tisdag 17 juli 2012

Soligt...

Här i Örebro...har det varit sol heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeela dagen...Det blåser, men är skönt soligt!! Inte en droppe regn today..än..heh he..
Tog en lång skön baravara-förmiddag hemma, gjorde inget speciellt, vaggade på lilla Vera som var lite pömsig i morse.Tänk vad hon luktar gott. Och jollrar och ler mot mig. Man uppfylls av en djup lyckokänsla, när hennes små söta händer knubbigt tar tag i mina.
..långfrukost, lat och ledig, tillsammans med min dotter.Jag njuter av att vara ledig..inte en enda tanke på att jag vill börja jobba...no no ever-never..(en månad kvar)...Sen tog jag en två timmars promenad med Vera i vagnen..det var så skönt..hon sov hela tiden..Jag gick inte hela tiden...utan satt på en parkbänk i vår vackra Stadspark och tittade på alla otroligt tjusiga rosor som växer där i rosengården..Där finns väldigt många olika sorter..Jag satt och kollade in, de tyska turisterna..Rätt kraftiga karlar som kröp så nära rosorna de bara kunde för sina runda magar. De doftade och beundrade,nös lite, och  jag tyckte de såg så söta ut...De fotade och diskuterade rosarter med sina små tyska Frauen'...eine Frau, zwei Frauen, drei Frauen...många tyskar var det i parken. Jag njöt av min stund där på bänken bland alla rosorna..Nöp i smyg av några honungsrosor som jag i min fräckhet gick och doftade på, på hemvägen. 
Idag har min filmer kommit som jag beställt...Så OM det blir en regnig dag igen, chansen finns, så har jag dem att titta på..
Igelkottens Elegans- boken är underbar-hoppas filmen är detsamma- Gillar 

Vera är underbar
Honungsrosen är underbar
10 kommentarer:

 1. rosor... mmm doftar gott, jag har klarat mig från regn idag, plockat kantareller, det finns gott om, känner du till Smultrongården i Örebro, jag har kompisar som varit dit och är lyriskt. Du hör väl av dig om du kommer till mina trakter, kram kram Irene

  SvaraRadera
 2. En varm sommardag - ja de hade vi oxå igår. De e bara att lapa åt sig:)
  Njut du av din ledighet o allt gottande med lilla Vera - hon är så söt!! Inte ska man tänka på första arbetsdagen när man väl har semester. Förhoppningsvis är du trött på all ledighet när de e dax igen o du kommer dansa runt av glädje att få börja jobba igen. Kramiz

  SvaraRadera
 3. Vilket solsken hon är...lilla Vera!! Å tänk, igår fick vi en sommardag igen...man blir alldeles upprymd, hann med att njuta innan jobbet faktiskt...
  Men lilla mamma då...kanske dricker hon för lite nu på sommaren?? Får inte i sej tillräckligt med vätska...usch va jag tjatar om det, men det är likadant med min mamma, inte dricker hon fast hon tycker det är varmt och besvärligt. Måste dit och pyssla om henne lite idag efter jobbet.
  Skrev ju svar hos mej angående vinet...men jag upprepar, klar vi ska trampa ihop och klart att vi träffas sen när jag har semester!!
  Ha en skön dag vännen min!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Låter som en helt ljuvlig dag Karina! Gott att känan livet i sig och bara vara. Här och nu. Fortsätt med det. :)

  Tänk, de där två filmerna har jag också i hyllan här men har ännu inte hunnit titta. Men jag är ju allt lite svag för fraska filmer så nog längtar jag alltid. En dag bänkar jag mig och kör ett filmrace. ;)

  Sköt om dig och ha det fortsatt gott!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Skönt med sol! Vera är underbart söt :) Hoppas din mor mår bättre och att du får fortsatt soliga dagar :) kram

  SvaraRadera
 6. Då kan vi kanske förvänta oss att nästa målning visar en rundmagad (naken?) gubbe som luktar på en ros. Eller en blåögd liten Vera med förgätmigej runtomkring?
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 7. Vilken ljuvlig dag och underbart söt är hon lilla Vera !

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig dag ni fick, du och Vera... ja, du kanske njöt mest :)
  Underbara, söta Vera!
  Skulle gärna sett de tyska farbröderna där med näsorna i rosorna :)
  Ha en bra helg!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Vilken fin ros men en ändå finare liten Vera, söt så söt.
  He en skön helg/kram

  SvaraRadera
 10. Så fint kort på din "lilla Vera".....och jag känner igen mig i detta med att smyga till sig en liten ros att lukta på. //M

  SvaraRadera