söndag 16 november 2014

Parafraser som betyder göra om

Göra om på mitt sätt. Se på en tavla om omvandla till ditt sätt att måla, sa lärarinnan. Innan, hade jag trott att den skulle vara en kopia. Kopia är skitsvårt. Nästan omöjligt för mig. Då ska man tejpa och måtta och skriva ut på kopiatorn, lägga på overhead och teckna av exakt. Inget för mig. Jag är för lat. Jag kastar mig på färgerna. Skissar lite lite och penslar på tills det känns bra. Det kan bli bra. Kan också bli katastrof.  Matisse skulle det ju bli. Men fastnade för Chagall. Kan parafrasa Matisse nästa vecka. Eller kasta mig på och hoppas det blir nåt, i min väg. Mitt sätt att tolka. Roligt var det och roligt ska det bli nästa vecka.   Här är en Chagalltolkning.      

8 kommentarer:

  1. hihi jag tror inte jag hängde med redigt där...i kontnärsvärlden. Men tavlan blev fin, flygande folk. De blåser kanske hårda vindar, kul var den hur som.
    Kramiz

    SvaraRadera
  2. Härligt, kikade in hos dig, sen kollade jag upp Chagall på nätet ,-)))
    Tycker du ska få bästa betyg och ära, du har lyckats kanonbra!
    Kul att måla av fast på sitt eget sätt, ha mäta och göra på pricken likt, det hade inte varit något för mig heller ,-)))
    Men det här verkar vara jättekul!
    Ha det fortsatt fint. KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  3. Det är så roligt att se all konst du visar Karina. Du har utvecklats riktigt mycket. Först tyckte jag att du var bättre förr, innan skolningen, men nu inser jag att du har genomgått en metamorfos, precis så där som grodorna gör;) och kommit ut ur garderoben. Nåja, de hoppar väl upp ur diket, grodorna, men du har kommit ut ur garderoben och börjar hitta din egen stil. Igen. Men annorlunda och jättebra. heja, heja kusinvitaminsåfin
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Jag tycker den ser alldeles underbar ut, din tolkning..

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  5. Chagall med sina fantasifulla målningar och din tolkning blev riktigt bra. Så mycket kul ni får prova på skulle vilja vara med på den skolan. ha det bra i mörkret, kramis

    SvaraRadera
  6. Tänk vad du gjorde rätt som började på konstnärsskolan, verkar som du har mycket roligt å fina tavlor gör du också.
    Önskar dig en fin 1:a Advent/kramen

    SvaraRadera
  7. Med mina ögon sett bättre än Chagall! Han är lite mesig ibland tycker jag.
    Kram och fin advent till dig /Kerstin

    SvaraRadera
  8. Nej, nu ändrar jag mig snabbt.Chagall är inte mesig, men vem sjutton blandar jag ihop honom med?? Någon som är väldigt petig och använder bleka färger. Tja,jag kommer väl på det i natt.

    SvaraRadera