söndag 7 april 2013

Vilodagen

Jag kan ju bara inte starta dammsugaren när Katten sover. Hon gillar inte när den låter så, i hennes små söta öron är det väl ett högt oväsen. Jag borde dammsuga för det är dax. Jag hatar att städa. Därför har jag skaffat katt. Haha. Skulle ju inte skaffa katt igen, men ångrar mig inte för en sekund. Tycker lite synd om Smulan som inte kan gå ut, hon vet nog inte vad ute är. Hon sitter i köksfönstret och spanar ner på folk och bilar. Hon är bevarad för bilar. Har en bekant vars katt nyss blev överkörd. Hon skaffade sig en ny katt, och den får numera inte gå ut. Vi ska gå ut Smulan och jag i sele. Inte jag men Smulan. Snart, när det blir varmt nog. Så det så. Denna veckan gick snabbt. Bara fyra arbetsdagar. Lagom. Jag har minsann köpt en ny bil. En mycket vacker orangeröd liten pärla. Min egen bil ville aldrig riktigt bli sig själv efter krocken på julafton. Så nu är den inte min längre. Så blir det om man krånglar. Då blir man utbytt. Aj aj bäst att sköta sig. Haha. Vad solen är god och visar sig framme. Underbart. Ljust och fint. Om värmen kommer också, då kan vi kalla det vår. Igår dundrade jag fram i min nya bil. Och idag med. Gillar inte att den blir dammig då den står där nere i carporten som en lysande apelsin så fin.. I morse ringde lilla mamma. Hon ville ut och åka. Klart att egentligen skulle jag måla och städa, tvätta fönster. Men vi tog oss en tur. Till Marieberg. Det stora tråkiga köpcentret så fort jag kommer in där i det förfärligt stora stimmiga köpalöpahandlaatmosfären, vill jag därifrån. Mamma och jag åt god mat, sen kastade jag mig in på apoteket, och djuraffären och sen åkte vi snabbt därifrån. Mor ville ha kaffe. Fika. Ute. Tjohoo då så varmt var det inte. Filtar och duntäcken behövdes. Men snart kära ni då tror jag att vitsipporna bjuder ut oss i backen. Då tar vi kaffekorgen i högsta hugg. Oh vad jag längtar. Solen lyser upp mitt hem, dammet ligger som en grå hinna. Katten sover vill inte bli störd. Ett rätt behagligt dilemma. Jag låter solen besegra. Tar fram nya Femina och myser lite mera, blundar lite och tänker på allt trevligt jag har framför mig. Jo livet känns okej. Det har vänt nu sa min far. Nu kommer bara bra saker hända. Hoppas han har rätt.









14 kommentarer:

  1. Haha...naturligtvis kan du inte dammsuga när Smulan vill sova. Känner igen det där. Vi kan inte gå ut när rådjuren är här eller när ekorrarna är här. Då stör vi ju
    Vacker bil! Må den åka hel och fin på alla vägar! Irja? Blev det så?

    Ha en fin kväll i dammet!
    Kramar
    Karin

    SvaraRadera
  2. Haha, det är mycket man inte kan göra för att man måste ta hänsyn till katten... ;-) Du får göra som vi - investera i en golvmopp som jobbar helt tyst. Fast då kan man ju inte hoppa över städningen när kissen sover... ;-)

    Härlig bild när Smulan lägger tassen över ögonen. Och stolen ser jätteskön ut! Tiger tyckte också att det var en sovdag i dag...

    Stilig bil du har köpt! Hoppas att den sköter sig som den ska.

    Vårhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  3. Grattis till pärlan! Alltid kul med nytt,här skiner oxå solen och idag blir det nog en riktigt skön vårdag, härligt! Jag hoppas oxå din far har rätt, kram på dej =)

