lördag 18 oktober 2014

Lämna fjärilar företräde
Utan titel. Kom inte på nån vettig titel som rubrik på detta inlägg. Ibland har mina tankar stannat. Är uppe i målandet. När man är i flyt, när målandet går bra. Stannar världen. Koncentrationen på max. Och det är så kul. Och uttröttande. Kursen vi går nu heter modellmåleri. Då målar vi av en levande modell. Men min ser onekligen död ut. Som ett lik. Får nog lov att lägga lite rouge på kinderna nästa vecka. På modellen på tavlan alltså! Sedan har jag målat en underlig tavla på beställning. Den är inte beställd som underlig, men jag ser den lite så. Lämna fjärilarna företräde, det är underligt nog. Beställd av en person som gillar bilar. "Måla dit lite fjärilar'också tyckte kunden. Oj oj. Vi får se om tavlan blir såld. Det är svårt att måla på beställning. Man blir lite låst och ansvaret känns kraftigare på något vis.  Att det ska bli bra.  Här fladdrar annars höstlöven ikapp i parken. Och vindarna känns kyliga. Mörkret kommer fort. Och ja, det går mot vinter.  Vetja um dä ä vintertid denna helg?  Eller va dä nästa.
Ja nog ser hon lite för blek ut den stackars modellen..Törnrosa kanske?Brukar  kludda när jag tänker, kan bli vad som helst..

ska försöka tänka som han

9 kommentarer:

 1. Vilken härlig blogg jag hittade här, fann dig via Charlie. Jag älskar att måla men brottas alltid med tiden..... Nu ska jag läsa vidare här och sen önskar jag dig välkommen in till min blogg.
  Ha en fin söndag.
  Kram Christina

  SvaraRadera
 2. Jag tycker din modell tavla var fin o inte alls blek, så här års har den mesta solbränna försvunnit :) nä men allvarligt talat så tycker jag den var fin o verklig. MEN din tavla med "djuret" hund kanske den älskar jag, så fin den var, gick direkt in i mitt innersta "de här gillar jag".
  Kramiz

  SvaraRadera
 3. Gud så fin tavlan med modellen blev!! Å inte är hon väl död ändå...hon ligger bara och drömmer, tänker, avslappnad...
  Och det där att måla på beställning, ja det förstår jag kan bli lite svårt. Man har ju en egen bild i huvudet hur det ska se ut, och det är väl kanske inte så säkert att beställaren har samma bild...Men har man beställt fjärilar och bilar, ja då har man, bättre kan ju resultatet inte bli!!
  Idag har vi väl ändå haft en riktigt skön höstdag, +16 stretade termometern upp till nu på eftermiddagen. Får gärna fortsätta så fram till advent...och nej, ställ INTE om klockan, vänta tills nästa helg...
  Nu är det akut dags för en fika! Bestäm du, jag är nog inte fullt så upptagen som vissa andra...fniss.
  Ha det gott vännen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Inte lätt å alltid hitta på rubriker eller titlar eller vad det nu är. Bilar och fjärilar hm, konstig beställning men du har fått ihop det bra. Modellen är jättebra en riktig Törnrosa. Idag började jag oxå på en ny målning. Annars blir det mycket kludd för mig oxå..när jag tänker hi hi. Kloka ord av Andy Warhol det borde man tänka på ofta. kram och ha det fint

  SvaraRadera
 5. Gillar din bil och bitavla jättemycket!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Gillat texten av Andy ,-))))
  Dina målningar är bara SÅ bra! Gillar så mycket.
  Sitter här och skrattar åt ditt mosellen ser död ut, du skriver verkligen jätteroligt!
  Ditt kludd , YES!
  Din målning av modell, så kanonbra!
  Din andra beställningstavla också!
  Att måla av levande modell måste vara kul!
  Att måla på beställning skulle jag inte klara av.
  Då blir jag för styrd!
  Då blir jag nervös, vilket inte går igop med målandet ,-)))
  Ha det fortsatt jättefint och tack för att du visar upp dina konstverk, du är kanonbegåvad!
  KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 7. Modellen, men det förstår du såklart men .............

  SvaraRadera
 8. Oj, så fint !

  Är ny här, men kommer gärna tillbaka och tittar på dina fina tavlor och bilder. :-)

  SvaraRadera
 9. Tänk om jag också hade fått lite talang för sånt här...

  Kram Maidi

  SvaraRadera