söndag 23 september 2012

Höst..jomen vilken tröst..

Det är ju rätt mysigt i allafall..Här på femte våningen..är det varmt och skönt..Men att ha en braskamin är inte fel...har ju ingen..kan ju googla på en och glo i brasan.Jag eldar ljus och drömmer mig bort till kaminens värme...Allt har sin charm, att ha ett hus på landet kan ju nu vara rätt rått och kallt..???

..Men hela helgen har varit mysig..barnbarnsmysig..
I dag tog jag en promenad genom Stadsparken och barnen sov i vagnen..Jag såg en massa vackra höstrabatter.( blomrea hahahh).T om rosor i knopp och blom..En del träd hade höstfärger och en del hade knoppar..känns som naturen är lite osäker..Jag kan gå och kika på blommor hur länge som helst, nära, och vill gärna ta på dem..idag råkade jag ta ner  några läckra rankor...som det fanns massor av.Det får man säkert inte...tänk om alla gjorde så...då fandes ingen  park kvar...men dessa var halvvissna och ...sååååååååååååå vackra...
Barnen har varit glada och SNORIGA...hoppas inte de smittar..hoppas inte Östergötarn åker på bacillusk..det gillar han inte.Han är ju karl..karlar blir så snubia då de blir snuviga...
 Men vi har haft trevligt. fastän det har regnat..i massor..och vi har tittat på film och ätit god mat..Lekt och läst med barnen.
Ikväll kommer syrran och jag ska nu baka en stor paj..för i morronkväll-.---efter Körsången...då kommer några Flickor i mogen ålder hem till mig..
Paj: Man kör fetaost med olivolja och vitlök och rödlök  i matberedaren.. och västerbottenost och spenat och tre ägg...lite örtkryddor, svarta oliver och vispgrädde...sedan ett pajskal..idag var jag lat och hade färdig smördeg i kylen..
Sallad och rödvin...efterrätt...mixade hallon och vaniljglass från Lidl...Vet ni att de har jättegod glass på Lidl..
och väldigt bra våtservetter att torka glasögonen med.. det var det enda vi köpte i lördags..
Man blir trött av att passa små barn i två dagar...Så nu tänker jag inte göra ett jota..
Trevlig måndag till eder jag önskar..

Piggar upp min köksbänk

Höstrea...vad är det för blomster???

Snygga i allafall...

11 kommentarer:

  1. Mysigt med barnbarnsmys...
    imorron kommer du att vara barnbarnsbakis, d brukar jag och Rantafar bli, då orkar vi ingenting....
    hoppas att inte baciluskorna biter på dig...
    Ha en trevlig tjejkväll imorronkväll..

    Tjingelingen...vännen.

    SvaraRadera
  2. Gud så härligt du skriver. Jag sitter ute på altanen i mörkret med massor av värmeljus och så skrattar jag då jag läser ditt inlägg.

    Ses i morgon.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Myshelg har hon gotta sig med, vad är väl som barnbarns helger - men de tar på krafterna med:) de e det värt.

    Ja en brasa är inte fel nu när de höstar till sig, men de finns ju sällan i lägenheter, tyvärr.

    Tjejträff, de låter kul och spännande. Hoppas ni får redigt latjolajbans.

    Kramiz

    SvaraRadera
  4. Hahaha...du är bara för skön vännen!! Nu fick jag mej ett gott skratt innan söndagen övergår till måndag...glass...våtservetter, gud va jag skrattade!! Nu måste vi ses nästa vecka, du är ju för sjutton som ett vitaminpiller när höstdeppen lägger sej över mej!! Jag som inte har tankat energi från några barnbarn (de är hos sina pappor...)känner mej som ett urladdat batteri...tomt och utan gnista...om du visste va trist och grinig jag har varit i helgen!! Huvaligen, stackars han som hämtar tidningen på morgonen!!
    Ha en fin start på veckan vännen, vi hörs!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  5. Pajen - låter jättehärligt, precis mina smaker, tar snabbtåget och hoppas ni har en bit kvar. Hälsa syrran och ha det bra!
    Kram kusin Mona

    SvaraRadera
  6. Aha, jag kommer också på pajätning, inte kastning:)
    Du får nog se till att Östgöte blir kurerad innan barnbobborna tar över och golvar honom. De är ju av en annan kaliber de

    Ha det gott i dubbel bemärkelse, ät en bit paj för mig också

    Kramar
    Karin

    SvaraRadera
  7. Nu har jag skrivit ner allt som ska vara i pajen, i mitt block, den låter så god...funderar bara hur mycket grädde det ska vara, kan jag få veta please ... kramis

    SvaraRadera
  8. Jag blir så glad av dina inlägg. Det är som om man var med er på stan och utfärder :)
    Kramar och tack för dina ord vännen

    SvaraRadera
  9. Du är då för härlig... håller med Rigmor... rena vitaminpillret! Så fint det är på diskbänken, så fin blå färg på kaklet och färgglada blommor :) Pajen - den måste nog provas... har man bara ingredienserna så kan man improvisera...
    Härligt med barnbarnsmys - hade mina guldklimpar i lördags och ska hämta dem på dagis idag på eftermiddagen :)
    Snubiga östgötar är inte att leka med kan jag säga... har en som blir väldigt sjuk om barnbarnen (eller någon annan) så mycket som nyser...
    Ha det gott vännen!
    Kram

    SvaraRadera
  10. Härligt att å rå om de små med allt vad de innebär. Go färg på kvistarna/blommorna men va det är vet jag inte. Hoppas du å flickorna fick en fin kväll.
    Kramen

    SvaraRadera
  11. Å vad jag gillar din tekanna! Tror jag sagt det förut någon gång. Jaa, det känns som det regnat ett halvår nu. Varenda dag. Mer eller mindre. Mest mer. Vi behöver både mer sol och mer fred på jorden! Pajen lät väldigt god, den ska jag prova någon kväll. Kram!

    SvaraRadera