onsdag 16 oktober 2013

Strålande tider

Jojo det strålar visst om na' ( mig) Trivs så oförskämt bra med tillvaron så inte för att jag skäms över det. Men ibland måste jag nypa mig i armen och kolla att jag inte sover.  Att det är en dröm alltså. Att gå på konstskola, det är kul och mkt givande. Denna vecka är jag trött. Det är mkt nytt, mkt information och koncentration. Men roligt. Vi lär oss nu dokumentationsteknik. Hur man fotograferar sina alster på bästa sätt. Att lära sig en kameras alla funktioner och olika objektiv, och iso' och brytpunkter och allt vad det heter. Det är nytt för mig. Jag som bara har fotat med digitalkamera, tycker det verkar svårt med en systemkamera. Var inne på att köpa mig en stor fin kamera ett tag. Men ack, jag vet just inte.  Är nog rätt nöjd med den okrångliga lilla lätta rosa saken jag har just nu.  Men visst det blir skillnad på bilder. Så vem vet.  Förra veckan föddes ett litet barnbarn, en gosse minsann. Så fin och go.  Jag var barnvakt  till de " stora" barnen medans mamma var på BB.  Helt slut var jag när veckan var över. Ty det är rätt jobbigt att passa barn. I a f på heltid. Men kul och gulligt. Och berikande med de små. Ljuvliga sötnosar är de, när de sover, ha ha. Och hösten är otroligt vacker i Örebro.  Jag bor nu så nära Stadsparken, och promenerar ofta där. Så vacker park. Ikväll på promenaden fick man minsann ha vantarna på. Friskt. Snart är vintern här. Blir väl rätt bra det med. Nu när jag är i den positiva svängen, kommer jag väl till och med tycka att vintern är kul. Tjo hur ska detta sluta. 

Och Smulan hon mår då så bra.  Verkar trivas fint med tillvaron i en etta med kök. Klart hon trivs väl där matte trivs. Och jag, matten, trivs otroligt bra här mitt i stan. Men nog brinner längtan till landet igen till våren, det är jag säker på. Så torpadrömmen, den knastrar allt i blodet. Vem vet vem vet.  Ikväll är jag så sketans lat att jag inte orkar kommentera en enda blogg. Men läst dem, det har jag gjort   
Här är min kompis och jag på Kumla Växthus, och konstrundan som var i helgen. Så kul och inspirerande att titta på vad andra skapat. Och ett underbart väder var det också.  Godnatten nu.  

7 kommentarer:

 1. ,-))) Härligt och JA du strålar!
  Allt låter verkligen spännande och så kul ,-)
  Svårt med en kamera ,en sån där med många olika grejer,jag har också en "knäpp" bara. Sikta in konsten och klicka! ,-)))
  Jag fotar det jag gör , såklart ,-)))
  Stort Grattis till den lilla gossen ,-)
  Visst blir man helt slut att passa barn ,-)))
  Jag är däckad länge efteråt, sen är dom ju helmysiga förstås!
  Håller med om att dom är väldigt gulliga när dom sover ,-))))
  Din etta tror jag är helmysig, och Smulan söt liten tjej!
  Kul att höra att du är på G och hittat rätt, njut på av livet!
  Ha det jättefint! VARM KRAM från mig Primrose ,-)

  SvaraRadera
 2. God morgon!
  Så glad och nöjd du ser ut... det riktigt lyser om dig! Grattis till nya lilla barnbarnet! Visst är det härligt att ta hand om barnbarnen, men man blir såå trött... alldeles tom när de åkt hem... men ljuvliga är de ändå :)
  Spännande att lära sig en massa nytt... och nyttigt att hålla "de grå" igång...
  Det är klart att Smulan trivs... och du med :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Men grattis, grattis till den nya lilla killen i familjen, förstår att glädjen är stor.
  Och att vara tillsammans med barnbarn gör att man tömmer sig på all energi, så det är nog därför man blir så slut.

  Här snöar det för fullt idag.
  Burrrr nu är vintern här.
  Och inga vinterdäck har vi ännu på bilen.
  På tal om däck så är vi ordentligt däckade av förkylning här och en envis hosta.

  Så kul att du trivs i din konstskola.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 4. Javisst är hösten vacker och underbar och du verkar ta vara på den på bästa sätt. Så roligt med din utbildning, det är inte bara unga som kan och vill...och så kom vi osökt in på ditt svar hos mig:)
  Tack för det, du ser och reflekterar...och har livserfarenhet...och har "småkungar" till barnbarn...vad månde bliva?

  SvaraRadera
 5. hälsning från mig, ser att du har det bra och trivs med tillvaron, grattis till gossen också, många kramar till dig...

  SvaraRadera
 6. Åh vilket härligt inlägg! Det smittar av sig!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 7. Så fina höstbilder och så roligt att du stortrivs.
  Kände igen lite från stadsparken i Örebro - var där och promenerade i somras.
  Må så gott och kram

  SvaraRadera