onsdag 27 mars 2013

Påsklov..

Hej och godkväll..
Här vankas det påsklov och det känns väldigt skönt..Ledigt i några dagar, som skall tillbringas med sönerna i Stockholm..Jag tänkte att vi ska besöka utställningar och museer...Det känns roligt att ha vuxna söner med samma intresse som mig..konst och hantverk.Hoppas att vädret blir soligt och fint..Hörde dock att det kunde vankas snö på lördag i Stockholmstrakten. Må det vara osanning.
Annars går dagarna i snabb fart fram mot April...Vill tro att det vänder lite nu i det kyliga vindarnas klimat..Huvva vad kallt det är ibland. Men en citronfjäril fladdrade faktiskt ovan mitt huvud här om dagen..Det vankas en ljus sommar bara för det, var det en vän som sade..När en ljus fjäril närmar sig, då blir det en ljus framtid, påstod hon..Det hoppas jag på..Det har varit lugnt nu på sistone..Målat en hel del, och planerar en utställning..Det är skoj. Grafikkursen är rolig och det blir en hel del katter som etsas fast  i kopparplåtarna..
Idag har jag varit barnvakt till mina små sötnosar Ines och Ivar..Barnbarnstussarna. De är fö' goa!! Vi var ute i parken och solen värmde gott.. Det var rätt blött
 dock och sanden var lite hård att gräva i..Men gungorna var i gott skick. Och karusellen fungerade..
Katten den fina Smulan Sötnöten, hon stortrivs hos sin nya matte..(jag) Hon sover tätt intill mig på nätterna och det är så mysigt..Hon får skylla sig själv att hon är så söt att jag vill pussa henne hårt.Hon är rätt tålig och verkar gilla det..Jag tror inte att jag av alla mina katter jag ägt, haft en sådan snäll och gullig katt..Hon verkar vara så nöjd med livet..Ligger och sträcker sig flera meter lång och njuter av livet..Hon ska få vara hos mormor nu te' påska' ..Min lilla mamma, hon är rätt pigg mellan de förvirrade stunderna.. Yrseln är värst säger hon. Tänk att så många äldre ska få dras' med denna yrsel..Man blir rädd att hon ska trilla och slå sig..
Men ack,min mamma vill inte ha något larm.." jag tar mig upp" säger min envisa lilla mamma...suck..
Hon har trillat några gånger, och tagit sig upp....säkert är hennes grundkondition rätt bra, då hon är så stark i armarna. Hoppas hon får en fin helg med Smulan..

Glad Påsk önskar jag Kuckeliku!




13 kommentarer:

  1. Glad-Påsk på dig själv du lilla målarkludd =) =) Va kul att du ska åka till dina favoritkillar i stora staden till Påsken, hoppas att ni får riktigt trevligt och att snön har vett att hålla sig borta.

    Men innan dess ses vi väl på Blåkulla, jag flyger ikväll nångång med på en snöskyffel, kvasten få bli hemma den har gått så knackigt och spaden är trimmad efter all snö i vinter.
    Och man vet ju inte vad man möter där nere på Brösarpsbackarna.

    Ha nu en underbar påskledighet.

    Tjingelingen från Rantamor 04:06

    SvaraRadera
  2. Önskar att all utlovad snö drar ut över havet istället och inte på er tre i huvudstaden. Hoppas ni får det toppenhärligt!
    Barnbarnstussarna.....så gulligt det låter. Jag ska besöka en tuss idag, som har kommit till ön med sin mamma. Den stora tussen kommer med sin pappa ikväll istället. Skolan kräver sitt..

    Vi ses säkert på Blåkulla? tänkte göra som Rantamor och ta en ordentlig snöskuff istället för kvast men nu har jag förstått att jag kan ta den största brödskutten istället.
    Ha det bra, kära kusinadufinaKarina!
    Hälsa dina söner!

    Kramar

    SvaraRadera
  3. Tänk att hon är så envis din kära mor... på gott och ont... Det skulle ju vara en trygghet för dig om hon hade ett larm. Känner igen det där och ibland blir man såå orolig...
    Härlig bild på ditt påskpyntade bord!
    Önskar dig en riktigt god och Glad Påsk! Innan dess - ikväll ses vi väl på Blåkulla?!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Glad Påsk till dig också! Och ha det fint i Stockholm med sönerna :)
    Din grafik kurs låter intressant. Tycker om grafik, men tycker också det låter så stökigt med alla syror och sånt...
    Ha de fint, vännen!

    SvaraRadera
  5. En riktigt Glad Påsk önskar jag dig!
    Kram

    SvaraRadera
  6. GLAD PÅSK önskar jag DIG !
    Kram
    Eva

    SvaraRadera
  7. Jag kommer bara in som snabbast och önskar en en riktig skön Påskhelg.
    Kramizzzar i massor

    SvaraRadera
  8. härligt med påsk, hoppas du får en givande helg i storstan, själv ska jag på konstrunda och titta på andras konst, kul, kramis

    SvaraRadera
  9. Nu får du njuta å ha en riktigt skön Påsk.
    Kramizar

    SvaraRadera
  10. En citronfjäril ,-)) Tidigt ute! ,-)Ja ha en ljus framtid, det låter ju bra, har inte hört det förut.
    Här finns tussilago har jag hört inte sett ,-))
    Mysig katt, vi hade en så ilsken för längesen, den fick flytta ut på en bondgård, där stortrivdes han ,-)
    Otäckt med yrseln , min mamma har alarmklocka, men den hänger på en krok i köket ,-)
    Kul att du och dina söner har samma intresse! Det måste ju vara jättekul.
    Ja kudden är jag så himla nöjd med ,-))
    Den är snyggare i verkligheten!
    Nu vill jag ha flera av min egen desig förstås ,-)))
    Ska bli så himla kul att se dina kuddar sen .-)))
    Ha det gott och hoppas nu Våren kommer och bort med den hala isen! Blir knäpp snart när jag ska rasta hundarna och är livrädd för att halka en gång till!
    Njut av Påsken, KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  11. Underbart att ha sett en fjäril redan! Det är nog ingen större risk här, det är fortfarande väldans kall men nu har vi i alla fall plusgrader - och det ska visst fortsätta. Men då är det blåsigt istället.....
    Förstår att du är orolig för din mamma, det är knepigt när dom börjar bli krassliga - och man vet ju tyvärr vad som väntar!
    TREVLIG PÅSK
    Susie

    SvaraRadera
  12. Jag har en känsla av att det är någon som fyller år idag - eller har jag fel?
    I vilket fall som helst, så vill jag gratulera och hoppas att du får en bra dag.
    Ett fyrfaldigt leve: Hurra, hurra, hurra, hurra!!!
    Kraaam

    SvaraRadera
  13. Glad påsk kära vän och jag hoppas att du njuter av härliga dagar i huvudstaden (förhoppningsvis har ni haft ett lika ljuvligt vårväder som vi idag)tillsammans med sönerna. Blir varm av att läsa om hur gott du har det.
    Tråkigt med din mammas yrsel dock. Det är jobbigt när kroppen inte vill lyda riktigt.

    Fortsätt njuta av påsk och lov och ha det så gott!

    Kram Lotta

    SvaraRadera