onsdag 12 september 2012

Det drippar lite på fönsterblecket.

Jo nog regnar det nu, det hörs ett stilla höstregn..mot fönstrets utsida..Inte insidan tur nog, det vore illa..Nog har jag en fin ny lägenhet, med minimal chans att det ska regna in, inifrån..Var och tittade på ett hus igår..hahah, där skulle det kunna regna inifrån, eller regna in utifrån..Huset låg fint, men det var ett halvruckel, och en snickare t.om, skulle nog tänka sig för, tror jag..så Vi tog det mest som en utflykt..Tyvärr började det regna, då vi var där, för vi hade minsann tänkt oss en skogspromenad då vi var ute i skogens närhet. Vi tog oss lite sightseeing i Närkes vackra slättlandskap...Just i trakten runt Närkes kil, Blacksta är det snyggt..med de Blå Bergen, Kilsbergen som en utsiktkrans runt...
Men det går mot höst, en massa höstfärgade träd kunde iakttagas...Höstfärger är fint, och luften är skön..hellre skön klar sval höstluft, än kvav åskluft..men vi må icke få välja.
Dagarna rinner iväg kvällarna blir mörkare..Har fyllt på mitt förråd med värmeljus och tänder glatt i alla di små ljuslyktor som fyller mitt hem..Detta tillsammans med regnets stilla smatter mot rutan, gör tillvaron rätt mysig ändå..
den outslagna luktärten slog aldrig ut..

10 kommentarer:

 1. låter som om du har det mysigt med alla ljus, jag har också laddat upp i ljusskåpet. Ja hösten kommer smygande, har sommaren redan gått...sommaren är kort, det mesta regnar bort..stämde verkligen i år. natti natti

  SvaraRadera
 2. Tända ljus är höstmysigt:) Vi har inte fått något regn utan dagarna är fortfarande varma, soliga och vackra - de e vi glada för:)

  Synd att inte stugan/huset var något du ville ha.

  kramiz

  SvaraRadera
 3. I kväll har vi klarat oss utan regn, men det kom en liten skur på eftermiddagen. I går kväll fick vi däremot en rejäl regnskur. Det måste ha varit då du var i närheten... Synd att du inte fick se trakterna här i vackert väder! Visst är det fint bortåt Blacksta och Frösvidal, men om du ska köpa hus ska du sikta in dig på andra sidan slätten (där vi bor) för då har du sol längre på kvällarna. Ju närmare Kilsbergen man kommer ju tidigare dalar solen bakom bergen. Här är annars ett hus i Eker, där budgivning pågår: http://objekt.fastighetsbyran.se/Objekt/?type=search&pageRefId=37&ObjektID=865337
  INte långt från stan, så det kanske kan vara något...?

  Septemberhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Förståndigt att inte falla för vattengenomtränglig ruckelromantik. Man vill ha torrt och varmt runt sig när det kommer till kritan.
  Det är skönt med ljus överallt, att bara gosa sig varm i en filt
  Ha det gott söta Karinafina

  Kramar
  Karin

  SvaraRadera
 5. Härligt med en höstutflykt, men synd att inte stugan var något att ha...
  Tittade på länken som Elisabeth gav dig - ser helt OK ut :)
  Mysigt med en massa tända ljus - här är det samma rutiner :)
  Ha en bra dag... i morgon är det fredag... igen!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Mysigt med ljus i höstmörkret, absolut och det blir en skön sinnesstämning.
  Ja med målandet går det säkert inte bara att sätta sig ned å måla, det måste säkert komma innifrån också.
  Men det kommer säkert, bara att tänka fram det.

  Hoppas du får vara pigg och kry i hösten dådå om du ska ha utställning...kul,kul!!

  Tjingelingen vännen.

  SvaraRadera
 7. Här har vi också tänt de första ljusen men jag stretar emot lite. Vill dra ut på sommaren så länge som möjligt. Men bara +4 i morse så snart får jag nog acceptera det faktum att hösten är här.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 8. Det behöver inte vara stort, men nog drag- och läckagefritt tycker jag :-), och lagom dos utmaningar för snickerifingrar...du skall ju hinna måla också :-)
  Jag har också fyllt ljusförrådet...igårkväll tände jag första gången lyktorna på gården och det var mysigt :-)
  kramar
  Ann-Mari

  SvaraRadera
 9. Höstmys...och regnet kom när jag for hem över vidderna...mätt och glad i själen!! Blev lite tända ljus här också, mannen i huset är inte lika förtjust i det som jag. Jag går nämligen och lägger mej sen, och sen ska han försöka hitta alla och släcka...
  Idag är hammare och nubb framme, här ska spikas tavla!! Men det tar inte en hel helg...***asgarv***!!
  Ha det så gott vännen!!

  SvaraRadera
 10. Mys pys med levande ljus så här på hösten är bara så härligt.
  Ha de fint/kramen

  SvaraRadera