fredag 30 november 2012

FIN FÖRSTA ADVENT!!

Ljuvliga rosor fick jag av mina ljuvliga vänner..

De rosa rosorna de vackraste man kan se....

en stjärna...ser  ut som två---

ängeln i fönstret

glasängel från mor
Lite lugn och ro i gula soffan i fredagströttstil...ett litet glas rött sen sova sött...
Mamma, min gamla mor..Inte kan hon klättra upp på stolen och hänga upp julgardinerna,inte heller julstjärnan..Hjälpte idag henne med det..Mamma vill bara ha lite lite julsaker framme..En adventsljusstake i vardagsrummet, julgardiner och en guldjulstjärna i köksfönstret..sen stopp..."jag vill inte ha mer jul" sa mor..det räcker...Skönt, tycker jag att slippa plocka fram alla tomtar och änglar..
Mamma hade köpt mig en present, en jättefin ängel i glas...Hon hade slagit in den i rött papper, hade inte hittat tejpen, utan tejpar i hop sidorna med plåster..hahahha det såg kul ut..

JAG har nu hängt upp en julstjärna av vacker modell,  som jag köpte idag....och ställt glasängeln i köksfönstret där den lyser fint..
säger som mamma " jag vill inte ha mer jul.--
Och så alla ljuslyktorna förstås.
Önskar  Eder en fin advent...
.6 kommentarer:

 1. Här är vi också ganska spartanska. åtminstone till första advent. Sakta mak åker stjärnor upp i alla fönster och litet smått och gott julplock kommer fram. Viktigt med ljus och hyacint.

  En fin första advent!

  Karinkram

  SvaraRadera
 2. Jag är också försiktig med julpynt. Plockar bara fram det allra nödvändigaste. Ljus i alla dess former är viktigt för mig.
  Så gulligt av din mamma att ge dig en liten present och att hon löste paketinslagningen med hjälp av plåster.
  Önskar dig en riktigt skön 1:a advent!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Din mamma är då för rar som kommer med paket före jul :) Så fin ängel!... och vilka fina rosor från goa vännerna... och så fint med stjärnan som speglar sig :)
  Här kommer adventsljusstakar + stjärna upp idag för att tändas i morgon. Julpyntet tar jag inte fram förrän da´n före da´n...
  Önskar dig en riktigt skön helg!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Plåster istället föt tejp, fiffigt! ,-)
  Man tager vad man haver! Klurig mamma!
  Glasängeln var bedårande -)) Gillade den jättemycket!
  Fint hemma har du, förstår din lättnad när dim mamma inte ville ha upp allt, utan för henne det viktigaste ,-)) Det blir ju juligt ändå!
  Vi drar ner på julsaker nu, förut skulle ju allt upp.
  Det blir för mycket till slut!
  Ha en härlig Första Advent ,-)
  KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 5. Nu snackar vi julstämning här..tänt mina stakar och ute är naturen klädd i massor av snö...tack o lov har det slutat snöa.. har skottat hela dan i dag också. Fint lyser det hos dig också ser jag...kramar

  SvaraRadera
 6. Men åh...lilla mamma...nu ryser det lite i mej, inte av obehag utan...en varm lite vemodig känsla, glasängeln...
  Första advent...önskar att samma känsla infunnit sej här som hos dej...här råder mer ett kaos...fast egentligen rör det mej inte så mycket...det ligger lite kärlek (och hot...) bakom kaoset...mannen i huset tar itu med saker som inte blivit gjorda...att jag städat till första advent, det fanns inte på kartan.
  Inte hann jag med I3 igår...optimist skulle man väl kunna kalla mej. Men det droppade in folk under dagen, det var dansuppvisning i frikadellkyrkan, på kvällen skulle vi bort. Det hann bli söndag innan jag stupade i säng...mätt och lite smålullig...jo men jag kan jag också!!
  Ha nu en skön och fridfull första advent, roligt att rosorna står sej...njut av det vackra vädret...å jag är rackarns så glad för att jag funnit dej vännen!!
  Kram kram

  SvaraRadera