torsdag 12 juli 2012

Hemma från Havet!!!

Det godaste!!
Havet...HAVET!!!! Det var 27 grader i havet..det Adriatiska var rent, och turkosblått...och skönt..Vi badade hela dagarna, ty det var så varmt..i vattnet och luften..Svettiga kroppar vill ner i vattnet.Det var inga problem alls att plumsa i..behövde inte känna efter med stortån..det var så sköööööönt...man ville inte gå upp...Glatt överraskad var jag, att Kroatien är ett så vackert land..Jag som är så Turkietfrälst..Klart om jag jämför, så är skillnaden inte så stor...språket då---och det turkiska det kan jag ju förstå...Kroatiska fattar jag inget av....men de talade bra engelska..Vi bodde i en liten stad en mil från Dubrovnik, den heter Cavtat...Hotellet var mkt bra...mer än jättebra, nästan för bra!! Sköna sängar, och vita tjocka handdukar..städerska ingår..bäddar och städar..härligt..ner till frukostbuffé, där det finns ALLT!! ..och lite till...lyxigt...nån har skalat grapefruiten och apelsinerna, ananasen är färsk och ljuvlig...fem sorters yoghurt..och flingor..ostar...korvar..äggbaconomelettpannkakasyltsiraphonung,.bröd...Herre gu' man kan inte välja..Varför egentligen ÄR det så här?? Men ack, vi betalar ju för det , och personalen får lön!!
Middagen var mycket god... för mycket god...man kan inte välja..vad som är godast...lustigt nog, så tycker jag alltid att desserterna är godast...tyvärr..
havet är nära..

Tre systrar delar rum...många nessersääääärer blir de'

Pappa pinnar på med sina stavar...många var impade av hans stavgång..

utsikt från hotellet..
Ja vi hade det mycket bra...Det var turistanpassat...havet låg som en stor jättesvallande blå ryamatta utanför balkongen, man kunde nästan få vågskvalpsstänk på sig, när man satt på balkongen... Tänk att få vakna till vågskvalp...NÄRA HAVET VILL JAG BO...NÅGRA MÅNADER OM ÅRET....SÅ ATT SJÄLEN...ja ni vet..
Ja, vi kunde välja på att bada i Poolerna...inomhus pool, eller utomhus pool...men vi föredrog Havet...stranden...en liten tuff elbil tog oss ner dit, för pappa har lite svårt att gå..
Butikerna var trevliga, billigt med kläder och skor...smycken..Pappa var nog rätt trött på att vänta in sina tre döttrar, jämt, vi som älskar att titta på smycken...och kläder..Ja pappa, fick vänta rätt mycket..vi skulle ju duscha och greja,alla tre...sånt tar tid..och byta kläder..och så där ni vet......men pappa hade mest tålamod..nästan mest, alltid...utom en gång...men den har vi glömt..
Ja nog var det otroligt  fint inne i Dubrovnik....som en låtsas- stad...så snygg...allt det gamla gedigna, var så välbevarat..gatstenarna var så rena så man kunde slicka på dem...njae nästan...men det var rent och fint, och tyst, lugnt..Inga tjattriga tjatiga turkar...hahha,( men jag gillar tjattriga tjatiga turkar...nästan saknade dem ett tag!!! )
Så det var spännande att möta ett nytt land...ha semester, bo på hotell...bli bortskämd, på ett lyxigt sätt....men inte för ofta, vill man ha det så...för då blir det nog tråkigt..Borta bra men hemma bäst!!!
lämningar från kriget, skyttegravar...fanns det gott om...

Havets små ädla...

sallad.....till lunch

havets läckerheter till middag...


13 kommentarer:

 1. Oj oj oj. JA NOG FÖRSTÅR JAG ATT DU OCH DE DINA HAR HAFT DET BRA.VILKET HÄRLIGT STÄLLE OCH LAND!! SKÖNT MED SEMESTER OCH BARA FÅ GÅ TILL DUKAT BORD, FÅ SÄNGEN BÄDDAD OCH RUMMET STÄDAT. Å FÅ RÅ OM VARANDRA. KROATISEN VERKAR VARA ETT VACKERT LAND. MIN SVÄRSON OCH HANS MAMMA OCH LILLA MAYA SKA SNART ÅKA NER DIT PÅ EN VECKAS SEMESTER. HOPPAS ATT DET ÄR LIKA BARNVÄNLIGT SOM VACKERT. SÅG DINA BILDER PÅ FB. SNYGG DU VAR I DIN FINA SOLHATT. VÄLKOMMEN HEM FÖRESTEN SKA JAG KANSKE SÄGA. TILL REGN OCH RUSK

