tisdag 11 december 2012

Hemmakväll...

Satte efter jobbet, ner rumpen i gula soffan...och  här sitter den kvar..GUUUD vad skönt den sitter..Inte för att soffan är så skön. Soffan den varmgulfärgade, den haaaaar varit skön. Då den var ny..Med dunplymåer, gu' bevars. Men den är väl nersutten under rätt många år.Den är inriven av katterna och inspilld av barnbarnen. På min önskelista står det: en ny soffa..eller helst två, då jag trivs med att ha två soffor mittemot varann. Men OM jag skulle köpa en ny soffa, skulle jag måsta' vara rädd om den då? Skulle jag glo irriterat på barnbarnen, då de med mindre rena fingrar, skvilpar med saftglaset. Skulle jag kunna koppla av, om nån rivig katt skulle få för sig att flytta in..Jag skulle förmodligen sitta mycket skönare. Så Om jag får några penningar över, ska jag titta in på januarirean i möbelaffären. Ikväll var det ju Yoga..sista gången för denna period. Men jag orkade inte.Orkade inte åka till yogan, det är ju skam. Yoga är ju så skönt och avslappnande. Orkade inte i alla fall..och bara för det, var det extra skönt att sitta i den varmgula. Har planer på att lyssna på Yoga-cd:n. Då kan jag sitta kvar här i gula soffan och bara andas och lyssna på "djupa Andetags"-cd:n. Shit vad trött jag är..
Helgen var mycket trevlig. Hantverk/julmarknaden var rolig. Mest på grund av att jag träffade trevliga arbetskamrater, som jag inte så ofta ser. Vi var rätt många som ställde ut olika hantverk. Jättefina saker, som kvinnohänder så vackert skapat. Men vi hade inte så mycket besökare som vi trott, men det gjorde inte så mycket, det var så kul ändå.  Jag sålde en tavla, och handlade upp förtjänsten lika snabbt. På en brosch, en sjal, ett armband och 6 st änglar av pärlemor...
På kvällen var det konsert och folkdans. Inte för att jag hade så stort intresse av att dansa polska, men det såg rätt roligt ut. Trots vänners tjat, så föredrog jag att vara åskådare. Konserten var jättefin. Mycket vacker sång och musik.
Igår var det konsert igen må ni tro..Vår kör hade avslutning och julkonsert..
Det lät rätt bra, när vi väl var samlade...och jag var en stolt körsångare och dotter/syster, ty min gamla mamma och unga syster..hahahah, var och tittade på. Jag kände mig som en liten flicka på skolavslutningssång i en Aula, ty min gamla mor satt där och såg så stolt ut..barn alltid barn...You know.

I morronkväll, ska det bli så trevligt må ni tro..då¨ska staden bli osäker, inför kamerornasikternas' glupska käftar...Vi ska ta en fotorunda,  Goavännen och jag.
Yoga    ( ikväll inställd)
..och jag ska ha supervarma understället på!! Och skottsäker väst!!
Faddera!!

5 kommentarer:

 1. Viktigt med skottsäker väst imorgon. Jag menar utifall att Amors pilar viner runt öronen på dig. Ta hjälm på dig också!

  Det är ju yoga att sitta på rumpan i en gul soffa, så är det ju!

  Ha det bara allra bäst söta kusinsåfin!
  Godnattkram

  SvaraRadera
 2. Ohh jag har också haft yoga när jag suttit över en timme framför datorn å vandrat runt på bloggar i min andevärld och skrivit ned några rader här och där....
  Ska du ut å fota med Rigmor så ta på dig långkallingarna och tjockmössa och vantar, hon kan vandra iväg med dig långt ut i skogen å kolla på tomtar och troll....
  hihihihi....

  Tjingelingen.

  SvaraRadera
 3. Skrattar när jag läser om dina softankar!
  Nya soffor, hur kul är dom? ,-)))
  När vi köpte vår nya, satt jag inte själv i den, gubben och jag flyttade till dom gamla fåtöljerna, där satt vi i ett par år, sofan stod där ny och fin.
  Det var inte förrän andra satt i den och gjorde den till "soffa" igen som jag kunde koppla av i den.
  Du verkar ha mycket kul på G inte undra på att du blir TRÖTT ,-)
  Hoppas du orkade sitta och "andas" i soffan .
  På med långkallingar, KALLT UTE, jag drar på mina.
  ÅÅ dina skulpturer hästarna bla är SÅ läckra.
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
 4. Inte undra på att du vill vila i soffhörnans famn efter denna innehållsrika helg.
  Ha det fint
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 5. Kära kusin! Det låter så mysigt med gul soffa. Kan du inte visa en bild på den, ska själv bytal på till ny soffa och har färgkval. Ha det så kul på kusinresan, kommer med nästa gång. Kram/Mona

  SvaraRadera