fredag 31 oktober 2014

Jaha är det sån helg..--HALLOWEEN

Höst här i parken där jag bor
Lila eller blå eller orange
Här ligger Törnrosa
Sittande modell, en yngling med skägg
Halloween..har ingen koll längre..helgerna ploppar på och har sina olika namn. Köpa pumpa, nej, klä ut mig nej,  gå till nåns grav nej,  vad gör man mer?...Förr då jag var  i min familj och bodde i villa....Ja då klädde vi ut oss och busade med grannarna i trädgårdarna och lekte med barnen.  Gröpte ur pumpor och dekorerade trappen med..Nu är det andra tider..Jag har familj, men de äro i sig och jag i mig...  Kommer allt att resa långt idag, för att träffa min dotter. Tar med mig sönerna på släp..Vi kommer inte klä ut oss eller busa i nån trädgård-. inte gröpa ur pumpor..Men vi kommer ha trevligt ändå, det är jag övertygad om..

Målar modell hela dagarna och i fyra veckor, varav en vecka kvar.... det är kul och jobbigt.
När dagen är slut, är vi hålögda och svettiga, det är så varmt i stora Atelje´n. Den stackars modellen ligger där spritt naken och utan värmefläktar fryser hon ju. Vi i den målande skaran, svettas...Inget syre och kämpigt, men skoj.. Har lite problem vilken bakgrundsfärg som är bäst, men det är ett trevligt problem att lösa--Sen finns det andra problem som är mindre trevliga och svåra att lösa, men det är en helt annan sak.

Idag är det soligt höst, i mitt kök finns ingen sol, men i vardagsrummet flödar golvet i starka solskensfläckar. Precis som någon hällt ut flera hinkar med starkt ljus..Och just idag känns de väldigt starka. Hade en fönsterputsarkille på besök, som putsade mina fönster häromdagen..Det gnistrar likt  diamanter i vissa rutor..En dammsugarkille.....hahah näe det var för mkt begärt, det fick jag göra själv.
.
Trevlig Halloween...

5 kommentarer:

 1. Skicka hit fönsterputsarkillen till mig, jag avskyr att putsa fönster, hade ju glömt bort dom, men så påminner du mig, tack för det ,-))))
  Halloween firar vi inte.
  Vilken bakgrund, dom ser jättefina ut alla tre, stackars modeller som får frysa.
  Det måste vara himla kul att måla av en modell ,-)
  Ha en jättefin helg hos dottern med söner. KRAM KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 2. Är nog för gammal... har aldrig firat Halloween... och tänker nog inte börja med det på gamla dar :)
  Så duktig du är... härliga färger i dina målningar!
  Fönsterputsning... gör ont i mina axlar bara jag tänker på det... kanske ska jag göra som du och leja bort jobbet.
  Hoppas du har haft... fortfarande har en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja inte skulle man kunna vara nakenmodell för då frös man väl ihjäl. Bakgrunder är alltid svårt att göra. Hur många gånger har man inte målat om dem. Bra dina modellbilder. Så var den helgen över. Full fart mot måndagen igen... ha det kul bland modellerna, kramis

  SvaraRadera
 4. Tittar in för att säga hej! Och h, vad jag gillar dina bilder! Mer än Andy Warhols.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 5. Åh, vad jag gillar dina bilder skulle det förstås vara!

  SvaraRadera