söndag 5 augusti 2012

Vilken härlig dag!!

Hämtade mamma tidigt på förmiddagen...Vi tog en biltur i det vackra vädret..For  mot Laxå, för jag hade fått för mig att det finns fina matställen där-...såg en skylt..följde den..men missade till min mors stora glädje, det matstället..Åkte förbi Laxsjön..Otroligt fin.. missade nästa kniv-och gaffel-skylt också..Mamma skrattar och tycker det är spännande..och resan blev bara längre...Till slut hamnade vi i Askersund.Inget fel med det. God mat på restaurangen där nere vid hamnen..Sedan satt vi i solen vid hamntorget, och kikade på turister..Jag lyckades lura ner mamma till ett galleri med tavlor..Kvinnan som målat, inspirerade mig så mycket..jag måååååååååååååååååååååste måla nu, var det rätt länge sen...Kikade runt i bodarna, loppis och  hantverk. Fyndade sex st Torsten Ehrenmarkböcker i god kvalitet..som min vän ska få.
Mamma var så nöjd med dagen...
På eftermiddagen, packade jag sedan picknickkorgen och begav mig tillsammans med lilla Ines och hennes mamma till Pippi Långstrumpteatern i Lerbäck. En mycket bra föreställning..för både barn och vuxna..Ines var helt hänförd..Liten 2,5 år, klart hon tror på Pippi...och älskar Pippi..Ines ÄR Pippi..Mycket bra skådespelare...och roliga..En mormors hjärta blir så berört, när lilla Ines ögon glittrar..suck va go hon är..gripen till tårar sitter man där och plirar...suck...
Glad att jag fick uppleva och följa med, på Ines första teater..men för henne var det på riktigt...


Prusseluskan vill ta Pippi till barnhemmet..

Ines ögon glittrar...tänk att få prata med Pippi

Lyckan att få krama  Pippi..

små fina kalvar såg Ines

Och fina katter..

9 kommentarer:

 1. Härligt att få hänga med på ett hörn. Ljuvliga bilder av Ines, den lilla lyckoprinsessan som har fått kram av Pippi.

  Ha en fin måndag!
  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Dessa underbara ljuvliga små barn...vilken tur att vi har dom!! Så vi också kan få vara barn på nytt, njuta av teatern, njuta av att se deras ögon glittra...!! Vi är allt bra rika du och jag!!
  Askersund...har mycket att bjuda på, roliga små hamnbodar att strosa runt i. Vi brukar stanna där för lunch när vi är på väg hem med husbilen, efter maten tar jag en promenad och mannen vilar ögonlocken i husbilen...alldeles perfekt!!
  Men du...klart du får stanna om du vill!! Har själv ibland tänkt att jag skulle sova på verandan, men sen tycker jag det prasslar och rasslar så mycket så sen brukar jag smyga in i alla fall...hör av mej i helgen angående måndagen, hur dags du vill komma. Vi tar nog en liten tur med husbilen nu, om vi får någon som kan bo här och vara kattvakt vill säga. Men jag återkommer om vägbeskrivning och allt!!
  Kram kram på sej vännen!!

  SvaraRadera
 3. HEJ
  Låter som en riktigt HÄRLIG dag.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 4. Kvalitetstid med de små o de äldre:)
  Oh så Pippi vem är väl som henne, oj oj vad jag älskade denna flicka som liten, vi är jämngamla oxå ju.
  Du verkar ha haft en väldigt mysig dag med de dina.
  Kramiz

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig dag... först med mamma och så med lilla Inez :)Tänk att få träffa Pippi :)
  Askersund är en riktig pärla - så fint där vid hamnen :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Har varit en dålig besökare här hos dig men nu läst å förstått att din sommar varit härlig.
  Ha de gott/kramizar

  SvaraRadera
 7. så kul när inspirationen spirar och man får sån där riktig lust att måla, nu vilar mina penslar för jag gräver o står i, i trädgården,
  tjing o kram

  SvaraRadera
 8. Oj vad du är ute på mycket!Här får vi vänta till september med längre utflykter. Då har aktiviteterna på hemmaplan avtagit och gästerna också (kanske). Så kul att uppleva saker tillsammans med småbarn.Till och med vid fiskdammen på hembygdsdagen upplevde jag det. Liten 2-åring blev överlycklig när han fiskade upp en vit goseråtta från IKEA.
  Kram/ Kerstin

  SvaraRadera
 9. Så kul att få träffa den alldeles riktiga pippi och få en stor kram.
  Förstår att Ines var riktigt hänförd och att mormor blev tårögd...
  bara så underbart att få vara med barnbarn...
  lade också upp en blogg med våra små sötnosar ikväll...

  Kramar och tjingelingen vännen.

  SvaraRadera