söndag 8 januari 2012

Full-laddat redan???

Solrosvärme

Mor Anita på julafton
Hoppsan nu börjar man arbeta i morron!! Jullovet är slut.,.,ska tänka positivt: Det blir jättebra att komma igång igen, upp på morgonen som en glad tupp!! ...eller höna då...iväg på cykeln, det är bra att det inte finns nån snö...Det går mot ljuset och man blir pigg igen...tänker gå långa promenader och äta råris! Får träffa mina goa arbetskamrater och alla elever som ger så många goda skratt..I början av mars kommer ett litet nytt barnbarn, vad spännande för mig, mommo igen!! Ska måla, har köpt nya dukar...drömde om solrosor och damer...det kommer bli damer med solrosor?? värme från Solrosen....så kändes  i bröstet.. En solros som vecklar ut sin värme....Solrosvärme....änglarnas tid är förbi..Ska göra en konst-hemsida, där mina tavlor kommer vara till salu, pris och bilder..
 Sen,...Komma igång med keramiken, inreda den nya lokalen och viga en dag i veckan i lerans tecken. Umgås med de trevliga kurskamraterna!! Jag har massor med kul framför mig-.--
Det har varit ett skönt lov, ack jag var sjuk i och för sig, men ändå,  alla barnen har varit hemma. Vi har umgåtts, haft trevligt.
Så det KOMMER BLI KUL att börja jobba igen!!
Inte alla har haft ledigt så länge, jag har det bra...snart är det sportlov....påsklov, sommarlov..loveliga lov..

Idag var jag hemma hos Ines och Ivar...gullebarnbarnen..Ines PRATAR mycket. Hon är så söt den lilla...så kärleksfull..kommer springade med öppna armar och vill kramas. Ivar bubblar, han är sex månader nu..griper tag i allt.Så fin han är.Han är lik sin morfar,min man, på ögonen. Snälla varma lite tätt ihopsittande. Huvudformen, ja han är lik sin morfar. Tänk vad hans morfar skulle ha älskat honom!! Och tvärtom..Sådant som får tårarna att svida lite...
Mamma ja lilla mamma. Efter barnbarnstankandet, var det min  mor Anitas tur att få visit..Hon är pigg!! Visst fryser hon, men kom inte med några yllebyxor, hihihihi...Jag plockade ner hennes julsaker. Hon är på bra humör.Hon tankar hon med...går till Vesslan och tankar...där träffar hon gubbar och gummor i hennes egen ålder. På Vesslan äter hon mat och pratar. Vesslan är Serviceboendet....men där vill inte mamma bo..nej det räcker att prata lite och äta deras goda mat, ty mor har ingen lust att laga mat längre..och äta ensam är ej kul.. Men hon tar sin rollator och pilar hem igen. Den dagen den sorgen, när mor inte längre kan bo i sin fina lägenhet på Manillagatan....Läste om  mammbo i Expressen idag.....hohihihii...att bo med sin mamma..ja en lösning, men, nej...tror inte jag skulle vilja....fast nog skulle det vara praktiskt. Man behöver inte oroa sig..I så fall skulle jag köpa en stor gård på landet, peta in morsan i ett annex, och barn och barnbarn i byn bredvid....hihihi....För ut på landet, ska jag ju, hahaha, ett torp är också ok..-.eller två, ett till mor då!!! Eller tre...tjooojtoho, bäst att sluta nu och se på tv...Australia, verkar trevlig film..


11 kommentarer:

 1. Vi sitter också och tittar på fyran, men jag måste nog se till att få lite sömn snart. Ska upp klockan 5. Vad mysigt att du ska bli mormor till ännu ett litet pyre. Hoppas du får en bra arbetsvecka. Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej !

  Kan mycket väl förstå att Din Mamma inte vill bo på servicehuset. Mina systrar bestämde att våran Mamma skulle på Lidingö servicehus i en lägenhet.Med en innergård, hon såg inga bilar eller folk.Först var hon ju rörlig, hon grät i telefon bad mig beveka mina systrar, jag sa, det vet Du väl att jag inte har något att säga till om.Men så gick det utför för Mamma så småningom,hon blev liggandes mellan toan och den kaklade väggen i duschen, som i ett skruvstäd,föll så illa, när hon rest sig upp för att dra på byxorna, men gummi-listen, gjorde att hon tappade balansen.(tror det var år -90)Om Du visste vad jag ringde,förstod direkt att något var fel.I 28 timmar låg Mamma så där.Det knäckte henne.Vi skulle ha stämt dom. De hade bara bytt ett batteri i stället för båda i larmbandet.Så det fungerade inte.Är det inte för jäkligt så säg.
  Mamma levde många år efter det men tynade mer och mer för varje år, blev aldrig sig själv igen.Lilla Mamma fick ro 28/10-00

  Kram Mi

  SvaraRadera
 3. Din mamma verkar vara en pigg dam, samma här med min mor hon vill inte heller längre laga mat. Det är så bra för hon beställer mat som kommer en gång i veckan hon tycker den är god. Ja bo i ett torp de e livet de. Önskar dig en fin vecka med allt.
  Kramizar

  SvaraRadera
 4. Vet du kära kusin, hur vi kommer att bli du och jag när vi är lika gamla som faster/mor Anita? Precis lika envisa, inte tänker då jag ha på mig yllebyxor när jag kan ha nylonstrumpor och inte tänker jag bo någon annanstans än hemma:)

  Du har så många fina och positiva saker på gång...
  Jag blev riktigt ivrig inför det nya året jag också nu. Det smittar ditt inlägg!

  Godnattkram och ha en urbra måndag!
  Karin ger kram!

  SvaraRadera
 5. Du är för härlig med alla dina ord. Jag äter också på Vesslan varje dag men innan pensionärerna. Det är ju skolrestaurang från 10.40-12.30.
  Lovet går fort och du har ju massor att se fram mot.
  Jag vill också bo på landet och nära naturen. Då kan man ta bussen till city de gånger som man måste dit.
  Nej nu fokuserar vi på morgondagen! Ha en bra start!

  Kram

  SvaraRadera
 6. På något sätt känns det skönt att lämna julen bakom nu och rikta blickarna mot våren och ljuset :-D

  Kramar <3<3<3<3

  SvaraRadera
 7. Säger som vännen Annika...du är för härlig...man riktigt "pratar" med dej här på bloggen. Förresten så gick jag och Annika förbi hos dej, tror vi, när jag besökte henne och stora staden, och vi konstaterade att landet nog var din grej...skapandet...det kreativa skulle verkligen må bra av det!! Å fastän det är fantastiskt att komma in till stora staden, det kändes sååå underbart att komma ut till landet igen, tystnaden...grannen som kapar ved i tid och otid, passerar det en bil här förbi så är det ett diskussionsämne i minst en halvtimme, vem det kunde vara...Men allt har sin tjusning!!
  Tänk att det känns så underbart att bli mormor/farmor, spelar ingen roll hur många gånger man blir det, varje gång är unik. Man njuter på ett helt annat sätt när det är barnbarn, man slipper ju vaknätter och delar av ansvar...men oron, den har man med sej!!
  Säg till när du öppnar din sida med försäljning av dina tavlor!!
  Ha en bra start på jobbarveckan!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 8. Javisst ÄR det väl skönt när vardagen " rullar på " och du kan se fram emot nästa ledighet, å ljusare å ljusare blir det för varje dag ( tycker jag i alla fall , kanske bara önsketänkande ).
  Ha en fin JOBBSTART
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 9. solrosvärme en bra titel, ibland är det så svårt att sätta titlar på tavlorna...kanske man skulle drömma sig till dom som du, kramen

  SvaraRadera
 10. Vilket fint inlägg!! Hoppas att allt kommer att gå bra med din mamma o att hon får bo själv så länge det går!Fattade jag rätt att du inte har din man längre... i livet?? Hoppas jag tolkade det fel o att du inte tar illa uppför att jag frågar, för det där vill ju ingen vara med om... Vad roligt att du ska ha ett barnbarn till , klart du ska sticka/virka nåt.. Du kan ju alltid kolla in youtube lr gå med i nåt stickcafé, där lärde jag mej själv det mesta faktiskt.. en bamsekram till dej du kreativa kvinna!!Kraaaaaaaaaaaaaaaaam =)

  SvaraRadera
 11. Vilket härligt inlägg. Du sprudlar av energi och att börja arbeta igen, toppen!
  Solrosvärme, vackert ord, vacker tavla.
  Lycka till med keramiken!
  Kram

  SvaraRadera