onsdag 21 november 2012

skrattat gött..

Idag var jag på föreläsning av/med Pelle Sandstrak, Mr Tourette också kallad. Han som varit med i Skavlan, och skrivit en del böcker om sin sjukdom Tourette. Han  berättar om sig själv och sitt liv, och nu har jag varit på två föreläsningar med honom. Lika intressant varje gång. Och roligt..det är ju sorgligt, hela hans liv, och jobbiga barndom. Hans svåra tvångstankar och ticks, underliga läten.. Han bjuder på sig själv på ett så härligt sätt. Så humoristiskt, så man får skratta väldigt gott och mycket. Man blir glad, men också ledsen och tagen. Han ger eftertänksamhet, hur lätt man kan missförstå, hur lätt man dömer, sjuka människor. Hur han hela sin barndom och ungdomstid, levde missförstådd, och även som uteliggare och missbrukare, men till slut fick hjälp. Han har verkligen humor, och ser livet från den ljusa sidan. Hans liv ska bli film, och den kommer nog bli mkt bra.

En lång skön skogspromenad med goa vännen Dai, och  kvällen avslutas med te, prat och mandelskorpor, gör att jag mkt nöjd går till sängs..Inga ticks eller tvångstankar. Tack och lov, men enligt Mr Tourette så har vi det, alla människor, mer eller mindre..Nog har man sina procedurer och föreställningar..jag brukar kolla alldeles för många gånger om jag släckt alla ljus, t ex.... och borstar tänderna väldigt länge, knackar alltid tandborsten i handfatet....men har inga ljud för mig, än så länge  :-)7 kommentarer:

 1. I och för sig så är det ganska naturligt att det är de människor som har och har haft det svårt som kan få oss andra att skratta gott.
  Genom clowneriet lär man sig mycket om hur andra människor verkligen har det. En suberb talang, fastän dyrköpt.
  Ser framemot filmen du talar om
  Här har vi haft det riktigt bra också, med skrönor, spökhistorier och andra historier har kvällen skrattats igenom.
  Sov gott sötakusina!
  Karinkram

  SvaraRadera
 2. Jag har läst boken och den berörde. Det är fantastiskt för människor som klarar av att vände det mörka till det ljusa. Till slut blir det det som gör en starkare en många andra. Man får ett djupare syn för livet och kan se klarare det fina och småa i livet.

  SvaraRadera
 3. Verkar väldigt intressant - missade honom tyvärr när han var med i Skavlan. Skulle gärna gå på en av hans föreläsningar - kanske får jag möjlighet någon gång :) Får väl vänta på filmen annars...
  Härligt med skön skogspromenad!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Honom har jag läst om, har hört hur intressant det är och att han är himla rolig ,humor till max. Jag skulle själv gärna gå och höra honom!
  Jag såg honom inte hos Skavlan heller, men det går kanske att titta på TV play.....
  får kika efter.
  Ha det gott!
  Mandelskorpor, te med en vän, det lät mysigt det med ,-)
  KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 5. Skulle också gärna ha velat varit med...Nyttigt att få insikt om att alla har sitt...även dom som man kanske inte tror!! tänk så många missförstånd vårt samhälle byggs på...alla utvecklingsstörda som suttit inspärrade, och det hände inte alls långt tillbaka i tiden...Jag har säkert mina procedurer, kollar alltid att jag låst dörren, både en och två gånger...mannen i huset säger att en vacker dag (eller kväll...) kommer jag att stå där med dörrhandtaget i handen så som jag rycker i det...för att inte tala om när vi ska åka bort...hur många gånger har vi inte vänt för att jag är bombis på att jag glömt låsa...
  Skönt med promenad...hade planerat in det idag, men drog ett rött tjockt streck över det, skyller på vädret och inget sällskap...
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Han har jag bara hört talas om men skulle gärna gå å lyssna på,
  men jag får nog vänta på hans film.
  Ja du nog har vi alla lite konstigheter som man bara inte riktigt kan styra över... =)

  Men vilken fin dam du har målat, nu blir nog din Mor glad när du har klätt på henne lite kläder...hahahaha.

  Ha det fortsatt gott.

  SvaraRadera
 7. Förstår att det var en bra freläsning
  Ha en riktigt skön helg

  SvaraRadera