ju lite bekväma trots allt...att tälta är nog inget för mig..jag vill bo lite lyxigt..eller helst mkt lyxigt förresten..hahahahah
Har lyxat mig och beställt en mkt fin soffa till min nya lgh. En ljusturkos i sammet...Sammet är inne nu sade han i butiken.Måtte Smulan fatta att inte sina klor fatta i den...Fyspray funkar detta??? Har hört att det är första veckan de gör sitt revir, jag får väl ligga vakt och fya när hon kommer med sina spetsiga klor och vill vässa...Har tre eller fyra klösbrädor, ack vad gör det..soffa är skönare...suck.
 Idag har sonen och jag kört skytteltrafik till tippen och i går med..Hu va mkt saker jag har Och jag som skällde så på min far att han hade så mkt saker...Huvva jag har ju massor....och rensar grovt..jag plockar bort och slänger, sen är sönerna där och plockar upp igen. Värsta jojo effekten..men jag vinner Och tar i med en moders kurage och säger NEJ det vill jag inte ha kvar..Hahha då åker de ner i Sönernas lådor..ifall de behöver nångång....rundgång.. Kul har vi i allafall....och trött blir man. Klart att minska ner bohaget är lite vemodigt, man har ju samlat många år.. Men jag kommer inte sakna något...tror jag..kanske kan köpa tillbaka det då, på nån loppis nånstans nångång..
 Fortsatt trevlig sommar.....nu är det verkligen varmt. och inte blir det svalare med en laptop i knäet...
Vink vink,...


Soligt på klipporna och de röda skorna trivdes med.

Hos kusin Karin på Geta. Så mysigt och trevligt och gott att äta där var.
Bryggan hos kusin Mona. Så vackert de bor precis vid havet. 

Rut är en katt med ruter i. 

7 kommentarer:

 1. Hej vännen konstnär, nu var det ett tag sedan jag kikade in hos dig, men du verkar då bara ha det trevligt.

  Och en resa till Åland har du avverkat, och njutit av god mat och sällskap, så härligt det låter...
  och ett spännande liv har du framför dig också som bara står där å väntar på dig.

  Att rensa i sitt bohag är faktiskt riktigt nyttigt, jag tycker att man kan känna en behaglig känsla efteråt.
  Och när man sedan flyttar har man det med sig som man bara absolut behöver, resten var ju bara något som låg i ryggsäcken och skavde...

  Sitter här mittinatta å skriver, 02:44, men jag vaknade och tyvärr kopplade jag på hjärnan, vilket gjorde att jag inte somnade om, så jag satte mig i köket å kollade lite bloggar...kanske ska slänga upp en blogg jag me.
  Har ju haft främmande, både av lilla familjen sonen med sina två små gullekillar,
  skönt att få vara "farmon", ett par dagar...

  Sen kom min kära syster och hennes man och ha varit här i fyra dagar, vi har pratat så mycket gamla minnen, skrattat och ätit och druckit goa viner som gjort att vi skrattat ännu mera...

  Tjingelingen kära du från Rantafar och hans fru...hahahahaha...

  SvaraRadera
 2. Glömde...tavlan var ju sketasnygg förstår att du kommer att sakna den.
  Förresten måste det vara svårt att skiljas från alla dina tavlor...lite som att det är dina barn...kanske ??

  SvaraRadera
 3. Go morgon....!!!
  Kul att höra av dig. Sommaren gör folk lite frånvarande o då menar jag naturligtvis från bloggvärlden:)

  Vad mycket kul du hittat på, oh de drar ihop sig för flytt för dig oxå, spännande de här med ny bostad - jag längtar verkligen. Så här innan är ju så mycket att göra så man får dra djupa andetag ibland o lugna ner sig :) en gård tar en stund att tömma...pust...!!
  Snygga skor!! Men oj så vackert dina kusiner bor - vad är väl som att bo vid havet.

  Kramiz Kramiz

  SvaraRadera
 4. skönt att rensa upp..det borde man göra oftare så det inte blev så mycket som man inte använder, förstår att du saknar den tavlan..jättefin..är det självporträtt, ha en fortsatt bra sommar... kramar

  SvaraRadera
 5. Ja det är mycket att stå i... skulle nog behöva flytta jag med - för att börja rensa bland allt... ja det är inte min starka sida :)
  Så fina de är de röda skorna där på klipporna... som ett konstverk! Förstår att du kommer att sakna din tavla - den är såå fin!
  Ha det gott där i fjällvärlden... njut av naturen... ladda batterierna!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Fina målningar både porträttet och rutiga katten...alltid svårt att skiljas från sina favoriter...men snart har du nya.
  Önskar dig en fortsatt fin och händelserik sommar!

  SvaraRadera
 7. Hejsan Karina !

  Bara fantasin finns kan man måla vad som helst.

  Sol och sommar och salta bad.
  Idag är det fem månader till Julafton. Ruskigt.

  Ha en fin fortsättning på den varma sköna årstiden.
  Som Din kusin Mona bor, vill jagh också bo.Fast bara på sommaren.När mina föräldrar levde hade vi ett kärt sommarställe vi kallade MABO i Vånevik på Ostkusten.(-48-83)

  Tur att Södertälje har vatten ända in i stan

  Kram Mi

  SvaraRadera