söndag 15 juli 2012

Flyttmormor-.

Ja di är som fåglar..ungarna mina..som flyttfåglar..hit och dit..Nu flyttade äldsta dotra till HUS på landet..Ifrån en liten tvåa till ett stort hus. Det är stort det..och otroligt bra..Barnen får egna rum, och föräldrarna får egna rum och gästerna får eget rum och det finns en stor trädgård-. Som ska skötas..Jag har passat barnen. Hela långa lördagen. Östgötten' han hjälpte till som tur va...det är jobbigt med små barn. Mycket roligt och mysigt, men man blir helt slut. Ivar är ett år nu...han är VILD..han åmar sig i kärran, inte sitta still...selen kunde i allafall inte jag sätta på honom, och han är tung som värsta guldklimp!! Men ack så go han är och söt!! Ines lilla kloka Ines, hennes kommentarer kommer jag aldrig att glömma..Medicin för själen, det är barnbarn det!
Idag har jag vandrat i de nya markerna där de ska bo..det är fint där, i Karlslund!!  Jag drog och slet i tvillingvagnen, den var tung att köra på grusvägarna, bra motion för mormor det.  Ungarna sov som små fågelungar, ty det är påfrestande att flytta..och deras föräldrar sliter sitt hår, åt de alla flyttkartonger som aldrig tycks ta slut, att tömma..men det blir bra, jättebra tillslut...
Man kan inte få allt klart på en gång, försökte jag säga..men jag vet, själv, hur ivrig man är..och vill få klart på en gång...och boa in sig..i det nya hemmet..
Sonen den äldsta, ska flytta från Stockholm..
Och dotra, den mellersta...ja..hon kommer nog flytta från Malmö snart..jajaj...fåglar bygger bo och flaxar med  vingarna..Jag önskar att jag kunde flaxa lite jag med..Jag har bott nästan hela mitt liv i Örebro..va..'
här i gnällbältet...Tror jag ska leka flyttfågel jag med..snart!!!

Så längtar jag tillbaka till Kroatien...DÄR var så varmt och skönt...

I ett kloster i Dubrovik

så himla skönt..

I staden Cavtat

Hamnen i Cavtat
Fotoutställning

Utanför Hotellet

Apelsiner

Mur...

6 kommentarer:

 1. Då har du i alla fall sysselsättning när de flyttar åt olika håll... ;-) Hus på landet är ju inte så illa!

  Kunde du inte ha tagit med solen hem från resan? Hoppas den hittar hit ändå snart...

  Semesterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Ja folk de flyttar runt:) Vad härligt att de blivit med hus, nog är de gott att ha sin egna täppa att bara gå rakt ut i, framför allt på sommaren:)

  Gnällbältet - därifrån får jag besök i veckan. Min gubbe är från gnällbältestrakten, dock inte Örebro:) utan E-tuna. Jag förstår INTE hur folk kan bo så långt från havet:) Idag skulle han aldrig kunna tänka sig att flytta åter dit.

  De är lite jobbigt när barnen sprider ut sig på olika platser i landet, hoppas ditt Malmö barn flyttar närmare, Stockholm har du ju relativt när till:) Min barn har alla valt att stanna där de föddes, några har gjort utstick men återvänt, de e bara jag som flyttat:( men jag vill ju hem igen som bekant.

  Kramiz Kramiz

  SvaraRadera
 3. Tur att de satte ned sin brevlåda nära Örebro!! Värre när de flyttar lååångt bort och inbillar sej att gräset är grönare på den sidan...***skrattar***. Små envisa killar...hade en här i går som åt kålpudding som en hel stor karl, och förklarade för sina storasystrar så fort de försökte säga något till honom att "de var dumma i huv´et..." Han vet han den lille mannen, hur man ska få fart på tre systrar...
  Nu är det sista rycket här på jobbet, sen ringer jag och vi tar och njuter av sommaren och solen här i paradiset!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastiskt vacker trädgård det var
  bakom muren i Kroatien!
  Vad bra att dom har gästrum och stor trädgård, du kanske kan hjälpa till!? *fniss*

  SvaraRadera
 5. Ja du ser ut ha fullt upp men trevligt arbete kan jag tro. Härligt med ett eget hus då får du ju plats också.
  Ha de finfint/kramen

  SvaraRadera
 6. En del rotar sig med en gång och andra behöver pröva på olika saker...
  Härliga vakra Kroatienbilder! Jag längtar också dit fast jag aldrig varit där...
  Kram
  Ann-Mari

  SvaraRadera