fredag 25 oktober 2013

En vecka fladdrade förbi.


Hösten virvlar runt benen och är fortfarande otroligt vacker i all sin prakt. Och nu är den inte kall heller. Solig höst, med de alla vackra löv i rött gult orange rost rosa brunt grönt, får min palett att digna. Tänkte höst idag då jag målade. Tjockt lager med oljefärg. Var nog för generös, för det blev ett enda kladd. Oljefärg i all sin glans, ack jag är för ivrig. Har svårt att vänta. Tunt lager, vänta torka och jag blir otålig. Dagens hösttavla slutade med att jag doppade trasan i thinner (!) och torkade bort all färg. För att försiktigt börja om från början börja om från nytt. Och har nu i allafall duken grundad för att vid ett lugnt harmoniskt tilllfälle efter höstlovet, sakta måla lite höstlöv igen.  Phu. Lyckades dock under veckan måla en oljemålning. Föreställande min mamma sittandes vid fönstret och titta ut.  Gjorde en tavla, ha ha jag gör många... tanken var kärlek och det bidde ett....kassaskåp. Hm. Kan tolkas hur som helst. Kul var det i a f och jag bekantar mig med färgerna och lär mig vara saktfärdig. Men kommer nog smälla till med några akryltavlor nu under höstlovet. De torkar fort. Men blir kanske mindre vackert glansiga. Har även vattenlösliga oljefärger som alternativ. Kul är det i allafall.    Höstlovet kommer jag delvis tillbringa med min  målande väninna i vackra Uppland.  Hoppas det soliga håller i sig. Små utflykter till Uppsala är inte fel.  Önskar en god helg.  
Denna är inte klar...skorna har blivit svarta och under bordet ligger en katt....och ett elementskydd har hamnat under de svävande blomkrukorna,, vill ni se??

12 kommentarer:

 1. Kärlek till ett kassaskåp tror jag nog att envar av oss kan känna. I alla fall om man kan öppna dörren och ta ut lite pengar:)
  Fin bild av faster Anita!
  Ha ett fint höstlov bästaste kusinaKarina
  Kram

  SvaraRadera
 2. Höstlov!! Det har jag hela tiden nu på ålderns höst. Hahaha. Fin mammatavla!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 3. skönt att det är varmt ute...vilken fin höst..och alla färgerna, så fint. ja nog är det tålamodskrävande att måla med olja..jag har ju provat några gånger...min far målade alltid i olja...minns den goda doften. Du har i alla fall fått till en härligt färgsprakande bild av din mor...den tror jag glädjer henne, Måla på kramis

  SvaraRadera
 4. Ja "vänta" är inte min melodi heller när jag målar ,-)))
  Har också olika färger när jag målar!
  Här är det så varmt så välkommen till Uppland ,-)
  Kärlek och kassaskåp, varför inte ,-))))
  Ha ha haha
  Din tavlor är jättefina, ska nu kika lite närmare på dom, din mamma ser ut att trivas vid fönstret ,-)
  Ha det kanon! KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 5. Hej, nu har jag skrivit en utförligare beskrivning på tekniken jag använt. "Svarat på min blogg," Hoppas du förstår nu,
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Njae, nått tålamod kan jag inte precis skryta med heller! Hatar att vänta på saker och ting och ser helst att det var gjort igår eller senast imorron!! Och oljefärger har jag därför aldrig vågat mig på utan hållit mig till akryl - fast nu var det ett bra tag sen jag överhuvudtaget gjorde nån tavla. Ja, förutom den andra sorten förstås.....*fniss*

  SvaraRadera
 7. Så söt hon är lilla mamma, där hon sitter och tittar ut genom fönstret. Är det månne stormen Simone hon kollar efter...?? Här har jag laddat med lite extra värmeljus och ficklampor ifall det ska råka bli strömlöst i natt, ja inte för att jag ska vara uppe då, men det kan ju hålla i sej även på morgonsidan när man ska upp och iväg till jobbet.
  Hur är det med förkylningen då?? Hoppas du kommer iväg till Uppland, man behöver lite miljöombyte ibland, få lite nya vyer på näthinnan.
  Men du...kassaskåpet...nu blir jag lite nyfiken...undrar just vad det kan symbolisera...*blink,blink*...??!!
  Ha det gott vännen och var rädd om dej!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 8. Vilka härliga färger, jag tycker om båda tavlorna. Och kanske den översta lite, lite mer, färgerna gör mig så glad!
  Agnetakram

  SvaraRadera
 9. Ja du, tiden den rusar...men vad gör det när man hela tiden fyller den med roligt och kreativt innehåll...som du gör:)
  Ha det gott, måla på!

  SvaraRadera
 10. Så fint det är i fönstret du visar.
  Jättefina tavlor - du är så duktig.
  Ha en fortsatt trevlig helg och kram!

  SvaraRadera
 11. Jag kan förstå att det är irriterande att vänta på att färgen ska torka. Mammatavlan är så fin..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 12. Där sitter lilla mamma o ser nått där ute, kanske är de Ruth(er) en kär gammal väninna....nja minsann i tavlor kan man drömma o fantisera. De e gott o gott hoppas jag du med mår---klart du gör. De kan jag ju läsa.

  Kramiz

  SvaraRadera