lördag 16 juni 2012

Regn ger lugn..

Lugna ner oss det regnar!!  Bara hemma idag..lagar mat och bakar..Lilla Vera sover så gott och hennes mamma skriver..Veras mamma är som en författare, hon älskar att skriva..
Jag bakar piroger med fetaost och persilja, gör rabarberkompott i ugnen...vi ska på knytis i kväll..det ska bli skoj!! Vi slår ihop våra nya släktskap och trivs ihop..Veras faster, farbror, farfar och farmor...mormor morbröder och company...Tur att vi kommer så fint överens och inte slåss om första tjing..om Vera...Som mormor, har man lite förtur i detta fall, och det är jag jätteglad åt!! Vera är ljuvlig, mest ler i sina stora blåa ögon..Sen är hon lite kinkig, känner sig nog inte riktigt hemma än..och trött på alla ögon som glor på henne och gör underliga ljud, för att hon ska skratta...Igår var gammelmorfar här..Hennes riktiga morfar är i himlen. Han tittar säkert ner på henne och älskar henne däruppe från molnen. Gammelmorfar, är min pappa. Vera gillade honom..han är lugn och pratar lågt.
Tänka sig ÄR det midsommar nästa helg....Nu vill man hålla i sommarsnöret hårt..det går lite fort..
Men men ack,.det är lååååååååååååååååååååååååååångt kvar av det goda..Jag njuter såklart av ledighet, barn och barnbarn...Här har det bäddats överallt, ty stora sonen från stora Staden har också anlänt.. fullbokat kan man säga, har man hjärterum har man stjärterum säges det just!!
Och vet Ni, vi har bokat en resa till Kroatien, bara jag min far och mina två systrar!! Det ska bli skoj...
Har inte varit där, men hört mkt gott.. Dubvroniks riviera, det låter la gött!!


 G-Moffa.......pil ner..Gammelmoffa och en tuss av morbror E's skägg...och mage
I morron om det inte flyger in andra tankar..tar vi mor Anita och gör en resa till Hennes Syster i Vaxholm..De små damerna är litt skruttiga så vad som helst kan hända.. De är rätt lika med sina ljusblå ögon, envist öppna för nya äventyr..tur det!!

9 kommentarer:

 1. Så lycklig du låter nu!:) Förstås, kan man vara annat än när man har sina käraste runtomkring sig. Rar pappsing!
  Ha en finfin dag imorgon med de sista systrarna Sommarström.

  kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Så fort ljuset återvänder i mars tycker jag att livet går fortare......jag är väldigt ljusberoende. Kroatien låter inte dumt särskilt om det blir en regnig sommar....

  SvaraRadera
 3. Man känner sån värme o glädje när man läser dina rader nu - du befinner dig i den saliga världen av de närmaste, visst är de underbart.

  Fin kort på liten o stor:)

  Njut o ta för dig.

  Kramiz

  SvaraRadera
 4. Så vackert du skriver, målande och berättande, så det känns nästan som om jag är med på ett hörn!! Tänk så många olika släktband det finns, inget mer eller mindre värt än det andra, bara rikedom på kärlek och värme.
  Å kärlek är det väl på bilden på med gammelmoffa och lilla Vera, säkert undrar han vad livet ska föra med sej för det lilla oskyldiga han håller i sina händer.
  Ha nu en riktigt skön söndag, och hoppas ni kommer iväg till Vaxholm!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. regn här också och det är skönt ibland...blev intresserad av din rabarberkompott i ugn, jag har gjort rabarberchutney idag stakt sött gott, ha re bra på träffen, kram Irene

  SvaraRadera
 6. Åhhh, jag blir alldeles varm och lyckig på en och samma gång av detta underbara inlägg vänen. Så otroligt mycket lycka samlat i dessa få rader! Så otroligt rik du är min vän och visst ska vi glada för de är regniga sommardagarna som skänker ett lugn som vi så väl behöver.

  Ta hand om dig du fina!

  Kam Lotta

  SvaraRadera
 7. Nu har jag suttit en lång stund och läst hos dig och jag blir lika glad varje gång.
  Hoppas fortsättningen på sommaren blir lika bra för dig.
  Kram och ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Fin bild på din pappa å barnbarns barn, härligt med generationer.
  Ha de så gott med de dina å njut i torpet.
  Kramizar

  SvaraRadera