tisdag 21 maj 2013

Så seg...som kola

Skulle ju måla i kväll...det är dags att sätta fart!! HAR varit så trött och seg i flera veckor. Och det är bara att sätta igång ändå. Väntar in, lusten kan jag inte vänta in, inte inspirationen heller..bara att ta penseln i högsta hugg..Men det är så mkt annat just nu...Och så himla trött...Är det nåt som jag kan skylla på..Vårtrötthet, vädret dålig sömn..Men ack, jag ska ha utställning i juni och NU måste det bli tavlor
Jag vet, att bara jag plockar fram färgerna och dukarna, så händer det saker. Har ju städat in allt, intryckt i förrådet, inklämt bakom under, över, längst in.Jobbigt att plocka fram!  Skulle allt ha en atelje´ och bara kliva in i den. Och det står nu på önskelistan. I morron kväll. Då målar vi..Denna kväll har bara varit. Suttit  bort den, pratat bort den och tänkt bort den. Rätt skönt faktiskt. Det regnar ute och är svalt, men inte kallt..

Har köpt nya röda skor, de allra skönaste jag någonsin varit med om...... och ska på kalas på lördag...Min kära bror fyller pension, och det gör lilla svägerskan med..Vad skönt det verkar..det längtar jag till..Bara man får vara frisk och måla precis då lusten rycker i en'!!
Mamma lilla mamma, hon gillar inte att bli gammal. När gammeln kommer, säger hon, då orkar man inget, mer än vila. Tycker allt att hon är rätt pigg, lilla mor, som närmar sig 90...men det är klart, jag kan ju inte känna vad hon känner...Och hon ska med på kalaset, det blir greijt det!!

Kommer igen och  visar upp mig, när jag väl kommer igång med mitt måleri..Tänkte satsa på humlor tuppar och kattor...och några damer kan jag ju inte låta penseln gå förbi..13 kommentarer:

 1. Det är skönt när våra gamla mödrar orkar följa med på kalas. Önskar dig lycka till med pensel å färg...blir säkert fina tavlor.
  Kramen

  SvaraRadera
 2. Du har ju haft rätt mycket om dig efter jul och nyår Karina, så det är ju inte underligt om det känns lite segt. Du behöver få semester och bara vara, måla och njuta. Hoppas att bo-fråga löser sig på bästa sätt för din och Smulans del.
  Hälsa pensionären och hans fru från en liten kusin på Åland...och förstås ge kram till mor Anita, även om hon knappast kommer ihåg vem jag är. Men krama ändå
  Och dojorna, de dojorna...wow, urtjusiga
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Den där segheten...mycket den kan bero på...för mycket "ut" och för lite "inputt". Vi skulle ha tagit med tältet till dammen och stannat där över natten...och i takt med fåglarna (och paddorna) vaknade så kanske livet så sakta återvänt också, i makligare takt. Ska det va så här...att allt bara rusar på och att det är så lite man själv kan bestämma över och få energi av...?? Sen är det en konst att kunna prioritera rätt, att inte känna att allt måste ske just idag och just nu...det är jag fruktansvärt dålig på!! Å så blir allt en enda röra för min del, för jag får ingenting färdigt, inte ens halvfärdigt...Men nu är hundgården färdig, och det tackar jag för, så jag slipper älga över till grannen stup i kvarten...*skrattar*!!
  Snygga skor, dom kommer att göra succé på festen, och kanske...kanske en liten kick i rätt riktning...
  Ha det gott vännen och var rädd om dej!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Snygga var skorna också ,-)))
  Är också Så trött, orkar inget av det jag vill, och det är att fortsätta med min stora skulptur, men som sagt orkar inte.
  Precis en atelje skulle man ha,
  Ser fram emot dina målningar ,-)
  Kul med kalas, det har vi på Söndag, en dotter fyller år, får gratta mamma också, (morsdag) ,-)
  Nej det är nog inte lätt att bli gammal.
  Längtar också till pensionen ,_))
  Att göra precis vad man själv vill!
  Ha det fint. KRAM Primrose ,_)

  SvaraRadera
 5. Bästa Carina - du som alltid får mig att le och småskratta!
  Bloggpaus hos mig, men jag kommer naturligtvis att titta in till dig då och då.
  Varm kram till dig och ha en skön sommar!

  SvaraRadera
 6. Oj vad du skulle förtjäna att ha en ateljé! Men hoppas du får inspiration även om du måste plocka fram och bort :-)
  Snygga skor också
  kram

  SvaraRadera
 7. Utställningan låter kul! Och tavlor med katter låter alldeles toppen! ;-)

  Jag tror dessutom att jag har hittat ett hus på landet som skulle passa dig... Det har en jättefin gäststuga som skulle passa perfekt som ateljé. Jag åker förbi huset på vägen till jobbet och har sett till salu-skylten sedan förra veckan. Det är i närheten av Linnéa Silversmed, linneaeriksdotter.blogspot.se
  Här är länken:
  http://objekt.fastighetsbyran.se/Objekt/?type=search&pageRefId=37&ObjektID=952008

  Snygga skor du har hittat! Har för mig att det finns en dikt som handlar om att "när jag blir gammal ska jag ha röda skor...". Inte för att jag alls tror att du snart är gammal, men jag kom bara att tänka på den när jag såg skorna... ;-)

  Lycka till med målandet!
  Elisabet

  SvaraRadera
 8. De där röda skorna är ju helt fantastiska - jättesnygga!
  Tycker inte det är ett dugg konstigt att du är trött... du har haft en jobbig vinter när allt både möjligt och omöjligt hände... du har brottats med flyttankarna innan du kom till beslut... du har städat, städat... och städat. Kroppen säger nu... kära Karina, ta det lite lugnt!
  Snart har du en egen ateljé - det är min övertygelse!
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 9. De där skorna ser verkligen jätte-härliga ut..
  Hoppas nu din inspiration och målarlust kommer.. En egen ateljé unnar jag dig verkligen..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 10. Konstigt att länken inte fungerar för dig! När jag högerklickar på den och öppnar den kommer jag rätt. Sök annars på Fastighetsbyrån och Örebro kommun. Såg att det precis har kommit ett hus i Älgesta vid Tysslingen också... ;-)

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 11. Så nu är du på festen i dina fina skor. De piggar upp.
  Klart att vi ska ta en dag vi tre men först är det skriftliga omdömen som ska vara klara. Det sker i början av juni så efter 10 juni då kan vi sätta fart. Lycka till med måleriet.

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 12. Vad nu då !
  Hade jag inte skrivit en enda rad.
  Inte ens om Dina röda skor,har för mig det.

  Ja just det. Minns nu jag delade med Google+

  Har också ett par röda i klädkammaren med kilklack, alldeles för höga för mig.Näns inte slänga dem.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 13. Hoppas dina fina röda skor piggar upp dig! :)

  SvaraRadera