torsdag 7 juni 2012

Lössen har vandrat...kanske ner till grannen..

Hos mina blommor bor de inte kvar!! ...skönt...nässelvatten..ja, det är bra miljövänligt..och ..smart..men jag min slöa tillfälliga stadsmänska' köpte medel i blomsteraffären..så nu är det fint igen, i balkonggrönskan.
I morron skolavslutning..och den blomstertid nu kommer.--idag har vi smyckat Caféet, med ballonger och girlanger..flaggor, gula och blå...
Det var en fin dag i Nora med mora och sonen min!!
Solen var vänlig och sken, och i dess sken var det rätt varmt.-.Folkdans och blomster..ja en riktigt fin Nationaldag!!  Nora glass och plankstek, som var så god!! Mor Anita var nöjd efter en händelserik dag..
Noraglass- är hem
gjord..

Uppförsbacke..

en diversehandel, med fina fynd
Men hon är lite farlig att ta med  på konstutställning., Ty mor hon säger direkt ur hjärtat vad hon tycker..
Hon ansåg att en  del tavlor var gräsliga, en del konst, kunde hon se  att ett barn kunnat måla...Hon uttryckte sin förundran, "vad är detta för ful svart klump" om en vacker svart hundskulptur..det förargliga var att konstnärinnan stod bredvid..Ja jag skämdes lite, men mamma sa vad hon tyckte..Och det är väl kanske lite kul, att någon gör det...men inte just då!!!

I morronkväll...på skolavslutningarnas kväll...drar jag mig till Stora Staden Stockholm..Vi samlas ett gäng damkusiner...kusinträff...Min första!! Ska bli skoj att möta de mina, och känna och se, om de är de mina-..och det tror jag!!!!..Kära nån', det kommer gå vilt till är jag rädd för!!!  Vi har ett hus för oss själva, grannarna har flytt..vi kommer skratta taket av det!! Ser fram mot det. Jag tror, har hört, att mina kusiner, är tokiga glada och galna...Så jag tar med mig Voltaren på en gång...båd' piller och gel!!

Önskar eder alla en skön god helg!!

14 kommentarer:

 1. Hahaha så kul med en ärlig Mor, det är ju så det ska vara man måste ju få säga vad man ser och tycker om detta.
  Jasså är det skolavslutning imorron, då har ju du semester sen...eller hur ???
  Grattis till den semestern och så sticker du till Stockholm...
  ha det riktigt kul och busa på lite på kusinträffen

  RTjingelingen.

  SvaraRadera
 2. Man ska säga vad man tycker, de gör jag också, men så tyst att den som gjort de inte hör:) man ska icke luras!! Jaja klart man kan vara helt tyst:)

  Skönt du blivit av med bladlössen, men ja grannen lär väl inte vara så god på dig om de vandrat dit...

  Go helg
  Kramiz

  SvaraRadera
 3. Önskar också dig en jätte fin helg/kramizar

  SvaraRadera
 4. Rolig mor du har!
  Så du har semester snart nu då? Hör av dig på måndag fram mot 17-tiden tror jag kan vara hemma då.

  Ha en rolig helg

  Kram

  SvaraRadera
 5. Det är väl så att äldre man blir frimodigare blir man och säger vad man tänker...kanske en aning obetänksamt med tanke på att man kan såra någon, men jag tror nog att det är rätt vanligt. undrar hur jag blir?
  Vilka kusiner är ni på festen? Vet du?

  kramar
  från Karin som gärna hade varit med

  SvaraRadera
 6. Man kan vara miljövän på olika sätt... För mig är närmiljön och mina blommor så pass viktiga att jag också använder kemiska medel för att bli av med lössen. Jag vill att mina växter ska må bra och se fräsch ut!

  SvaraRadera
 7. Vilken underbar text
  Jag gillar din mamma som säger vad hon tycker fast det kan vara lite pinsamt. Alla kan ju inte tycka samma och hon gillade inte den svarta klumpen där med basta hahaha...Såpa och skit. Inte tar det på dagens löss nej det får allt till lite bättre grejer.Den där diversehandeln ser ju skitmysig ut.
  Tack för en rogivande stund i bild och text.
  Kramizzzz på dig och mysig helg
  Här går det inte att tänka på miljön

  SvaraRadera
 8. Så skönt att bladlössen vandrade vidare... Hoppas du haft en bra helg med kusinträff i stora huvudstaden.
  Härligt med din mamma!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Ha,ha! Precis i går hörde jag en pensionerad lärare i svenska berätta om när klassen läste en bok av Per Anders Fogelström. Alla tyckte att den var bra utom några struliga tonårstjejer.Klassen komöverens om att de skulle skriva var sitt brev till författaren och berätta vad de tyckte. Sagt och gjort, alla skrev översvallande utom de två tjejerna som skrev att det var den djävligaste tråkiga bok de hade läst.Efter en tid fick klassen svar från författaren, där han tackade för breven och speciellt för de uppfriskande synpunkterna från två áv de unga damerna.Så din mammas kommentarer kanske skapade en del eftertankar.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 10. Gillar din mamma, klok som säger vad hon tycker!
  Nu hoppas jag att din kusinträff i huvudstaden blir lyckat och att ni har riktigt kul!
  Må gott och ha det så bra.
  Kram och vink.

  SvaraRadera
 11. Åhhhh, vad jag älskar din mamma!! Klart hon ska säga vad hon tycker, tror säkert att skulptören log lite i smyg.
  Å skolavslutning...alltid lika vackert och vemodigt. Fick en glimt av hur det kan gå till i Visby, mycket pompa och ståt med alla avgångsklasser gemensamt och musikkåren går först. Alla gick man ur huse, även de som ingen hade att fira, fast det är klart, ön är inte så stor så alla kanske är släkt med alla...
  Jaha, du har haft lus på balkongen också...sätt lavendel, det ska vara bra mot ohyra har jag läst. Så nu sitter det två rejäla tosar med lavendel vid nya klätterrosen, det ska tusan bli ohyra på den!!
  Hoppas du får/har en trevlig helg i den STOOORA staden, och att du kommer hem välbehållen...***skrattar***.
  Sen har jag slängt ut en liten tråd till fru Ditten o Datten om en tur till Tant Grön, hur uppbokad är du framöver??
  Kram kram

  SvaraRadera
 12. De kanske är så att av barn å äldre får man höra sanningen.
  Hoppas ni fick en härlig träff i storstaden.
  Kramen

  SvaraRadera
 13. Åh, du är så härlig! Sitter här och ler stort åt ditt fina inlägg. Blir alldeles varm inombords. :)

  Skönt att lössen har vandrat vidare men vi får väl hoppas att grannen slapp dem. ;)

  Jag hoppas att ni fick en riktigt fin skolavslutning? Det är något speciellt med de där dagarna. Lite sorgligt men allra mest lycka över ett långt och härligt sommarlov som väntar. Här får vi vänta ytterligare några dagar innan den sköna sommarlovskänslan träder in. :)

  Hon är för härlig din mamma! :) Jag kan förstå att du inte tyckte det var så roligt just där och då men samtidigt så är det väldigt befriande att det finns människor som säger vad de tycker och tänker. ;)

  Jag hoppas att du njuter av finfina dagar i huvudstaden och har skrattat så där härligt mycket så att man får magknip?

  Ta hand om dig du fina!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 14. HEJ
  Hoppas du överlevt helgen med dina kusiner dom låter ju att vara riktigt härliga människor liksom din mor som säger vad hon tycker, toppen tycker jag.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera