fredag 19 september 2014

Egentligen

Smulan är renlig av sig....borde tränas i att jaga dammråttor!!
..........................ska jag skriva klar min projektbeskrivning, dammsuga och packa..har ingen lust..
Är inte helt överens med mitt kommande projekt på skolan...det kan bli bra

Är lite inne på att göra fler  porträtt av min mor..Mamma..ojojoj. Det känns både skrämmande och spännande att fördjupa mig i hennes liv. Måla skissa skriva. Olika bilder från olika tidpunkter i hennes liv...Hon har väl inte ( säger hon själv) haft så roligt liv..Vem har ett roligt liv, förresten...Ämnet lockar mig och även ger mig motvilja..Måste bestämma mig i dag, och kan inte komma på något annat....suck..

Dammigt, snabeldraken är framkörd...den står nu i vardagsrummet och väntar på att jag ska starta den. Jag brukar skylla på att katten är så rädd för den. Då slipper jag dammsuga..Men ack nu är katten borta...Min son ska vara vakt, av katt i en vecka..Matte ska resa bort..men inga tjuvar göre sig besväret, jag har inget att stjäla...jo det skulle vara dammråttor i så fall...ett till skäl att slippa dammsuga.hahahah
Jag ska resa till Fjällen...fjällvandra med goda vänner...Har ju Världens skönaste kängor köpta...Dyra som attan men gör mig som en fjällämmel så kvick och fin...Har förhoppningar om att Grövelsjön bjuder på den vackraste utsikt man kan sig tänka nu i Hösttider...Ska fotografera, med min telefon förmodligen, min lathet och bekvämlighet tror det...Men ska ta med penslar och block, pennor, och måla det vackra!! Hoppas ej det regnar.   Var minsann en vecka i Vackra Grövelsjön  efter midsommar....också en underbar tid...Ska minsann fira nyår där...Veeeetja um en sulle flötta dit...men ack  då är nog det inte lika vackert längre...ögat vänjer sig..och glesbygd gör ont i  sällskapsnerven och skulle nog framkalla anfall av lappsjuka..Och renar, där finns massor med renar...De står som  stenblock mitt på vägen och glor.. och som turist är det skoj...men som ortsbefolkning,nog retligt..I somras när vi vandrade en vecka, hyrde stuga, inte tälta det är vi för bekväma för, då hände det. Glesbygdsproblemet..Jag skar mig illa i handen. Stack ett hål rakt in i näven, missade en avocado, som slank när kärnan skulle bort..Det var djupt, borde sys, jag svimmande några gånger, men sköterskan  i byn, 8 mil därifrån sa att det fick vänta till morgondagen..Inte pjåska...
Hahha det läkte till slut, och fingret är lite mer snett och stelt, men vad gör det..
Trevlig helg
..Nu åter till  Projektet, får se vilket...
Hej och hå..
Fjällämmelkängor, de bästa vi har..

Dammråtta

5 kommentarer:

 1. Jag kan förstå ditt dilemma, vilket det kanske inte är längre, du har troligen bestämt dig nu när jag skriver. Men att skriva om sin mor och hennes liv är svårt. Jag har försökt vad gäller min mor, men tillsvidare blev hon sittande vid ett bord vid 25 års ålder och där sitter hon än. Jag kom inte längre:)
  Skönt att få fara iväg till Grövelsjön. Ha en fin tur dit och hoppas på bra väder, många penseldrag, lätta fötter och ingen ren på vägen.
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Så söt dammråtta ,-))))) synd att dammsuga bort alla sånna!
  Som jag förstod det hela var det om man oroar sig för att bli just "gammal" det var det som förkortade ens liv .-)) ( din kommentar i min blogg)
  Annars lever nog pessimister länge, vet många äldre sånna.
  Det blir nog intressant att måla o skriva om din mamma ,.-)
  Oavsett om ni haft bra kontakt eller inte.
  Oj, låter mysigt hoppas det blir kanon!
  Bra kängor är ett måste ,.-))
  Dålig sköterska tycker, eftersom sår inte är att leka med!
  Ha det nu härligt KRAM Primrose ,-))

  SvaraRadera
 3. Hejsan! Jisses här var det länge sedan jag var inne. Hur går det med skolan, galant hoppas jag. Vad gör det att ha några dammråttor värre med levandes möss. Kanske kan vara spännande att skriva om lilla mor. Ha det så jätte bra på din fjällvandring.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Din mamma kommer säkert att bli glad om du målar av henne. Jag målade av min mor o far när dom var ung från ett foto. Satt sen upp tavlan så att mamma kunde ligga och titta på den. Hon tyckte det var skoj. Fy vad farligt med knivar och avocadokärnor. I höstas klippte jag mig i tummen när jag höll på med en förpackning. Det blev djupt, och i flera månader domnade tummen och upp i armen. Tror att jag klippte av den nerv. Nu har det gått över men jag är livrädd för förpackningar som inte går att få upp. Det är fint i fjällen på hösten så det blir säkert en bra resa. Dammråttorna finns kvar eller så blir det fler hi hi, ha det, kram

  SvaraRadera
 5. Peppar, peppar, jag har klarat mig från några större skärskador trots att man jämt och ständigt håller på med vassa saker (både i trädgården och inne). Hoppas att du inte råkar ut för nått mer sådant nu när du är ute och går i obygden!
  När vi flyttade hit från Stockholm så varnade våra vänner oss för att vi skulle få lappsjuka, speciellt under vintern. Men det har blivit precis tvärsom för oss som tur är. vi har ett väldans aktivt socialt liv. Men vi hade goda vänner på besök för någon månad sen och dom flyttade upp till Norrland nått år efter det vi flyttat - och dom är på väg söderut. Inte beroende på någon lappsjuka, utan beroende på den otroligt långa hösten och vintern. Eller rättare sagt bristen på sommar och vår. Så du gör nog rätt som inte flyttar norrut!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera