tisdag 6 november 2012

Myspysljus

Sitter här och småkurar lite, har alla sjuhundraelva ljuslyktorna tända här på femte våningen..Har idag:...jobbat ja som vanligt, måste man ju ha lön..Nog har jag sålt några tavlor, men icke kan jag leva på det..tyvärr..eller Om det vore så, skulle det säkert inte vara lika kul att måla..då vore det ett måste..Och ikväll gör jag inga måsten..har varit och handlat blommor..Tyckte att mina blommor i köksfönstret såg alltför trääääliga ut på ren Närkingska..Köpte ett trevligt träd av Myrten..ja jag vet., de kan vara svårskötta...mkt vatten och fukt...inte torkas ut..men så dekorativt..Köpte en fin ljusljusrosa cyklamen..den får stå på köksbordet..Då måste jag ju genast byta köksbordsdekoration....andra ljuslyktor och krukor...kryddburkar plockas omkring och mina små keramikprydnassaker, byter anställning..Jag hatar att städa,men jag älskar att pynta..köpte en annan vacker blomma med småsmå runda blad, hela blomman är rund och söt, och sånt gillar jag..

Bytte jord på en del gamla blommor, som tacksamt står och ler nu åt mig i fönstret. SLÄNGDE faktum några blommor...med hopplös utveckling..inga goda framsteg där, rötter som fötter...och gula blad..hu..
Köpte en orkidë, en ljusljust rosa...den klär så snyggt bland de andra blommorna i köksfönstret.JAG borde tvätta fönsterna'..men fy va det är träääääääääääääääääääääligt på ren Närkingska..det är så mörkt ute så det syns inte...Köpte fina uteblommor, blomsterkål och "grå växt typ som mossa"...en vintrig julros, en vit..den fick följa med mig hem...Åh vad jag beundrar min balkong...vit och rosa ljung..så snyggt..
Jag har några söta talgoxar som hälsar på här uppe  på femte våningen..Jag RÅKADE tappa ut brödkorgen med hårt bröd, och råkade trampa på några mackor..de sopades upp...och sopskyffeln, blev kvar ute på balkongen...med bröd..de söta små talgoxarna...knaprar hårt bröd.....MAN FÅR inte mata småfåglar på balkongen...Men det gör icke jag...jag vädrar bara min sopskyffel...
 Sitter här och tycker att det är snart dags att krypa till kojs..
Har sålt en tavla ikväll...den där damen som inte har så jätteglatt utseende..men så kan det kännas ibland..
Jag sålde den manliga ängeln i söndags...den som jag skulle visa hon' på Gotland ni vet...Susie på Sjärnarve..Ja den var  min stora favorit bland änglarna...så speciell...Inte naken  utan bara fin...och kul att den som köpte den tyckte detsamma...men DEN tavlan kommer jag sakna ett tag...
Jag sålde även en tavla som min mamma tyckte mkt om....men jag har lovat henne en annan, typ likadan??..
Så kära nån, nu måste jag sätta fart igen..fram med staffliet..
Men inte nu, för nu är jag bara lat och rätt trött...ska inte se på valvaka...Kommer troligtvis bli varse VEM som blir President Over there--Mamma hoppas på Obama, det sa hon helt klart..
Min lilla vimsiga mamma ja. Hon är ju för go'..Hon säger precis vad hon tycker..jag gav henne den ljusblåa ängeln ikväll...men hon gillade den inte så mycket..hahahhaha

denna sura dam, som doppar tån i vattnet...ska flytta till Stockholm, minsann...

Hen...den eventuella manliga ängeln..min favorit..

flyg och far....
13 kommentarer:

 1. Det var hundan viken energi du har haft, kan tänka mig att du fått det supermysigt med nya blommor. Man kan ju inte hjälpa om man tappar några smulor eller hur. Undrar om jag får mata fåglarna dit ja skall flytta, är ju ett radhus så då går de nog bra.
  Ha en skön dag/kramen

  SvaraRadera
 2. Mysigt hemma har du ,-) Och balkongen!
  Bra att vädra sopskyffeln ,-)))
  SÅ himla fina tavlor!
  Pojkängeln var otroligt ovnlig, (ja jag ÄR trött) ,-))) blir lite knäppt! .-)))
  Förstår att du saknar dina alster!
  Men samtidigt är du klart stolt. Kluven känsla måste det vara.
  Mysigt att fika med bloggvänner som du gjorde igår ,-)
  Ha det fint och koppla av nu. Fast det kliar väl i fingrarna ,-)
  KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 3. Hej på dig, tittar in från Maria - lite nyfiken för jag älskar målerier. Tittade in även din galleria. Fina. Den där bin in i valmon! Sedan dina kvinnobilder är ju alldeles underbara. De har en själ som man kan känna hur de mår för stunden. Formerna - allt - jag suckar - det är så som jag ser kvinnorna. Vi är starka på grund av vi vågar vara svaga.

  Manliga ängel. Det är en bra ide/tanke. Utveckla det! Det är annorlunda och vi ser ju ofta änglar som kvinnliga varelser - fast i bibeln var ju många änglar manliga.

