söndag 28 september 2014

Underbart är kort

En vecka är kort. Men underbar. Ta vara på tiden och njuta. Det kan vara stressigt det också. Men vi hade inte stressigt. Vi njöt. Så vacker natur så det nästan gjorde ont. Färger. Naturens egna. Och dimman var vacker, solen och även snölandskapet vi fick uppleva. Hösten var långt kommet uppe i norra Dalarna. Inte som i juli, då svettades vi 30+ grader som rann nedför ryggen bakom ryggsäcken. Nu var det skönt att ha ryggsäcken som värmde bakom ryggen.  Fick inhandla extra yllebyxor och ylletröja i fjällstationens bod.  Friskt och lätt att vandra. Och inga myggor eller knott. Underbart. Och bastu varje kväll.  Målade bilder i stugan vid köksbordet, i minnet av vi vad upplevt under dagen.  För kallt att som vi trott, sitta ute och måla.  Hurvade och trotsade lite kyla några  gånger och satt i fjällsluttningen och målade. Ack, då var det extra skönt med bastu efter det.  Vaknade en morgon och landskapet var vitt. Snö.  Vackert det också. Väl hemma, är det som vanligt igen. Sensommar, med lite höstinslag.  Skönt.  Nu åter till verkligheten och skolan, och projektarbetet Anita Sommarström, min mor åländskan. Jo, tillägger att nu som 90-åring och aningen dement, pratar mamma bara om Åland och barndom och ungdomsminnen. Det blir nog så. Närminnet, ni vet. Närminnet. Själv har jag väldigt dåligt med alla minnen ;). 


Ser ni renarna.   


8 kommentarer:

 1. Fina bilder!:)
  Härligt att du fick njuta en skön höstvecka ! Önskar att jag hade kunnat vara med och vandra, måla och bada bastu varje kväll. Låter underbart!
  Lycka till med projektet...åländskan som har varit ca 70 år i Sverige;). Kramar!

  SvaraRadera
 2. Jag ser...en fantastisk vecka!! Alldeles för sällan tar man sig norröver den här årstiden. Vilka färger...förstår att nu är du fulltankad med bilder inombords.
  Hoppas att allting är bra annars, ja förutom då lilla mamma, som egentligen nog är ganska nöjd i sin lilla värld, värre för alla runt omkring.
  Ha det så gott och var rädd om dej!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Who vilka härliga bilder från din härliga vecka i norr.
  Kramiz

  SvaraRadera
 4. Vackra färger naturen har en bit upp ,-))
  Bra att du kunde köpa varmare kläder, frysa är inte kul.
  Skön vecka förstår jag, vilket ovanligt vackert efternamn din mamma har ,-))
  Nu har du fått massor av inspiration ,-)
  Ha det jättefint KRAM från mig Primrose ,-)

  SvaraRadera
 5. Låter som en härlig vecka kära Karina och dina bilder är fantastiskt vackra. Så gott att ha dig tillbaka här på bloggen igen. Du har varit enormt saknad ska du veta. Fast det har värmt hjärtat att veta att du har njutit av livet och sommaren på allra bästa sätt.

  Det är svårt det där när någon man älskar börjar få allt svårare att minnas. Att någon som älskat en hela livet plötsligt inte minns vem man är. Det gör ont att sitta bredvid och inte kunna göra så mycket mer än att älska och finnas där. Somligt i livet är svårt att greppa.

  Lycka till med alla projekt och ditt målande kära vän och ha en strålande fin höst.♥

  Kram

  SvaraRadera
 6. Här har hösten kommit på allvar vad jag kan se på dina fina bilder.
  /SA

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder från resan norrut. Vilken fantastisk natur och vilka fantastiska färger... underbart!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Ah, nu blir jag riktigt avundsjuk. Vilka härliga bilder från er vecka..

  Kram Maidi

  SvaraRadera