måndag 30 september 2013

Höst.

Igår gjorde vi en fin dag i skogen. Jakt på svamp. Men, ja till slut lyckades vi fylla vår rätt lilla korg med trattisar. Det var inte så gott om svamp, på mitt speciella ställe.  Där vi förra året plockade massor. För torrt? Men skogen var fin.  Solen sken och luften var frisk. Vi fikade vår matsäck och njöt vacker natur.  Mitt lilla barnbarn Vera, är och hälsar på. Hon kan  säga mormor nu. Mitt hjärta smälter. Hon är så ljuvlig. Hennes ögon så djupa och forskande. När hon sträcker sina armar och vill bli buren, och tar sina små söta händer runt mitt hår. Då står tiden stilla. Ett ytterligare litet barnbarn kommer när som helst att anlända jorden. Jag har jour. Blir spännande att se vad det blir för litet knytte. Jag åker och passar syskonen, så det gäller att vara beredd. Barnbarn.  Det är speciellt. Men mycket av min tid ägnar jag åt skolan. Tycker att jag jämt är där. Idag hade vi en bra föreläsning, av en konstnär jag träffade och köpte bilder av, förra året på konstrunda i Omberg. Det var fint. Nu kommer vi igång med målning. Denna vecka har vi färgkunskap. Hur man blandar olika nyanser. Hur man blandar svart. Sedan är det projektarbete. Och projektbeskrivning. Det blir kul.  

15 kommentarer:

 1. Vackra höstbilder ...hösten har fina färger. Sicken söt liten tjej o ja nog är de speciellt när de börja prata. -Gosingar. Opps en ny liten människa på G - härligt o spännande.
  Oh skolan går bra - vet du, jag ska oxå igång lite.
  Kramiz

  SvaraRadera
 2. Så roligt bästa mormor Karina. Ett nytt litet knyte på gång! Grattis!
  Lycka till med allting!

  kramar!

  SvaraRadera
 3. Så härligt att gå i väntans tider, grattis
  Önskar dig en fin start på denna nya höstmånad.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 4. Spännande med en till liten .-) Och Vera är SÅ söt, visst smälter man ,-))
  Kul att du hittade trattisar, det finns ju nästan ingen svamp i skogen, har jag hört ,-)
  Intressant med färglära, jag började ju på en liten kurs, bara 5 gånger skulle den vara. Efter första gången blev hon som höll i det sjuk , så det blev ingen mer. Men då hade vi lite färglära, vilket jag då tyckte var lite trist, första gången jag varit på någon kurs, jag ville måla.
  Nu ska jag börja måla igen hemma, efter jag är färdig med några skulpturer som nu äntligen är nästan klara ,-)))
  Ha det jättefint! KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 5. Dessa underbara barnbarn...gud ske lov att vi har dom och kan glömma vardagens bekymmer och slit för en stund!! Mormor...hur ljuvligt låter inte det...??
  Förstår att det är mycket i skolan nu, allt ska liksom ramla på plats, få plats, och sen ska det helst finnas lite plats över också...till annat!!
  Hör av dej nästa vecka om du har tid och orkar!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Så kul med ett barnbarn till på G, spännande, spännande då får du börja sticka på något nytt igen, för visst stickade du en tröja sist det begav sig???
  Eller minns jag så fel ?

  Hoppas att allt går bra i skolan för dig.

  Tjingelingen i svampskogen från Rantamor.

  SvaraRadera
 7. JAg var på en samlingsutställning på Himmelsberga förra helgen. Så mycket fint men allt som jag ville ha hade redan en röd prick bredvid. Så mysigt med barnbarn. Hade mellanbarnbarnet på besök förra helgen. Stor man på 20 år men gullig ändå.

  SvaraRadera
 8. Mitt äldsta barnbarn är redan 21 år men jag kan säga att mormors-hjärtat smälter fortfarande när hon ringer och frågar hur jag har det . :)

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 9. Vera är sötare än socker, jag förstår om alla hjärtan du har smälter! Och så när hon säger mormor......
  Vilken härlig skogstur du varit på, jag måste ut i den djupare skogen och se om det inte finns lite trattisar även till mig!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 10. En liten hösthälsning till dig!
  Lilltjejen så söt.
  Kram på dej!

  SvaraRadera
 11. Blir så glad av att läsa ditt inlägg vännen. Av kärleken till Vera och att det snart kommer ännu en guldklimp att älska villkorslöst och oändligt. Och av att du trivs så bra med studierna. Men det visste jag ju att du skulle göra. Och sköna dagar i skogen med svamp. Livet är gott vännen!

  Ta hand om dig!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 12. här har vi mycket trattisar, jag tog det väldigt lugnt när jag plockade så det inte skulle bli för mycket...är mindre road av att rensa dem när jag kommer hem. Söt liten Vera, kramen

  SvaraRadera
 13. Nu var det längesen jag var här inne...Gott med svamp!Skulle inte förvåna mej om det har vart andra som hittat ditt ställe o plockat "dina " rattissar!! Här har alla vart som tokiga i att plockat svamp, för här har det vart nästan idealliskt väder för svamp!
  Må så gott, kram =)

  SvaraRadera
 14. Ja det är fantastiskt med barnbarn. Alma vårt minsta har sagt mormor så länge
  .Det var det första hon sa det lilla knyttet. Före mamma och pappa.Hahaha.
  Om det kan bero på att jag var med henne hela tiden när hon var sjuk.
  Kul att det går bra med skolan.Hoppas att det snart kommer lite alster därifrån.
  Ha det toppen och lycka till med nästa knytte vad det än blir.

  SvaraRadera