  SvaraRadera
 2. Låter ju precis så härligt som det skall vara. Kroatien har lockat oss, men vi har ännu inte upplevt det. Din berättelse gör nyfikenheten ännu större. Vad roligt ni måste ha haft tillsammans, och vad duktig din pappa är!
  Kram i regnet
  Ann-Mari

  SvaraRadera
 3. Who vilken härlig resa Du gjort!! Blir alldeles fräst när jag läser o hungrig:)
  Nu blev jag sugen på att resa iväg o bara lata mig, få maten serverad o njuta av stillhet och bara vara med gubben MEN ja de e tur man kan drömma för någon semester lär de väl inte bli i år. Får njuta av att läsa om andras. Eller jo, en vecka hos barnen i Blekinge har ju jag o jyckarna just haft:) de e guld.
  Kramiz o tack för all härlig läsning om Er semester.

  SvaraRadera
 4. ÅÅÅÅÅÅH! Vilken lyxsemester! Kroatien. Min bror och svägerska var där på en vandringsresa. Jag har sett bilderna. Så vackert!
  Kram, kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 5. Välkommen hem igen! Vilken underbar semester du har haft... Så härligt att få göra en sån resa med systrar och gamla pappa :)
  Vi har varit i Kroatien med bil två gånger - varav en gång nere vid medelhavet - ett väldigt vackert land liksom grannlandet Slovenien.
  Ha en bra helg!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Välkommen hem!! Guuud så skönt du verkar ha haft det, precis som en semester ska vara!! Å lilla pappa...han njöt nog fast han på en mans vis måste smågnälla lite över att det tog tid i vissa affärer...det hör till, ligger liksom i den manliga genen.Man kanske skulle tänka om till nästa sommar...i år finns det väl inte en endaste liten fjuttig resa kvar...vädret har gjort sitt.
  Men du, jag har plats för en kusin till, så välkommen i släkten!! Å nästa vecka är sista jobbarveckan, sen är det seeeemester!! Så då är du välkommen hit ut, kan inte bjuda på den storslagna havsutsikten, kanske inte heller havets läckerheter, men jädrigt skön natur och luft, det ingår i paketet!!
  Kram på sej och välkommen hem än en gång!!

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga bilder! Kroatien har jag funderat på som resmål. Tror det får bli det nån gång när jag har råd. Välkommen hem till regnlandet.

  SvaraRadera
 8. Himmel så skönt det lät och så lille papsen som var med.
  Det tycker jag var kanon.
  Han njöt nog lika mycket som ni fast han fick vänta här och där han var säkert stolt över sina flickor.
  Ha det toppen Kramizzzz och mysig helg! ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

  SvaraRadera
 9. nästan så jag känner för eran pappa...att han orkade med att vänta på sina döttrar...
  det måste varit skönt med sol o bad, här regnar det bara, så trist..vilken sommar..
  men det kanske blir bättre.
  Akvarellkursen gav en kick och nu börjar jag komma loss och det är så kul...kram på dig

  SvaraRadera
 10. Välkommen hem Karina! Som jag njuter av att läsa ditt härliga resereportage och se alla dina vackra bilder. Vilken resa ni har haft! Jag kan tänka mig att det blev många goa skratt och fina minnen att spara i hjärtat.

  Trvlig helg på dig vännen!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 11. Vilken fantastisk semester ni verkar ha haft, du, dina systrar och din pappa! Kul att ni åkte iväg tillsammans, allt blir ju mycket roligare när man kan njuta ihop!!

  SvaraRadera
 12. Oj vilka härliga bilder ,ni måste ha haft en toppen semester ,Kroatien står på min lista på platser jag vill besöka
  Ha en fortsatt skön helg

  SvaraRadera
 13. Njuter när jag läser dina rader om en fin - varm och solig resa!

  Så roligt för din pappa att han kunde få vara med er!

  Ja, vem vill inte bo vid havet, gärna jag. Imorgon åker jag faktiskt, till svensk västkust, och hoppas få njuta av aningen sol, varma klippor och glittrande vatten! Åtminstone någon liten stund mellan alla regnskurar!

  :) Kram!

  SvaraRadera