lördag 27 juli 2013

Fjället är Mer än UNDERBARTISå fint vi har det på ALLA vis. Tur med vädret och tur med turerna. Snart har en vecka gått alldeles för fort. Det är nu de sista dagarna som mina ben och fötter börjat vänja sig vid att gå.  Gå uppför nedför och långt. Vi tar det ändå i vår egen takt. Ingen stress och många vackra inandningspauser. Att sätta sig ned. Ta fram ritblocket. Eller lägga sig platt och glo på fjället. Ner i dalgången där de gröna färgerna överträffar den allra  mest utrustade målarpalett.  Så vackert. Fjällen. Utsikten. Och luften. En dag hade vi gått till Silverfallet. En rätt jobbig tur uppåtupppåtuppåt. På vägen hem, i värmen, började det smådugga. Så skönt. Och dofterna som kom över myrerna då..... Obeskrivliga. Det växer hjortron och kråkbär.  Kråkbär smakar inte så gott i min mun, men hjortron. Mums. Badat också. Fjällsjöar är kalla.  Men såååå rena och lena. Efter badchockar mår kroppen mkt bra.  Och bastu är fint för muskler och ömma leder. Jo så himla bra som jag har nu, det är sällan upplevt förr.  Just nu i denna stund sitter vi högt uppe i fjället på den
norska sidan. Solen skiner och vinden bjuder på skön bris. Utsikten är ljuvlig. Ja ja. Så hälsosamt och stärkande i fjällen. Kul att uppleva den på sommaren då jag annars bara varit här på vintern. Shit jag vandrar hellre än åker skidor. Absolutt. Alltid livrädd i nedförsbackarna på skidor. Det går för fort. Här vankar man i lagom takt. Och vet ni vi äter öring och röding nästan varje kväll så himla gött. Ok, nåt dåligt nu. KNOTTEN. Små pyttemonster som älskar mig. Myggmedel hjälper lite. Det bästa är när det blåser, då blåser de små odjuren väck. Men ack det blåser inte så mkt. Utom just nu. Härliga just nu!!!
Vid gränsen mot Norge vid Sylen
10 kommentarer:

 1. Du är en riktig lyckost just nu Karina!
  Till fjälls vill jag också. Har alltid längtat att få vandrat där och så skall det bli också. Basta!:)
  Härligt att läsa ditt inlägg. Jag hoppar upp i ryggsäcken och följer med andligen. Annars får du så tungt att bära;)

  kramkram

  SvaraRadera
 2. kanske du har sett min son komma löpandes över fjällen...han har fjäll-löpt 20 mil från Vålådalen till Grövelsjön...tack o lov så är han framme nu..du vet morsan är orolig..
  ha det bra bland knott o vackra vyer, kram

  SvaraRadera
 3. Å så underbart det ser ut...jag älskar fjällen på sommaren och se denna fina natur.
  Sommarkramizar

  SvaraRadera
 4. Ser alldeles underbart ut!
  Mycket inspiration till höstens tavlor :)
  Njut så länge du kan!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Underbart...EN gång har jag upplevt det, och det glömmer jag aldrig. Man liksom bara går och går, märker inte om fötter och ben blir trötta, möjligen lite skoskav kan påminna en om det hårda i livet...Sååå fina bilder!!
  Och nu förstår jag att du har det rörigt, jobbigt, lite småpirrigt...!! Kommer och inspekterar när lugnet lagt sej, när Sötnöten hittat sin plats och du fått fram kaffet...*blink,blink*.
  Ha det gott vännen och var rädd om dej!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Jösses så vackert! Helt underbart! Jag förstår att ni njuter för fullt (ja, inte av knotten då...) bland allt detta vackra, fria och vilda.

  Ta hand om dig vännen och fyll kropp och själ med allt det vackra.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Vad härligt att vara uppe i fjälls, fina bilder.
  ha det gott kram Personliga Persson

  SvaraRadera
 8. Jag skulle behållit den fina tavlan ,-)
  Kunde du sälja den ?
  Härliga bilder, ser så skönt och avkopplande ut!
  Fjällen är sagolikt!
  Hemma igen, KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 9. Men åh vad du verkar ha det härligt. Det enda som kan störa i de där trakterna är väl då knotten och myggen..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 10. Håller med fjällen är underbart bara vara i en natur som är så storslagen.
  Önskar dig en fin helg/kramen

  SvaraRadera