  Annars, vet du att i upp i Nidardomskyrkan sitter ängel Gabriel med Bob Dylans ansikte. När man upptäkte det, så var det redan för sent. Ängeln satt där uppe och fick stanna där. Konstnären hade lite av detta "68" innom sig - något som jag gillar. Vad sägs om engel med statsministerns ansikte ;)

  Blommor. Jag har en sådan köpstop just nu. Jag måste tyvärr undvika blomsteraffärer en stund. Går jag in så blir det katastrof. Julpyntt måste man dock unna sig - annars blir det ingen jul.

  Nej nu får jag sluta, jag skulle bara hälsat på

  SvaraRadera
 4. Måste nog införskaffa lite nya blommor hos mig också. I mitt köksfönster ser det faktiskt lite trääääligt ut... ;)

  SvaraRadera
 5. Ja, det är en avsevärd skillnad på att mata fåglar på balkongen eller från en sopskyffel. Det borde alla förstå. :) Tur för småfåglarna att du förstår skillnaden.
  Jag blir så glad för din skull när tavlorna går åt som smör i solen! Grattis Karina, upp med staffliet igen och fram med penslar och målarfärg.

  Ha en finfin onsdag!
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Snacka om att ha "flyt" ...så roligt att du sålt några tavlor!
  Sen er du mig dåligt samvete när jag läser vad du pysslat hemma....hm,hm. Kanske jag måste göra något åt saken?
  Må nu så gott!
  Kram och vink från mig.

  SvaraRadera
 7. Jag skulle också ställa ut sopskyffeln på balkongen om jag bodde i höghus :-)
  Underbart att du säljer tavlor, även om det säkert ibland är svårt att skilja sig från dem!
  kram
  Ann-Mari

  SvaraRadera
 8. Hej där!
  Härligt att skaffa lite nya blommor och pynta lite... nu kan du koppla av ett tag och bara njuta. eller näe... det är lika bra du fortsätter måla medan du har farten uppe :) Är så glad för din skull och jag förstår att du fick sälja... för dina tavlor har en själ - ja så är det, det finns en själ och en speciell känsla bakom varje tavla...
  Och visst måste man lufta sopskyffeln lite - så är det bara :)
  Ha det gott!
  Stor kram

  SvaraRadera
 9. Hej där! Va kull med konstutställningen! Tänk att kunna måla! Det kan inte jag, men jag gillar färg och form och inredning.
  Ja, våra mammor de ska vi vara glada för att ha,min är 94 men lite virrig men kramgo för mig!
  Ha det så gott!
  Carin

  SvaraRadera
 10. Så bra hon uttryckte det, vår vän Anki...dina tavlor har en själ. Precis så är det. Alla damerna har något uttryck i ansiktet som gör att man tänker till, antingen de ler lite hemligt eller är lite småsura...Å det kanske är så...att det ska vara en hobby, åtminstone ett tag till, för att det ska vara roligt, och för att du ska ha något att se fram emot, att få komma hem från jobbet och ta fram staffli och sätta igång.
  Tänkte faktiskt på dej när jag gick runt där nere på Ullared och såg alla ljuslyktor...Man skulle ju kunna ha hur många som helst...
  Måste komma och "inspektera" balkongen, julros, vit...så vackert!!
  Lilla mamma...vem är väl som hon...?? Tur att hon vet vad hon vill i alla fall...
  Näe, skyffel på balkongen, det räknas INTE som att man matar...
  Ha det så gott vännen, ses snart!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 11. Ja blommor kan ge mycket inspiration och energi. Börjar man med det ena så ger det det andra....
  Smulor åt små hungriga krakar...tur att du glömt skyffeln där ute :).
  Lilla mammman berättade för mig i dag att du sålt hennes tavla. Hon berättar för barnen hur gammal hon är då de ställer sina frågor. De pysslade om henne och hängde upp hennes kappa där på kroken på Vesslan.
  Nej en hobby ska nog vara ens hobby för att vara kul...man måste längta lite för det är då du får fram något mer av/ur målningen.

  Nej nu ska jag skriva några IUP:n...individuella utvecklingsplaner.

  Tjing!

  SvaraRadera
 12. Visst skulle det vara roligt att kunna leva på sin konst, men man skulle vara så pass känd att man hade tid och råd att göra det man ville.
  Jag har tur som i alla fall får arbeta med konst och hantverk...

  SvaraRadera
 13. Vädra sopskyfflar är icke förbjudet - de små talgoxarna är rent sällskapliga och så fina att titta på.

  Blommor och krukväxter med hopplös utvecklig - jo, det känner jag till! Har försökt med första hjälpen på ett gäng då familjen inte begrep sig på att sköta om de när jag var borta. :) Ja, ja, det är kanske en världslig sak.

  Vill bara säga att du målar väldigt bra, jag vet på ett ungefär vad som är upp och ner på en pensel! (Men i smyg övar jag mig något lite i akvarellmålning) :)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera