fredag 17 augusti 2012

Skåne Skaune..du vackra landskap...

Jo, det är fiiiiiiiiiiiiiiiiiiint  där..Men långt bort..Och där bor de, den lilla familjen, så är det bara...långt från sin mormor har de placerat Vera..Men jag förstår att de trivs där..Nära havet---och Österlen..Danmark..osv..
Vi körde många mil och Vera sov mest hela tiden. Det blev litet Pizzapausbesök i Ödeshög...sen rullade  bilen på Efyran fram..
Soligt hade vi, Skåne visade sin allra snyggaste sida...Jo jag kan erkänna att det är snyggare där än i Närke..Men Vera viskade i mitt öra, att hon skulle vilja bo närmare mommo hon!! Kändes lite vemodigt att ensam köra hela långa vägen hem.
Tänk vägen mellan Ödeshög och Örebro,(15 mil) kändes lika lång som mellan Malmö och Ödeshög (30??)--Hela den slingriga vägen, med hastighetskameror i massor, 60..70...80....poppade det upp en massa hölass...bönderna skulle just då, ut på vägen, med sina breda däck, mitt där framför mig..helt fräckt, ploppade de upp från åkrarna, hänsynslöst, släppte de en massa höstrån, lukten av gödsel, spred sig i min lilla Mitsubishi...och tänk, jag satt och njöt..och snusade in  koskitdoften..för att hålla sommarkänslan kvar..lika länge som Östgötabönderna invaderade "min" väg...och hemvägen var så vacker...solen bjöd på sin allra snyggaste nedgång..
t om Närkeslätten var snygg ...i går kväll

men....
.buhu...jag som haft hela "huset" fullt med folk hela sommaren..det var allt lite tomt att komma hem..Men det blir snabbt som vanligt igen. Och idag på jobbet...KÄNDES DET SNABBT SOM VANLIGT IGEN.
Ska erkänna att det känns rätt skönt också..att få lite ordning på livet..(undrar om det är fult att ljuga)
Men det var kul att träffa arbetskamraterna, och komma in i vardagen.
Och höstlistan..den ska jag försöka leva efter..
I allafall första veckan...he he
Syrran kommer farandes med sin kappsäck, och ska invadera gästrummet..hahahahha, även hon ska börja jobba vettni!!

Trevlig helg..
Med Bron till Danmark...

Mommos gull....i bilbarnstolen...

Mor har så härligt ringlande pelargoner....Idag har de fått vatten av mig...
8 kommentarer:

 1. Så går livet vidare igen, utan liten Vera, men bara tillfälligt...så är det här också, hela lilla familjen flyttar västerut igen efter två månader i vår närhet. Känns...T. har börjat skolan, lilla W. dagis. Tumultartat, jobbigt för liten efter långt sommarlov. Gråt första dagen, bättre andra dagen, gråt i mormorshjärtat. Isch, ja..
  nu rullar allt på igen som vanligt. Också bra
  Ha det bra du med Karina. Skönt med syrran som invaderar ett tag:)
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Stackare, det är inte kul att behöva åka ifrån sina nära och kära!
  Kommer du till gotland någon gång, företrädesvis under trädgårdssäsongen så måste du naturligtvis höra av dig! V isserligen dricker vi inte kaffe, men lite saft/läsk kan man ju alltid ordna fram.
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 3. Jahaja, så är sommarlovet över och allt är som vanligt igen då... Förstår att det känns jobbigt att ha lilla söta Vera sååå långt borta...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Inte roligt att ha så långt till mormor... Men om din syster kommer, så får du ju sällskap igen... :-)

  Jag började jobba mitt i veckan. Den soligaste och varmaste veckan på hela sommaren! Typiskt! Och trött blir man när man jobbar. Var det verkligen lika jobbigt att jobba före semestern...? ;-) Jag föredrar nog semestern i alla fall! ;-)

  Sensommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att du har varit här nere i Skåne vännen och nu när lilla Vera bor här nere kanske det blir Skåneresor lite oftare? Men jag förstår att det måste kännas lite i hjärtat att avståndet är så långt. Men oj, som ni får kramas när ni väl ses och tack och lov fördagens teknik som trots allt underlättar en hel del när avståndet är långt.

  Stor kram till dig♥

  SvaraRadera
 6. Lilla mysiga Vera! Synd att den tiden går så fort. Många är tillbaka till sina arbeten nu och här känner vi oss äntligen lite lediga, haha! Inte trodde jag att det skulle vara så mycket att göra som pensionär.
  Kram,kram/Kerstin

  SvaraRadera
 7. Det blir säkert tyst och tomt. Men ju äldre man blir destu fortare går tiden känns der som, så ni ses snart igen ;-)
  Kramar

  SvaraRadera
 8. Tack du kreativa kvinna för din hälsning!
  Sol fr Tina

  SvaraRadera