måndag 16 juli 2012

Mor är skruttig.

I morse ringde mamma..hon mådde inte bra..inte alls bra sa hon...så jag åkte dit och vi for till vårdcentralen för att doktor träffa...Ja vad kan man göra...en gammal dam som är yr...och det surrar i huvudet..ja vad ska doktorn göra...inget gjorde dr...Det brukar vara så då man är gammal, sa dr..ja ha ja haa..
Jag är ju rädd att mamma ska ramla igen..som hon gjorde för ett litet tag sen..men det är normalt sa dr, man gör det när man är gammal...och sover dåligt och är yr..Man får hoppas att det går bra...att mor inte ramlar i sin yrsel..då har hon ju svårt att ta sig upp...ack och ve,..mamma har tacklat av..hon orkar inte så mkt mer..Men hon orkade åka till Deiles och köpa mosbricka...det var gott--men sen ville jag till Wadköping i det fina vädret..men det orkade icke mor...
Tog en promenad i blåsten..runt rävgången..man fick hålla i hatten om man hade någon...
Dotra och jag turades om att hålla ordning i barnvagnen..ty den lilla ville inte riktigt komma till ro i blåsten..
Hemma sen njöt den lilla sötnosen av ett varmt bad...visade sin motvilja att komma upp från det varma badvattnet, och skrek i högan sky..hon vet vad hon vill lilla Vera. som blivit 4 månader nu..'Med ögon som blå förgätmigej...vilken tjej..

9 kommentarer:

 1. Vad trist att din mamma är skruttig. Hoppas hon piggnar till igen och slipper yrseln för yrsel är verkligen inget roligt. Oavsett ålder. Blir hon inte bättre så besök en annan läkare. Få en andra åsikt.

  Och lilla Vera.. vilken sötnos! Förstår att hon har mormors hjärta som i en liten ask. :)

  Kram på dig

  SvaraRadera
 2. Lilla faster Anita! Det är inte lätt att bli gammal alla gånger. Hoppas att de får ordning på yrseln, men jag vet att det inte är den enklaste sak i världen...vi har också en gammal mamma i vår värld (Uffes) drygt nittio år. Utan medicinerna skulle det inte gå alls, men ändå kommer yrseln.
  Söt liten gosig-Vera. Var rädd om dig Karina, allt gott och många styrkekramar. Det är inte roligt när ens förälder tacklar av men sådant är livet. Du vet, jag vet det

  Varm kram
  Karin

  SvaraRadera
 3. De e inte lätt att bli gammal. De är inte lätt när ens föräldrar blir det, när man ser dem förändras. Hoppas de går bra med mamma bara:)
  Lilla Vera hon har livet framför sig:)

  Kramiz

  SvaraRadera
 4. Nej, hjälp när man blir gammal lär man ju inte få. Dessutom tror jag att det är så att dom äldre blir rädda också - och då blir det ju värre. Det gäller förmodligen att försöka hålla sig från alla krämpor så länge som möjligt. Hur det nu ska gå till!?

  SvaraRadera
 5. De där småttingarna de får gärna börja produceras av mina barn ;)

  SvaraRadera
 6. Jobbigt för dig och jobbigt för din mamma, vilken sötnos på bilden , Vera ett vackert namn !

  SvaraRadera
 7. Tassar in och säger hej! Förstår din oro över din mamma, det där med yrsel och äldre damer är inte lätt!(herrar också)...Så lätt de kan bli att de ramlar. Plocka bort mattor tex.
  Sen läste jag att du varit i Kroatien! Där har jag ej varit.
  Nu önskar jag dig en fortsatt bra vecka! Var rädd om dig!
  Kram och vink från mig.

  SvaraRadera
 8. Kul att du tittat in hos mig och stort TACK för fina ord. Hoppas din mamma klarar sig från att ramla vilket tyvärr min mor gjorde...och bröt först ena höften och sedan den andra när hon var på sjukhem. Trots detta återhämtade hon sig och blev 94 år!! Gott virke i äldre generationen. //M

  SvaraRadera
 9. Första gången här och jag fastnade i din fina blogg! Inte lätt med föräldrar som blir gamla och yra! Har äntligen efter flera års "tjat" fått min kära svärmor att inse att hon inte ska klättra mer.
  Men som sagt ljuvlig blogg och jag lär hitta hit igen!
  Ta hand om dig och dina kära

  / Nettan

  SvaraRadera