lördag 4 augusti 2012

Tranås.....

Tog en tur till Östergötland ba' så där. Det blev en tur till Ikea igen, men denna
gång Linköpings Ikea..såg likadan ut som de allra flesta Ikeor..K skulle köpa gardiner, och jag smakrådade..Vi hittade fina gardiner, och även en hel del andra fina saker..som förgyller ett hem. Innan denna tur, åt vi mat i en liten trevlig pytteort som heter Väderstad. Ett litet värdshus som serverar så god mat..där  i Väderstad, finns dessutom ett cafe' med de allra goaste bakverk..värt ett besök..nåväl, i Linköping har jag bara varit en gång innan..på en konstutställning..Ja det såg ut att vara en trevlig stad..Nu såg jag mest Ikea, som inte var särskilt snyggt.
Kvällen tillbringade vi vid symaskinen..ty gardiner skulle fållas..Det var ett riktigt gammalt tröskverk till symaskin som vi lånat in..skrattar lite nu, ty den ena fick dra i tyget, medan den andra tvingade den stackars trötta maskinen framåt med ratten.....eller veven, eller vad det kallas..Men det blev bra, och jättesnygga hänger de nu. köksgardiner, vardagsrum och sovrumsiga...  Nästa dag blev det en tur till Tranås..Där har jag minsann aldrig varit..En gammal håla för raggare, har jag hört...men numera en riktigt mysig stad. Vi besökte handelsträdgården, som tyvärr var stängd. Fikade vid den vackra sjön Sommen och vädret var väldigt fint..En väldigt fin camping var det där också, ifall man får lust att campa någon gång.
Vi drog några shoppingrepor på stan..En hel del mysiga affärer blev besökta. Men inget jag shoppade, ty jag hittade inget som tur var..har ju fullt hemma i skåpen. Ibland räcker det med att titta.
Konstaterade att jag var i Småland..
Åkte tillbaka till Östergötland och ....fixade fisken...som vi inte metat utan köpt i fiskedisken...
Sen blev det lite Os.-Om Os, tycker jag inte speciellt..Fy vad jag är ointresserad av sport..jag borde skämmas..men vet ju vem di är, di där duktiga svenskarna, Alshammar och co.-
Nu hemma i Närke igen....
Och i morn ska jag på teater...på Pippi Långstrump i Lerbäck...Lilla Ines kommer med och hennes mamma..Ines kommer vara helt salig..Hon fullständigt ÄLSKAR pippi..liten som hon är.
Det ska bli skoj att se hennes reaktion...
Konditoriet i Väderstad

Här är det svårt att välja...vad ögonen vill svälja..

sjön Sommen

Fik och restaurang vid Sommen
Sommen igen....

7 kommentarer:

 1. jag gillar inte heller sport, blir ganska trött på all tid den tar på tv:n. Roligt med utflykter man vet aldrig vad man hamnar.
  Vi får kolla nästa sommar hur det ser ut med kurserna, skulle vara roligt att måla ihop.
  jäsp.. dax för sängen, natti...

  SvaraRadera
 2. En trevlig gardintripp och litet annat. Blev de blå?
  Konditoriet ser spännande ut, doften sprider sig ända hit från bilden.
  Njut av barnbarn och Pippi.
  Ha det så bra så bra

  Karinkram

  SvaraRadera
 3. Underbart med sjöar - och Väderstad, där utanför vid E4:an bodde min äldsta moster och hennes gubbe. Dom träffades när dom var i 65/70-års åldern och blev jättekära, båda var änklingar. Dom levde ihop tills dom vare närmare 90 och var så gulliga och vi var där ofta och hälsade på! Men vi var ALDRIG inne i själva Väderstad!!

  SvaraRadera
 4. Linköping... hm... Norrköping är trevligare, men där finns ingen IKEA...
  Det är fint i Tranås, mycket affärer och trevlig torghandel (när vi var där i alla fall)... vi har stått på campingen vid något tillfälle - mysigt ställe :)
  Och Väderstad... ja inte något ställe man brukar stanna vid, men det får visst bli ändring på det :)
  Härliga bilder!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det är altid lika trevligt att få följa med lite så här på axeln då du är ute och reser och far. Att få hänga med både till Östergötland och Småland. Mmm, fikat såg gott ut du och Ikea, visst är det förunderligt att det alltid kommer med något hem som inte stod på listan eller ävn om man bestämt sig för att inget köpa. De har ju ett och annat där minsann. ;)

  Ha det så trevligt tillsammans med Pippi & Co och sköt om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Jaha...å nu är det söndagskväll, och förmodligen så är det en trött och lycklig Inez just nu...och en kanske lika trött mormor!! Det tar att vara på resande fot och kulturellt intresserad...först Östergötland och alla intryck från omnejden där, och sen teater på det...
  Väderstad...tror jag bara att jag passerat ett antal gånger, inget som man stannat till vid vad jag vill minnas. Linköping däremot...där har jag varit och strosat runt, väldigt tidigt...blir så när man bor i husbil med mannen i huset!!
  Ha det så gott, vi ses snart!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Du ser att ha gjort mycket trevligt i sommar.
  Ha det fortsatt fint och kram!

  SvaraRadera