torsdag 27 september 2012

Hemmagnäll....

Ingen skogspromenad som den  i går kväll...Hittade ju ett elljusspår i "min" skog igår..Det är en skön luft där i skogen..Men jag vill gå två..jag skulle inte njuta lika mkt av skogen om jag gick själv. Tyvärr skulle jag vara lite rädd-. Det händer så mkt konstigt, eller jag tror väl inte att jag skulle bli mördad i skogen, men jag vill ändå inte gå själv på kvällen i spåret..Så nu blev jag sutten igen, i gula soffan..Har pallrat upp alla mina akrylfärger framför mig, spänt upp en duk, så det är bara att måla...men ack och ve,  kommer liksom inte i gång..trött..Ordet bränner i gommen..trött...ska det vara såhär..Jobba jobba jobba---och sen komma hem och bara vara trött...gammeln tar ut sin rätt...Tummen den dumme som mått bra sedan operationen i maj, den har börjat värka igen, GNÄLLFARA--Jag skulle vilja välja..jobba mindre, måla mera...
Men så enkelt det borde vara..Vi låter de unga friska arbeta, och vi som har passerat 55 och är litt trötta och sega i lederna, kan väl få ta det lite lugnt...bara lite..För jag skulle inte vilja vara arbetslös, bara jobba lite mindre och inte bli så trött...Hur ska vi tänka. Det borde vara lag på att få må bra..
Artros är ont, stelt..men  det ger inga pengar i plånboken av att gnälla..

Tror att jag får fart på penseln på lördag..då ska jag gå på kroki-- croquis 'skiss') är en skissartad teckning efter levande modell. Krokiteckning är så kul, mkt energi går åt, så då kommer tröttheten i kläm.
Och i morron kommer lilla Vera..mitt yngsta barnbarn från Malmö--hon fyller snart 7 månader..tänk vad tiden går..Och vips så blir jag pigg igen..när jag tänker på Vera.


Det ösregnar ute..regnet slickar mina smutsiga fönster..det är kolsvart där ute i hösten..
Det är alldeles för mörkt för att måla...'
Vera ......med persilja på kinden
Tager en pralin och läser Femina istället..fallera..

7 kommentarer:

 1. Tack för att du la ut receptet, det ska jag prova någon gång. Det går inte att måla när man är trött så käka praliner du. För mig har det blivit 2 djurmotiv i akvarell sen slog det stopp. Grunnar på hur jag går vidare en annan dag. Hoppas du är piggare i morgon, kram vännen

  SvaraRadera
 2. Njä man ska kanske inte springa i skogen själv på kvällarna, fram för allt inte om skogen är i närheten av stan:) Här ute på landet finns inga upplysta spår så här får man gå i skogen på dagtid i ljus. Jag går näsan alltid själv men jag har ju två stora hundar som sällskap:)
  Ja jag håller med - sjukdommar borde vara förbjudet. Alla människor skulle få leva långa liv helt friska från födslen till man dör. Så gutt de vore o rättvist.

  UNDERBAR bild på Vera..

  Kramiz

  SvaraRadera
 3. Borde bo lite närmare...så kunde vi knata i skogen tillsammans. Jag är lika mörkrädd som du, när han i huset är borta något natt, vilket gud förbjude honom, inte sover jag värst mycket då...å att gå ut själv, huvvaligen!! Å ändå...här på landet borde det väl vara mindre farligt.
  För en gångs skull, inte dödandes trött ikväll, trots att dagen var hektiskt på jobbet. Kanske för att jag har lite nytt att se fram emot. Tänk om det blir en besvikelse...då kommer jag inte att bli rolig, tjurig i kvadrat!!
  Men du, du får ta med dej pensel och komma hit ut och måla av min lilla söta fis...bärfis alltså.
  Njut av guldet som kommer till helgen, Vackra Vera!!
  Sov gott vännen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Nej jag vet inte om vi skulle gå däruppe i spåret ens tillsammans. Ja fy tusan så trötter man är nuförtiden. Önskar att man kunde deltida lite men det är inte alltid så enkelt att genomföra. Just nu är det alldeles för mycket jobbtid!
  Lilla fina Vera ska du få pussa på i helgen...underbart. Jag hoppas att du slipper ontet då. Ha en jättefin helg.
  Vi hörs!

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 5. Hallå,
  Kul att du kikade in hos mig ,-)
  Känner igen mig, törs inte heller gå i skogen själv!
  Fast jag tror att jag blir mördad, en liten fobi bara ,-)
  Målar gör jag också ,-)))
  Visst är det härligt, fin bild den stora, ska kika på dina andra lite senare när jag har bättre tid!
  Kommer ihåg att jag kikade in på din blogg, men blev avbruten av nåt!
  Sjunger, det måste vara kul, själv har jag ingen sångröst, men trallar på hemma ,-)
  Så söt lilla Vera är, mitt yngsta barnbarn är 8 månader! ,-)
  Ha det fint. / Primrose ,-)

  SvaraRadera
 6. Halvtid efter femtio med samma lön vore bra :)

  SvaraRadera
 7. Önskar DIG en FIN HELG oavsett väderlek.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera