fredag 6 september 2013

Två veckor har gått......

Målat med bomull och kvistar, i detta fanns en mun, då känslan var glad..
...på skolan går tiden fort.. Vi börjar kl nio varje dag.  Och samling varje morgon och genomgång. Sen fikar vi och planerar och så fikar vi och målar lite. Dessa två första veckor har varit fina och lugna. Introduktion. Och presentation av alla lärare och kurser. Och det känns så spännande. Kommer välja lite olika inriktningar  och för att bryta mönstret ska jag prova på det jag inte brukar och inte förr har provat.  Att hålla föredrag. Det är det värsta jag vet. Gillar inte att prata inför stora grupper. Men ack, det är jag ju tvungen att göra. Suck, höll ett föredrag i går om mina målningar och mina ideér. Var skitnervös,  men det gick ju bra...Får man öva och tvinga sig att prata, så ja, då går det väl lättare och lättare.
En av våra övningar handlar om slumpen. Vi fick kasta tärning och låta dess siffror avgöra vissa moment. Det var roligt, och annorlunda att släppa på ramarna.  Jag målade en dam, som fick färger efter tärningen. 1- gul, 2-  blå osv...Skulle nog ha min tärning med mig lite varstans, ty jag har ibland svårt att välja. Ska jag göra si eller så, köpa gul eller blå....Vi har också målat av dikter och meningar, det blir rätt effektivt. En dag fick vi måla med kroppen.. Vår lärare visade att man kan smeta in hela ansiktet med färg och trycka det i en kudde..sedan trycka kudden på ett papper..väldigt snyggt. Men jag var inte mogen för detta ännu..så jag målade med, bomull fingertoppar och grenar..
Nu är det ju Venedig som gäller. Spännande att åka på skolresa på ålderns höst. Vi kommer bo på vandrarhem, hahah många i samma rum. Något som jag inte alls gillar, men ack, har man gett sig in i leken så.....Det finns visst hotell på ön vi ska bo på, ifall jag inte står ut, eller om mina rumskompisar inte står ut..
Men jag tror vi kommer ha jättekul ihop..
Tyvärr har jag blivit jätteförkyld..Sitter här och snörvlar och nyser. Inte bra inte bra. Bombaderat mig med citron, vitlök apelsin och honung...Må det gå över...
Har ju hela helgen på mig......Gula damen, målad efter tärningskast.

8 kommentarer:

 1. vad kul det låter, fast inte att hålla föredrag, och inte bo i grupp. Du kommer säkert att få vara med om många konstiga men roliga uppgifter, har ju varit med om det på kurser jag gått, det gäller att släppa kontrollen vilket kan vara svårt, i alla fall för mig. Men det klar du galant...gula damen blev ju häftig..hoppas du blir bättre i förkylningen också, kram från lilla mig

  SvaraRadera
 2. Försök vila så mycket som möjligt, ta inte ut kroppen mera än nödvändigt. Få frisknar du till fortare. Hoppas att du får en väldigt fin tid i Italien. Önskar att jag kunde vara med. Kursen låter mycket intressant.
  Håller tummarna för att du blir fort frisk och att du får en toppenfin vecka.

  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 3. Förkylning hör ihop med skolstart! Hoppas att den snart försvinner spårlöst.Spännande med så många nya uppslag. Ha det nu jättetrevligt i Italien.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 4. Så härliga målningar!!!
  Superhärliga!
  Så kul det låter att låta slumpen välja färg osv ,-)
  Och måla med annat än penslar!
  Jag gillar inte heller att hålla föredrag, men jag tror att jag skulle vågat på din kurs, med likasinnade ,-)))
  Hoppas nu din förkylning försvinner illa kvickt så du kan njuta av Venedig!
  Får starta en liten mini kurs för mig själv här hemma, ,-)))
  Så spännande låter allt, ha det så himla kul nu ,-)
  VARM KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 5. Den gula damen gillar jag mycket, du har det i dig när du målar kvinnokroppar det blir så mjukt och tilldragande.

  Hoppas nu att din förkylning ger med sig, men du är väl som dagisbarn när dom börjar efter ett uppehåll då kommer att bacciluskor...
  hahaha...

  Ha en trevlig skolresa också, spännande att få höra sen hur det gick !!!!

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 6. Ja, jag hoppas verkligen att du får en trevlig och bra skolresa!! Och som jag skrev på FB, du har väl smörgåspaketet med dej...?? Och jag skulle nog känna som du, lite pirrigt att bo ihop med en massa människor som man nyss lärt känna, hälften kanske snarkar rester ligger och mumlar i sömnen...Men det kommer säkert att bli en helt fantastisk upplevelse, en resa att minnas, på många olika sätt...!! Märks redan att du kommit rätt när du valde att börja skolan!!
  Nu får vi hoppas förkylningen gett med sej, att du har smörgåsarna med dej och att du nu är på plats i Venedig!!
  Ha det så gott vännen så hörs vi när du kommit hem!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Så härliga färger på dina målningar, med så mycket färgglädje måste förkylningen snart ge med sig.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 8. Who du vad spännande, du är igång med nya skolan. Skolresa redan?? haha ja ibland blir de kul snabbt. Antar du kommer stormtrivas i plugget o de här är väl början till din rediga karriär då.

  Kramiz

  SvaraRadera