söndag 7 juli 2013

Sommar sommar sommar

Riktigt skönt är det. Idag var det riktigt riktigt varmt. Såpass att skuggan kändes skön. Har försökt att sticka klart barntröjan som skulle vara ettårspresent till Vera i mars. Om jag gör glesa maskor kan hon säkert ha den till sin tvåårsdag. Om den ens blir klar. Men det har krånglat i beskrivningen och sånt tappar man lusten av. Försökte få min mamma att sticka klart den idag, men hon vägrade. Skyllde på sin syn och darriga händer. Vadå..  Men tar med eländet till Grövelsjön om ett par veckor. Vi ska bergspränga då. En väninna och jag tänker gå i fjällen. Fjällvandra. Andas skön luft och njuta, måla tavlor och sova gott. Och sticka. Bara vi inte blir stickna själva, stungna.  För det är mygg i fjällen har jag hört.  Jag hatar mygg- mygg älskar mig. Helt obesvarad kärlek. Myggolja kommer att gnidas all over my body.  Ja.  Här packas det för fullt. Och flytten är beställd.  Blir intressant att trycka in mig i liiiiiiiiten yta. Ska bli rätt skönt. Kommer gå åt lite dammsugarpåsar.  Alltid något gott. Utställningen gick bra sålde många tavlor och det betyder att jag målar sådant folk gillar. Mina katttavlor gillades. Blir intressant vad och hur jag kommer utvecklas eller invecklas på konstskolan.  Kommer säkert slita mitt hår i svåra processer med mig själv.  Lite mer aktivt målande, eller mkt mer såklart. Ja ja, kul.  Ni kommer att få dela det med mig. Nu i sommar har min tid och lust varit svag för blogginslag. Går in och läser i inlägg men är för lat för att kommentera. Ska göra det nu och vaggas till sömns av edra sommarbloggningar.   Goden natt

11 kommentarer:

 1. Ta stickningen med över havet också, så hinner du få tröjan klar till två-årsdagen!:)
  Oj, så skönt det låter med fjällvandringen...skulle så gärna vara med även om myggorna är besvärliga, men det finns ju myggstift.
  Kram kära kusinaKarina!

  SvaraRadera
 2. Du målar så fantastiskt bra! Helt i min smak :-) Älskar din gula katt här. Ha en underbar fjällvandring och lycka till med maskorna :-)

  SvaraRadera
 3. På tal om myggor så var det en skribent i finlandssvenska Hufvudstadsbladet som beskrev myggor som var stora som ladusvalor... undrar nog hur mycket han groggat innan?
  Vi har inte haft nästan nån mygg alls.

  Fin blogg du har! Återkommer säkert hit.

  SvaraRadera
 4. Och om du nu skulle få fart på stickandet...så har jag säkert några halvfärdiga alster liggandes som du kan fortsätta på...*gapskratt*!! Guuud så lika vi är!! Ja, förutom att jag då inte kan måla...och absolut inte katter med karaktär, som dina har. Och jag förstår att det är pirrigt inför hösten, men du kommer att trivas som fisken i vattnet, det är jag övertygad om.
  Men det här med Grövelsjön, det kan jag bli riktigt avundsjuk på. Naturen, lugnet...ja allt då förutom myggen. Har hört att i år är de stora som helikoptrar där uppe.
  Ha det så gott vännen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Men ååh... så himla härligt med en fjälltur :) Myggor är inte kul, men det finns ju bra myggmedel. Det allra senaste jag hörde var att smörja in sig med matolja kryddad med mald kryddnejlika... haha... tänk att gå omkring och lukta som en pepparkaka :)
  Spännande med flytt också - blir säkert hur bra som helst.
  Fina, fina katter... allra finaste Birger som nästan ser ut som vår Sixten :)
  Ha det bra!
  Kram vännen

  SvaraRadera
 6. Hallå min sköna.Detta menar jag verkligen efter att ha sett bilden på dig hos Rigmor.
  Himmel så ung du ser ut.Du kan verkligen vara stolt.
  Grattis förresten att du kom in på konstskolan.
  Detta har varit min dröm i alla år men se det sket sig.Du gör det rätta som vågar.
  Jag vet inte om du kan bli bättre än du är för du har din egen sköna stil.
  Kul att folk köper.
  Du behöver inte var nervös det minsta.Det kommer att gå som en dans.
  Vilken kvinna du är Toppen.
  Kramizzz och Lycka till.

  SvaraRadera
 7. Det är såååå hälsosamt å stärkande i fjällen, lycka till med både bergsbestigning å flyttbestyr och inte minst ditt målande, va' kul att du fick sälja mycket.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 8. Vad roligt att du fick sälja många tavlor...
  är ju bra att få tillbaka lite kosing för allt material..det kostar att vara konstnär..
  ha´re gött i fjällvärlden.. stora kramen

  SvaraRadera
 9. Tycker om dina kattmålningar, vill gärna se fler!
  Ha det gott på den stärkande turen!

  SvaraRadera
 10. Jag tycker så mycket om din positiva syn på livet vännen. Att förändring kan vara något gott. Och lika mycket tycker jag om dina vackra tavlor. Jag hoppas att jag en dag ska kunna besöka någon av dina utställningar och få se dem "live".

  Huja! Mygg. Inte mina favoriter heller. Jag har svårt att besvara deras kärlek. Det är tur att vi här nere i Skåne inte har lika mycket av dem som uppe i norr. Jag hoppas att du och vännen får sköna dagar i norr.

  Kram på dig

  SvaraRadera
 11. Hejsan Lisbet !

  Ha en skön strapats i fjällen

  Skaffa Dig en mygghatt.Kanske inte det klädsammaste men väl praktiskt och Du klär säkert i hatt,som på målningen på Din header.

  Kram Mi
  lämna stickningen hemma

  SvaraRadera