lördag 15 september 2012

Vilken härlig dag..man blir härligt glad!!!

Lördag och strålande höstsol, kan det bli bättre!!  Jo bra var också att yngste sonen var skogspromenadsugen..Min tanke var att tidigt cykla till ateljén och måla..Men att stå inne hela den vackra dagen, var att förspilla...inte färg men sol..Glad att son J, traskade runt i skogen med sin morsa(.mig).Jag hatar att gå själv..visst gör jag det,  det är roligare att ha sällskap..Vi pratade ...Han hade varit på krogen i går, och dansat, så stegen var lite sega idag....Hahha jag minns själv i min ljuva ungdom, hur det kändes dagen efter...Ibland när jag pratar..säger han, men Mamma, det där har du ju redan sagt tio gånger..ahhaha, jag skrattar och känner mig mer och mer lik min egen morsa..Vi hittar lite blåbär, och faktum några kantareller..Sonen konstaterar att han inte gillar att plocka bär, men smakar glatt ur min näve..Skogen ger hunger..så vi åker till Kina..alltså restauragen mittemot Polishuset, där har di gott käk..och handlar med oss till mamma/ mormor..
Mamma, hon låg och vilade..Sömndrucken med ruffsig frisyr, sitter hon och njuter  Kinamat med oss..
Hon skrattar gott åt J, som är så skicklig att  på skoj,bryta på finlands-svenska ala Mark Levengood..
J har en förmåga att alltid göra ljud ( har  inte Tourettes)..utan håller takten, knäpper med fingrarna och beatboxar med munnen...gör ljud..trummar och nynnar...Han är ju musiker...Mamma skrattar belåtet och säger, att den pojken han har alltid musiken med sig. Ja idag var mor på bra humör...skönt..
En bra lördag slutar vid köksbordet, med alla inramningar som ska fixas.
Jojomän, vi var ju på Eriks Hjälpen och Bra och Begagnat också..Brukar fynda fina ramar..som jag ramar in mina tavlor med.Handlar mest nya, med till vissa tavlor kan det vara skoj med udda ramar. 
Kvällshimlen var mycket mystisk ikväll..vackert med huskroppar i horisonten..
I morron ska jag i allafall till atttttttellljeeeeeeeeeeeen..tror jag...
Tänkte ju ha lite framförhållning innan denna utställning, och slippa måla som en dåre de sista dagarna.
tre lingon gör ingen sylt...surt sa räven

mors lilla Jakob i skogen gick....

rosor på kinden och solsken i blick

varulvar och vampyrer.....mina grannar kanske...hahhahahah
Kommer göra en affisch, och lite reklam i NA. Åh det ska bli så skoj att ställa ut, tillsammans med  mina två goda väninnor...sådana duktiga kvinnor.,.fallera!!!!



11 kommentarer:

  1. Visst blir man glad när solen skiner, det är varmt och skönt - och dessutom när man är ledig! Det är man inte alltför bortskämd med... ;-) Det var en härligt trädgårdsdag här hemma!

    Septemberhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  2. Låter som en goe dag ni haft.
    Ha en go söndag med kramMonica

    SvaraRadera
  3. Härlig dag i dag. Mysigt med promenaden med J. Vår dotter hängde med ut i skogen tillsammans med en kompis. Lite svamp hittade vi.
    Måla på nu till utställningen så ses vi nästa måndag.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Så härligt Karina, att få vara ute med sin Jakob och bara ha det skönt, att få äta med hårrufsig mamma och bara ha det skönt.
    Det verkar ha varit en sköööön avslappad dag !

    Fortsätt ha det bra!
    Kramar
    Karin

    SvaraRadera
  5. Godmorgon vännen!! Första frågan, när blir utställningen?? Måste ju se till att jag är ledig den helgen, och hemma...
    Vilken dag du fick igår!! Å jag mötte dej allt, alldeles vid Tybble bland alla pinnar och skit som står i vägen...tungan rätt i mun!! Hann vinka, men då var du nog redan i Sörbyängen...så trevligt med lite småprat med både lilla mamma och sonen, otvunget och lättsamt, precis som det ska vara. Det är dom tillfällena man kommer ihåg bäst.
    Har haft ett barnbarn sovandes här inatt, idag ska det bli fotosafari är det tänkt. Behöver lite avkoppling efter helgen, dels fredagen och sen jobbet igår.
    Ska till arbetsförmedlingen i morgon, ska fråga om de har något jobb ledigt som hemmafru...kräver inte så mycket arbete bara lugn och ro!!
    Ha en fin söndag vännen, och vilken jädrans tur att det blev som det blev när vi träffades första gången!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  6. Ska hålla utkik i NA.. Lycka till!

    SvaraRadera
  7. Hej!

    Vad kul att hitta till dig också! Jättehärlig bild på humlan, jag är svag för de runda goa, lagom mulliga små humlorna (och stora) Här har vi många olika sorter, de flesta i år är bara vita och svarta, väldigt vackra i sin enkelhet. Jag har tovat humlor, det blir jättesött... funderar på en humla i silver.... kanske en dag. Just nu är det mest sländor. Ute också för den delen. Välkommen förbi vid tillfälle. Första september var NA hos mig och gjorde stort reportage i Latte. Jättekul. Finns med på min sida om du missade det!

    Ha det gott, hoppas vi ses!
    Varm hälsning,
    Silversmen i Solglänta

    SvaraRadera
  8. Ja vilken härlig dag du hade. Nog minns man ungdommens vacklade färder:) oh nog blir man mer och mer lik sin mamma. De e väl så de ska vara kanske.

    Kramiz Kramiz

    SvaraRadera
  9. Haha, här hos dig fick jag smila en hel del..

    Kramen

    SvaraRadera
  10. Tack snälla du för din grattishälsning på födelsedagen i går.
    Inget firande eftersom vi haft renstyckar helg och buljongen skulle kokas och reduceras tills den nästan var svart och alldeles underbar.
    Sen ned i istärningspåsar och in i frysen, blir många goda såser och soppor...

    Vilken trevlig lördag du fick i skogen med sonen. Kul att kunna filosifera lite med barnen. Stod i garaget och hjälpte sonen vår att stycka sin del av renen och gud va vi surrade och skrattade åt gamla minnen.

    Måla på nu vännen...

    Tjingelingen.

    SvaraRadera
  11. Vad härligt att ha en kommande utställning på G....

    SvaraRadera