    SvaraRadera
  4. Precis som här... här dammsugs inte heller när Sixten sover :) Fina rara Smulan - hon kan allt vara riktigt lycklig hon, som fick dig som sin matte... hoppas hon förstår det :)
    Trevligt med fika ute... men... det gäller att klä sig varmt! Upprepar mig, men din nya pärla är väldigt fin - och hon passar dig!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Söta Nöten...säg den katt som tycker om dammsugaren...?? Å så bra att skylla på sen...fast nu bor de en trappa upp, och Zambo vet jag egentligen vad han tycker om dammsugaren...första gången blev han lite uppspelt och kissade på den!! Men nu går det bättre...*skrattar*...Men inte dammsuger jag oftare för det, tycker det liksom är ogjort arbete när han sen dundrar in med grus under tassarna.
    Så fin bil du har skaffat!! Å med ens blir livet lite lättare, man slipper vara orolig att skrället ska stanna någonstans, där man inte vill stanna...trafikljus eller rondeller...man vill njuta och koppla av när man susar fram.
    Söta mamma sen, hon vet vad hon vill...men fika ute var väl kanske lite väl tidigt...fast här har det blivit en och annan kaffetår på altan, och det smaka ljuvligt i solskenet.
    Nu hoppas jag att vi får behålla våren, allting blir så mycket lättare då. Fast jag är trött, trött...har tagit prover på vårdcentralen, väntar på svar...tror, tror det är struman.
    Ha det så gott vännen så ses vi snart!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  6. Nej, inte störa katten, det kan straffa sig. Det skulle jag aldrig drömma om att göra!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  7. Städa hinner man göra en annan dag ,-))
    Söt kisse och vacker bil ,-))
    Så himla fin, klart din mamma ville fika ute!
    Solen strålar in i ditt hem så härligt.
    Mysigt med ett djur och visst är dom trygga inne, min dotters två katter har blivit överkörda!
    JA, snart kommer dom vitsipporna ,-)
    Jag tror på din far, nu har det vänt ,-)
    Nu kommer bra saker!
    Allt fint till dig, KRAM från mig Primrose ,-)

    SvaraRadera
  8. Här är det tvärtom.. När jag blir tvungen att dammsuga tror min lilla Jack Russel att det är för hans skull för han älskar att jaga munstycket..
    Fin bil har du fått..

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  9. hihi...nu vet jag inte redigt om jag tror på dig:) ang dammsugare..hihi.
    Mina hundar de sover precis lika gott när den är igång, om jag inte dammsuger precis vid dom. Eller nja min Golden bryr sig inte om de heller, henne kan man dammsuga av, de e bra när hon fäller:)

    Vilken söt liten bil!! oh din fotölj, den ser sagolik ut, vill ha!!!

    Kramiz

    SvaraRadera
  10. Grattis den nya pärlan.
    Gud så gott din katt har det.Jag dammsuger fast våra små gubbar ligger och sussar.
    Fy så stygg jag är.
    Ha det toppen och skit i dammtussarna.
    Jag har massor för nu är det några dagar sen jag hade framme snabeldraken.
    Kramizzzzar i massor

    SvaraRadera
  11. Ibland brukar jag övertala mig själv om att livet är för kort för att städa.

    SvaraRadera
  12. Men vilken snygg bil du har skaffat till dig, helt enkelt så är bilen säkert i din smak...i min med.
    Och inte kan du starta damsugeren när kissen ska sova heller, katter, hundar och karlar vill INTE höra en damsugare.....så är det bara..

    Nu har jag varit å träffat vårt alldeles nya underbara barnbarn...
    (min blogg igår)
    Tänk att dom alla är lika underbara...ja du vet ju du som har ett par stycken också.

    Nu har vi tre stycken småkillar och jag tror inte att det kommer att bli några fler.
    Alla verkar nöjda och äldsta dottern har alltid sagt att hon aldrig kommer att skaffa barn....
    lite synd faktiskt, men så är det bara.

    Tjingelingen vännen.

    SvaraRadera
  13. Dammsuga, varför det? De små tussarna ger extra isolering i hörnen och sparar på elvärmen. Förstår att du inte vill ta ut den nya lilla skönheten. Min röda pärla blev tvättad häromdagen och efter det drar jag mig för att åka ut på de vårvåta vägarna.
    Kram /Kerstin

    SvaraRadera
  14. Det var en jätte fin bil du köpt...nu kan du börja å ta dig turer ut på landet å kika lite efter torp....tänk ett torp till dig å katten då skulle hon slippa gå i koppel.
    Kramen

    SvaraRadera