onsdag 1 augusti 2012

Blomsterröra...

jorå..den blommar nu äntligen, krassen jag satt TIDIGT i somras..tre blommor..massor med gröna blad slingrar sig snyggt hullerombuller..Tre fesiga blommor..men fina!!! Luktärten slingrar sig högt, och är full med knopp..Jag förmodar att den kommer blomma snart!!! Luktärt är en av mina favoritblommor..Min farmor.Kära Farmor Emma i Pilbo, hon hade massor med luktärtor.Som barn  knep  man av några blommor och satte under näsan, och snusade in den ljuvliga doften.
 Farmor hade en jättefin trädgård. Det var nog där som mitt blomintresse föddes...Gammeldags blommor, som riddarsporrar, löjtnantshjärta, lejongap, aklejor, stockros, fingerborgsblommor, stormhatt,nunneört,malva,kejsarkrona,daglilja,pion,dalior,ringblommor,iris,rosor,rosenskära,stjärnflocka,vallmo..mm mm...Ack om jag hade en trädgård igen!!  Då skulle jag ha just dessa blommor..och lite till..Vem vet, kanske jag har en trädgård igen..sen..fallera!!
Nåväl, på min balkong frodas det kraftigt..Lustigt nog för jag sköter det dåligt..Är ju mest ute och reser...Vatten och gödsling, med lite ojämna mellanrum..jorå..min balkong är väldigt prunkande..Solen har inte bränt sönder, regnet har inte kommit åt, och blåsten når inte dit...Tyvärr har jag inte njutit av så många varma sommarkvällar där,än..
Idag har jag njutit av god lunch med kära väninnan K..Hämtade hem mina tavlor som hängt i skylten på vår fina Artshop här i stan.Många hade beundrat, sades det...men....Konstigt, ingen har velat köpa dem??? hahhahahaha!! Vad är det för fel?? Lågkonjunktur?? Tur att de ska hängas i Wadköping till Hösten..

Varit med mor på Ikea...Lilla mamma..hon går sakta hon. Långsam som ena' snigel..Vi åt köttbullar med mos och lingon för 19 kr..det var billigt..och godare än Vesslan, tyckte mamma...
Mamma ville köpa överkast..Vi köpte överkast..men  när vi kom hem, tyckte hon inte om dem..
Mamma har inte ork, att åka tillbaka..så, jag får la' fixa det..Om hon inte ångrar sig igen..

en utav tre krasseblommor :-)

mycket saker har jag...

en enda paprika...

Luktärt på väg mot skyn...

Krasse nr 2 och tre...


Krasse två och tre i närbild..


8 kommentarer:

 1. Inte helt enkelt att bestämma sig när man är gammal...
  inte när man är ung heller,
  å inte när man är mittimellanheller !!!
  Kul att var tillsammans på Ikea en dag...
  men säkert också jobbigt.
  Vi har plockat blåbär...
  kul men inte att rensa precis...
  suck...

  Tjingelingen och kram...

  SvaraRadera
 2. hej vännen, du har en härlig blomsterröra på balkongen, min krasse blommar inte, bara en massa blad, kanske snart.. Jag tittade på Malingsbo, verkade fint där, skulle kunnat tänkt mig Irena Luse människofigurer, det har passat mig och dig också. Jag har målat vid havet i två dar, alldeles för kort tid...
  kramen

  SvaraRadera
 3. Härlig oas du har på din balkong och bra med inget regn och inte heller för mycket sol. Jisses så du har farit runt i sommar...härligt. Vet du att jag börjar jobba 13 augusti...när börjar du?

  När ska vi gå...motionera?

  Kram

  SvaraRadera
 4. Egentligen gillar jag krasse, men efter att ha haft sådana i många år - och i dom mest otroliga färger, bl.a. rosa - så åt först rådjuren i Älvsjö upp dom. Året efter så ställde jag därför bunken på altanen, då fick dom några äckliga larver. Och dom var MASSOR!!!
  Så numera så har jag aldrig krasse.....

  SvaraRadera
 5. Så fint och kreativt du har det Karina, Skulle gärna sitta med dig på balkongen och bara vara en stund.
  Alla de där blommorna hör till mina favoriter också och i år har jag sått en massa frön av dem, nu prunkar lådor och korgar av plantor och jag bara undrar när jag skall få dem utplanterade?:) Får nog plantera dem i trädgårdslandet över vintern och sätta dem på plats i vår igen.

  Konst är ingen lätt match att sälja på sommaren, då folk vill använda pengar till andra begivenheter. Det ser vi här också som säljer åt andra. På våren och hösten går det mycket enklare att sälja

  ha det gott, kära kusin
  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 6. Så skönt att hon har dig, din lilla mamma... och så bra att du kan fixa felköpet...
  Fantastisk balkong... härliga bilder på härliga blommor! Klart att du kommer att ha en egen trädgård igen... nå´n gång :)
  Jag kommer och tittar på dina tavlor i Wadköping i höst :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Det var en vacker blomsterrröra du hade....

  SvaraRadera
 8. Tack för besöket på min blogg! Krasse har jag också i trädgården, så tacksam och vacker att odla!

  SvaraRadera