söndag 24 juni 2012

Midsommaren är förbi-

Ja den var helt fläckfri hela midsommaraftonen, och ja på dagen, dagen..man säger midsommarafton hela den dagen..ja..midsommardagen är dagen efter..säger man midsommardagensafton om kvälla där-- va jag är rolig...den var i allafall mycket fin..och solig och bra och allt vad man vill...och lite till och sill,och varmrökt lax, och ägghalvor..jordgubbstårta och ingen nubbe...kära släkten..och barnbarnen..ja vad mer kan man önska..Har fortfarande  kvar de sjusortersblommorna under huvudkudden, kom jag på nu...har inte drömmi om någe..Jo i natt drömde jag om att jag skottade snö...höga höga drivor av snö, skottade jag, för att jag och min dotter och  lillaVera, skulle kunna ha vår filt  just där under snön........lustigt, men nån snöman, kom inte och satt sig på filten..hur som helst....drömmarsomströmmar.-
Midsommaraftonens dag, vi firade med dans runt stången..det var mkt småfolk som ville dansa. Te x Ines, hon älskar att dansa midsommarvisor till , hennes mamma var helt svett/trött efter detta---och hennes mormor (jag) vägrade just då att dansa..Kunde ju fått ont i knäet igen,det som är bra nu....voltaren fördömt..
Ines fick meta i fiskdammen med mormor, för det orkade mormor...Men ack vad Ines blev besviken då det var ett armband i påsen och inte en fisk!!  Ivar var så fin i sin snygga kebba'...och Vera, den lilla ljuva hade rödrutig solhatt, ty vädret var underbart..Tänk att  Karlslunds Herrgård, bjuder till så fint Midsommarfirande..det kan bli tradition..nu när storDotra ska flytta till närheten dit...i  det stora fina huset..det kommer bli skoj..Jag har lovat att pyssla i trädgården!!
Så fint att fira tillsammans allihopa..med farmora och mormora och farfara och hela kånkarången..
och på något vis gör det inte så mkt att det  regnar i dag...det var ju så fint igår iallafall på dagen.--och förrgår..Idag har jag shoppat lite..på rea...en snygg kjol och en tunika..ska ju till Dubbvrrroffnick alldeles om en vecka..det ska bli skoj...Fint ska vi bo, precis vid havets kant..det är sant..
Ivar är en mkt söt liten midsommarpojke...

M-stången var mkt ståtlig...

Vera är så ljuvligt mjuk...
Och jag är så trött på fotboll nu.......de verkar ha problem där på gräsplanen..Bollen vill inte dit spelarna vill..heja Italien- heja England...och  jag skiter helt i vem som vinner...kan inte byta kanal, för i detta läge är det två mot en..då sönerna vill se på fotboll och Vera sover....jag tror jag sover lite jag med....natt


7 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med att fira tillsammans med goa barnbarn. Min svärmor var helt lyrisk över att få fira midsommar tillsammans med lilla Malva. Sen for vi ju till Paradiset och smaskade och vandrade. Lite magiskt! Mannen och jag sussar så gott i vår husbil ju:)
  Efter cykeltur i regnvädret nu i kväll hamnade jag i sköna soffhörnet. Jag gör som du...skiter i fotbollen!

  Natti

  ses på torsdag

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja det är roligt med förväntan och sedan lika skönt när det är överstökat. Upptäckte när jag skrev ett referat om midsommarfesten till Ölandsbladet att det var ganska likt det jag skrev förra året.Säkert ingen mer än jag som tänker på det!Nu slokar alla regntunga Ölandsblomhuvuden men de piggnar säkert på sig när det här envisa lågtrycket försvinner.Bara inte jordgubbarna ruttnar! Alla behöver sina inkomster.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 3. Du verkar ha haft en perfekt midsommar med nära o kära, precis så har vi också haft de hela helgen - underbart.

  Söt liten kille:)

  Kramiz

  SvaraRadera
 4. Nej, trots konvalecenten så tittar jag inte på fotboll. SÅ dålig blir jag väl aldrig, men däremot på bilrace - vilket det var två stycken igår. Underbart!

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig midsommar du har haft! Den där lilla Vera är en sööööt liten tjej!
  önskar dig nu en fortsatt bra vecka.
  Kram och vink från mig.

  SvaraRadera
 6. En alldeles fantastisk midsommar, med söte Ivar och kebban, och Vera den ljuva, och Ines den dansanta...kan det bli bättre?? Tänk va rika vi är med alla våra barn och barnbarn...En rikedom som än så länge är helt skattebefriad, och tur är väl det...Å vädret...det kunde väl inte bli bättre, eller kanske, men om man jämför med idag så...Blommorna regnar bort, eller blåser bort, kallt är det...tviiii vale så trist. Men snart så är det torsdag, tjoohooo!!
  Å du...inte behöver du ha en nejlika i knapphålet, så mycket folk bor det inte hos fru Ditten...!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Ser att även du har haft en helt ljuvlig midsommar med barn och barnbarn... så ljuvligt söta! Och så god mat och fint väder - precis som det ska vara!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera