måndag 31 december 2012

Gott nytt år!!!!!!!!

Önskar Eder alla ett gott slut på detta år och en fin start in på 2013!!!!
Här är det laddat med godis god mat och myspys i gula soffan! Vi tänker inte gå ut i regnvädret utan fira in det Nya inne. Min önskan var att vid tolvslaget spatsera till Örebro Slott och uppleva ett otroligt fyrverkeri! Men mitt sällskap verkar inte vilja riskera vattenskador, då det ösregnar!
Men om vi sträcker på våra svanhalsar kan vi se fyrverkeriskådespelet från min balkong. Fallera! Gottnyttår skåååål!

fredag 28 december 2012

Julen varar än' till Påska.

Men det är inte sant nä det är inte sant,.för jag har redan motat ut an'  (julen alltså)
Hade inte mkt att mota ut kan jag erkänna..När allt kom omkring så blev julpyntkartongen kvar där nere i källaren..men ingen har mått dåligt av det..För det har varit jul ändå.. och de två nyinköpta julstjärnorna sprider tillräckligt med ljus i fönsterna. Och sprider ljus gör lilla barnbarnet Vera. Hon är så ljuvlig med sitt leende.Hennes lilla kropp vill jag gärna bära runt på, och snusa i det mjuka duniga håret som står som en yvig gloria runt hennes söta huvud..suck va mysigt att vara mormor..
Julen har firats och tomten kom...och barnbarnen fick sina paket..Mängden var näst intill för många..men så blir det ju alltid, när vi är många som vill glädja de små..
Julmat är jag dötrött på, ut med den med..Kvar på balkongen står tre stora flaskor julmust..Men det är så gott, så dem kan jag smutta på fram till påska.
 NU vill man köpa tulpaner och blunda och drömma om VÅR..jag veeeeeeeeeeeeet det är långt kvar..men det går fort det går fort, snart gör det ont, det gör ont..när knoppar brister
Och vi väntar in nyår..Skön ska den bli och förhoppningsfull lugn ...Lugnare än julafton..'
För den slutade med Kollision..
Vi körde lugnt hem på natten efter att firat jul med barn och barnbarn,,.
Äldste sonen sa: "kör lugnt nu Mamma"  -jag kör alltid lugnt sa jag, och jag har minsann aldrig krockat.
Skulle jag inte ha sagt....för vi blev påkörda av en idiot..som kom i hög fart ut från motorvägen och dämde rätt in i min bil.. En förvirrad tysk, som inte sa något,  han var nog chockad..över krocken..Det var hans fel!!
Nu klarade vi oss med lite ont i ett knä och sonen fick ont i ryggen..men det hade kunnat gått illa..jag körde ju sakta..Men man blir chockad..och efter all uppståndelse av brandbil och ambulanser och polis, så började jag må illa och hade ont i magen..Chock sa polisen..Den här julen kommer vi minnas som den julen vi krockade med en  Tysk...
Mycket krångel med bilen min som blev pannkaka....men ack vad gör det, för vi levande människor klarade oss bra....Och tänk vad fort det kan hända nåt,  otäckt...man vet inget om dagen..Bilen är på bilsjukhuset och den får jag förmodligen aldrig se igen, ty bildoktorn trodde inte att han kunde göra den frisk..
Men ack, det finns fler bilar..
Vad som inte skulle funnits fler av, det är mina fina söner som var med i bilen..tack gode Gud för att det gick så bra..

God fortsättning på det nya året..söndag 23 december 2012

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!

Önskar Eder alla en fröjdefull jul!!
Här råder lugnet...maten är lagad och julgodiset står och frestar, doftar gott och lockar..
De få paket som skulle inhandlas, ja det blev inhandlade..ingen stress..
Det blir jul i alla fall...i morron.

En snäll liten tomte kommer i morron och delar ut klapparna till barnbarnen.
Jaha, mommo har visst också fått några paket..
Det som är allra mysigast, det är att vi är tillsammans..JU MER VI ÄR TILLSAMMANS JU MER VI ÄR TILLSAMMANS JU GLADARE VI BLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIR..


GOD JUL mina goa vänner..

torsdag 20 december 2012

Torsdag..

Fredag lördag söndag--sen är det JULAFTON!
Det ordet, JULAFTON, förväntningar..paket och god mat..
Som barn, ja då var det en kittlande känsla..Paket. Julafton, Kalle Anka. Minns min barndoms jular.
Vi firade jul hemma hos farmor Emma. Hon bodde på landet, i Pilbo.'
Farmor hade en liten liten gran, kanske knappt en meter hög. I den hängde hon egentillverkade smällkarameller..egentillverkade vita pepparkaksgubbar med gröna karamellfärgade ögon. Obs, vita pepparkaksgubbar..Farmor var ingen rasist minsann..(hahahh det ordet visste hon nog inte vad det innebar)..
Karamellerna som hon petade in i varje färgglad smällkaramell, de petade vi barn ut, och åt upp. Farmor blev aldrig arg. Farmor hade levande ljus i granen. I små fina blanka ljushållare..Tänker nu, hur livsfarligt det måtte ha varit, levande ljus tillsammans med smällkarameller i silkespapper..och flätade pappershjärtan.
Bardomens jul.. Hos älskade Farmor Emma.
Nu är jag mormor..och barnbarnen kommer hit..Nu är det barnbarnens jul..
Nu är det bara en dag kvar på jobbet..
...sen ledig

...och då ska vi fixa..barnens jul
..Mommo Karina :-)

tisdag 18 december 2012

då gå vi runt ett enebärssnår...

enebärssnår.....enebärssnår..jo imorse när jag kom till jobbet..låg två jättegranar och spärrade vägen, in i härligheten..
Ja nu trivs jag så skitbra på jobbet..så jag klättrade över grangrenarna och tog mig in i omklädningsrummet..
Det ska pyntas förstår ni..inför två julbord i morron.Grankvistar med röda rosetter....Kära värld, vad vi ska fara runt som skållade råttor, eller troll--och utfodra kanske nära  tusen ungar..som är sugna på julmat..sen på kvällen ska rätt  många, typ 300, hungrande lärare utfodras med julmat..Och det julbordet går icke av för hackor..inte ens med sprängdeg..
Rätt kul, kan det vara, när alla nöjda mätta lärar- och elevmagar, tackar med glada ögon, för maten och önskar god jul...då är det JUL---hurra..sen ledigt!!!! JULLOV!!!! Det är nog det allra bästa med att jobba i skolans matsal...JULLOV SPORTLOV SOMMARLOV HÖSTLOV...
Och jag ska måla tavlor och njuta ledighet..med barn och barnbarn..och andra som vill vara med..

Efter jobbet idag...skulle bilskrället få sin årliga dom. Besiktas..man är lite nervös, fjärilar flyger runt i magen..fast jag vet att jag inte behöver känna oro..Jag har  rätt ny bil, utan större skavanker..Ändå känns det inte kul, när besiktningsmannen med stora bokpärmen, präktigt kommer tågande och säger: ja ja jaja NU SKA VI  SE HÄR.."det var en lampa..en liten ( shit jag har glömt vad den hette)  som inte lyser..ingen anmärkning med du ska fixa den och det är upp till dig"...Tack, va bra...tack ajö, god jul...Snabbt därifrån så han inte ångrar sig...Phu..
Efter denna svaga oro, som egentligen var helt överdriven, åkte jag hem till lilla mor.
Hon var på ett strålande humör.. "Vad roligt att du kommer, sa mor, och på med kaffepannan...(bryggarn)
Jag hade köpt med mig varsin godbit..som jag förövrigt inte tyckte var god..(vad bra, då slapp jag dessa kalorier). Jag fixade mammas räkningar,föreslog autogiro, men ack det gick inte an..Mor vill seeeeeeeeeeeee räkningarna..och att de blir betalda. Mamma vill helst gå till posten med en avi, och betala in själv.Men sådana gammelmodigheter finnes icke mera.  Fast personligen tycker jag det är bra med internetbank och autogiro...
Det är isgata ute..halt som attan. Jag köpte  broddar förra veckan..Såg reklamen på tv:n..Hur lätt och bra man sätter på dem, som gummisnoddar med taggar på..Men först tappade jag ena brodden, hittade den icke, trots att jag sökte hela vägen jag gått...Och ack och ve, nu är andra brodden  också borta..
Sa idag till min som, som fick sig ett gott skratt, "att jag skulle gå tillbaka med dem och klaga"...hahahha..
Så det blir till att köpa kängor med inbyggda broddar..Såg jag på en reklam.. De verkar bra. Bara nu kängan är skön  förstås. Jag hatar att gå och spänna mig och vara rädd att ramla, skulle säkert bryta alla ben så klumpig som jag är.
Så nu är det bara att vänta in lugnet..som kommer på fredag..och lilla barnbarnet Vera från Malmö, och dotra min..Vad roligt det ska bli. Har inte sett den lilla på rätt många månader. Hon är ju nu snart tio månader.. Undrar om hon kan säga mommo??
Så kommer sonen den fina, från Hufvudstaden, sen är det juuuuuuul.

Jag tänker inte baka en enda bulle,inte göra godis, inte förrän till helgen. Då knackar  julkänslorna  på..det är jag säker på.
Jag har ännu  inte tagit fram julpyntkartongen..eller inköpslistan på julmat och julklappar..för den finns inte.
Inte ännu..Först måste jag bli ledig och koppla av..Och det roliga är ju att vi gör det tillsammans. Handlar och lagar mat..för dåååååååååååååååååååååååå är det juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul!

måndag 17 december 2012

Lycka..

...känner jag efter en sådan här trevlig helg!!
Sådan skön gemenskap med trevliga goa kärleksfulla kusin"flickor"..Som passar så bra ihop, med mig och min själ. Vi tänker lika, och känner för varann. Släkt. Glad för det.
Inte alls alla som håller ihop i dessa dagar, och håller sams. Jag är glad att jag hittat mina kära kusiner. För de är så himla gulliga.
  Vi åt julbord, Mannerströms. Han jobbade nog inte där på Cinderella, men han hade komponerat.Och det var jättegott..Vi satt länge, eller så länge vi fick sitta, och njöt av maten. Mina glada kusiner hade roliga snapsvisor på sina mobiler.google är bra..och vi sjöng i högan sky. Så pass att resten i restaurangen tystnade, och vi fick applåder. Roligt.
Sedan var det dans. Och eftersom vi alla älskar att dansa, så dansade vi fram till kl 04.00 på morgonen.
Disco.
Sedan var det lite gung, ja det blåste rejält på Östersjön..Men det var ett gung, som man kunde somna till..
Att sedan skämmas bort med frukostbuffé..det är inte illa..Med champagne och mycket annat gott att ÄTA.
Vi sjöng kareoke..och hade även skoj på hemfärden..
Idag, en seg Måndag. Kan erkänna att tröttheten pockar på..Men det är en  rolig trötthet, som jag absolut står ut med.   Och somnar snart glad och lätt i sinnet..fylld av trevligheter, som jag tacksamt  suckar mig till söms med...
torsdag 13 december 2012

God helg.

Säger  jag redan nu...för i mörn är ja int benägen att önska eder det..
Jag har tävlat igen...jag har ju tur nu   :-)     http://ewasgalleriochhem.blogspot.se/   här fann jag något fint jag ville vinna..
Idag låg ett pkt i min brevbox..så fina tomtar och tomtecholkad. Fru Äppelblom är duktig på att göra bra paket..Smakade endast en..ty jag ska bjuda barnbarnen osso..

Hallå hörni vad kallt det är-- lite på gränsen till fööööööör mkt kallt..men skönt  vitt snyggt ute,  och jag har varma kläder. Frös inte ett jota igår, då fru Paradis och jag knatade gata upp och gata ner, och HON fotograferade..http://paradisetbergamon.blogspot.se/  Kolla vilka snygga bilder hon skapade..Trots att lilla hon darrade av köld emellanåt..Jag hade kunnat ställa upp som isprinsessa på Järntorgets isbana, men de hade tyvärr inte plogat upp den..hihi..

Idag såg jag inte en levande Lucia, men ack hade inte en chans att tänka på det..Det är mkt att göra på jobbet..Nya planeringar, inför fester och julbord..
Imorron kommer det vara glömt, och man börjar sukta efter tomtar..
Har pyntat  med ljusslinga på balkongen. Och några  tomtar ska allt få komma upp från källaren och få stå och  vara julröda på balkongen..Taskigt, de kommer troligen frysa ihjäl-
I morron, går färden till ett plats utanför Kumla..där det är en julkonsert..Ska bli jättefint att höra den.
På Lördag..då går tåget till Stockholm, för att ta mig till mina fina kusiner..de Sommarströmmingska..och vi ska ta en kryssningsfärd över till våra fädernes Land, Åland...Det ska bli så skoj!!
På söndag, om vi överlevt alla  havets stormar, ska pappsen firas sent omsider på kvällsstunden..lilla pappa fyller 85!

Tomtefint

balkong i snöonsdag 12 december 2012

Lucia..

God Lusselelle..Lucia firande eller vad det blir..till Eder alla..
Tyvärr för mig på "min" skola-.-har det slutats' att fira Lucia..inget är som förr- tyvärr..
....får väl ta fram min egen lucia- tavla-


tisdag 11 december 2012

Hemmakväll...

Satte efter jobbet, ner rumpen i gula soffan...och  här sitter den kvar..GUUUD vad skönt den sitter..Inte för att soffan är så skön. Soffan den varmgulfärgade, den haaaaar varit skön. Då den var ny..Med dunplymåer, gu' bevars. Men den är väl nersutten under rätt många år.Den är inriven av katterna och inspilld av barnbarnen. På min önskelista står det: en ny soffa..eller helst två, då jag trivs med att ha två soffor mittemot varann. Men OM jag skulle köpa en ny soffa, skulle jag måsta' vara rädd om den då? Skulle jag glo irriterat på barnbarnen, då de med mindre rena fingrar, skvilpar med saftglaset. Skulle jag kunna koppla av, om nån rivig katt skulle få för sig att flytta in..Jag skulle förmodligen sitta mycket skönare. Så Om jag får några penningar över, ska jag titta in på januarirean i möbelaffären. Ikväll var det ju Yoga..sista gången för denna period. Men jag orkade inte.Orkade inte åka till yogan, det är ju skam. Yoga är ju så skönt och avslappnande. Orkade inte i alla fall..och bara för det, var det extra skönt att sitta i den varmgula. Har planer på att lyssna på Yoga-cd:n. Då kan jag sitta kvar här i gula soffan och bara andas och lyssna på "djupa Andetags"-cd:n. Shit vad trött jag är..
Helgen var mycket trevlig. Hantverk/julmarknaden var rolig. Mest på grund av att jag träffade trevliga arbetskamrater, som jag inte så ofta ser. Vi var rätt många som ställde ut olika hantverk. Jättefina saker, som kvinnohänder så vackert skapat. Men vi hade inte så mycket besökare som vi trott, men det gjorde inte så mycket, det var så kul ändå.  Jag sålde en tavla, och handlade upp förtjänsten lika snabbt. På en brosch, en sjal, ett armband och 6 st änglar av pärlemor...
På kvällen var det konsert och folkdans. Inte för att jag hade så stort intresse av att dansa polska, men det såg rätt roligt ut. Trots vänners tjat, så föredrog jag att vara åskådare. Konserten var jättefin. Mycket vacker sång och musik.
Igår var det konsert igen må ni tro..Vår kör hade avslutning och julkonsert..
Det lät rätt bra, när vi väl var samlade...och jag var en stolt körsångare och dotter/syster, ty min gamla mamma och unga syster..hahahah, var och tittade på. Jag kände mig som en liten flicka på skolavslutningssång i en Aula, ty min gamla mor satt där och såg så stolt ut..barn alltid barn...You know.

I morronkväll, ska det bli så trevligt må ni tro..då¨ska staden bli osäker, inför kamerornasikternas' glupska käftar...Vi ska ta en fotorunda,  Goavännen och jag.
Yoga    ( ikväll inställd)
..och jag ska ha supervarma understället på!! Och skottsäker väst!!
Faddera!!

måndag 10 december 2012

Liten notis..

Ska bara notisera...att jag vann.....ett pris hos bloggen...Äppelblom...http://skogsvandring.blogspot.se/
Vad roligt Hörrni, att  få ett paket på posten...så här innan jul..glad är jag..
Tack söta Äppelblom!!!

Ska säga godnatten nu, så hörs vi en annan kväll.-.
det är lite mkt nu,..Lite mycket..mycket kul till jul..
kram

onsdag 5 december 2012

Insnöad...

Rätt skönt att vara insnöad...kryper in under fällen och tycker lite synd om mig själv..Ingen fara det är lite bättre i nacken, men nu är det käken också.. Drog ut en tand, ja inget ovanligt med det. Den satt som berget, sa dr Tandläkare. Jag hade hållit mig undan  sedan i maj, och inte VELAT dra ut tanden. Gillar inte att dra ut tänder..Men nu var det nödvändigt. TANDLÄKAREN hade en road min, tyckes jag inbilla mig..Han frågade om jag var orolig, "ja jag gillar inte att dra ut tänder sade jag. "Men det gör jag", sade Tandläkaren. "jag gillar liksom kampen mellan mig och tanden, och oftast vinner jag, sade han med glimt i ögat. Jag vet inte om jag blev trygg eller mer rädd...hjärtat klappade inte i allafall...det slog inte alls..höll andan...Två sprutor, sen knakade det....ut kom den..usch..
Inatt när bedövningen släppt har jag haft värk, enorm värk..och så nacken och huvudet på det, gav mig ännu en dag hemma..
Men det går över, bara en tillfällig stund för rekreation kan jag ta det som..Rätt skönt faktiskt..Och på jobbet klarar de sig säkerligen utomordentligt bra utan mig...
Har det gött här på femte våningen--hör hur plogbilarna jobbar där nere i snökaoset...Mina fönster är insnöade längst ner med 15 cm..Tur att man slipper skotta, i detta läge är det skönt att inte bo på landet..
I detta läge är det skönt med fjärrvärme värmd lägenhet, med alla bekvämligheter man kan tänka sig.
Jag råkade trampa sönder lite bröd igen ;-).".mina" söta små talgoxar på balkongen blir så glada. Jag sopar upp smulorna och ställer ut sopskyffeln på balkongen..Undrar om jag kan råka trampa sönder en talgboll???
Ska försöka mig på att måla av en talgoxe sen!!!

Smulor

Mysigt med snö bland balkongpimpet"..

snöbomull utanför fönstret

Några svar och frågor om JULEN: hittade jag på Herr Nilssons Fru bloggen http://anki-nilsson.blogspot.se/  

Längtar du efter julen i år:
Ja jag längtar alltid efter julen. Den innebär ledighet och samhörighet. Familjen samlas och har trevligt ihop.
Vad är det bästa respektive det sämsta med julen:
Det bästa är helt klart att  träffa barnen, barnbarnen. De kommer "hem" och bor hemma, vi äter ihop, lagar mat ihop, myser och umgås. Det sämsta är den stress som ofta julen innebär, att hinna med allt, alla krav. Men numera har jag lyckats bromsa, det behöver inte innebära en massa krav. Ofta är kraven satta av mig själv, och rent inbillade.
Vad finns på ditt julbord:
 Vi har ett enkelt julbord. Är inga julmatsdiggare. Brukar göra en Janssons Frestelse, men även en potatisgratäng utan ansjovis. Egengjorda köttbullar ska det vara. Och potatis och lite  sill. Lite skinka, men den brukar inte gå åt. Äggsallad. Prinskorvar gillar vi, och rödbetssallad...brysselkål..Slut, inget mer..
Vi brukar göra knäck och kola...och apelsinris...till efterrätt-
Har du någonsin åkt bort under julen, vart och varför??
 För två år sedan åkte vi till Istanbul. Det var jättetrevligt. Min dotter studerade där just då, och mina söner, pojkvännen hennes och jag, firade jul där med henne. Det var julstämning faktiskt. I ett muslimskt land!!. Det var julglitter och julgranskulor, julgranar och vi gick in i stadens kyrkor, där vi upplevde härlig stämning, bland ljus och glitter.
Har du många att köpa till, och hur mkt lägger du ut på julklappar:
 Jag köper bara till barnbarnen, och de är tre. Bara enkla saker. Så det blir inte dyrt.Satsar pengarna på maten.
tisdag 4 december 2012

dagen då nacken sa nej, det var tacken:

Haft ont i nacken lite sådär halvdant hela helgen..ville inte lyssna..
Livet är så spännande just nu.  Det är så mkt som jag vill. Vara med på allt, inte missa något..precis som det var livets sista dag. Det spritter ju av vilja. Julmarknader och resor. Middagar och julbord, personalfester.. vernissage och utställningar.Kryssning nästa helg med mina söta kusiner.Konsert...
Är jag inte 25 år längre..NÄ..kroppen säger stopp..och sömnen är emellanåt väldigt dålig.
Yoga är jättebra. Det gör att spänningar släpper, och viss rastlöshet lugnar ner sig.Det måste inte hända något varje dag..eller hur..
"Lyssna på ditt hjärta, säger den kloka Yoga Instruktören och gurun.Han läser klokord ur klokbok.
Lär dig säga nej...jaha..
Jag tänker skaffa mig en almanacka/filofax, en liten fin bok som jag ska anteckna i, vad jag ska göra, inte göra..prioritera..säga nej. Börjar med det den första Januari..för nu är det redan för sent...är redan fulltecknad.. Vad jag önskar mig i julklapp är: en känsla att vara nöjd. Nöjd med livet på femte våningen.

I går hade jag mkt ont i huvudet, och nacken.Jobbade.Knaprade medusin hela dagen..till tandläkaren...till mamma, till kören...tränade sent..Sen irriterande ont..
Sovit som en sämre potta!

   Obs idag är jag gnällig!!!

I morse sa nacken nej, ville inte gå till jobbet..ville inte lämna huvudkudden.Jag lyssnade på den..
Idag, eftermiddag ska jag dra ut en visdomstand...Lika bra, skitsamma jag har ju redan så ont..
Drar jag ut visdomen...det låter inte bra..eller kommer den?? 

Skitsamma det snöar ute!!!!!


I morron är en annan dag.....................


Tänk inte så mycket!!!
söndag 2 december 2012

Första advent..med skön långfrukost.

Idag blir det lugna puckar..Gårdagen var en otrolig kulturellmatch i 220 knutar..från morron till natten..En gammal dam som mig måste ladda batterierna nu..Tager en liten skogspromenad med sonen....och ett besök hos barnbarna..sen orkar jag inget mer..ba' så är det..

långfrukost vid solskensfönster...

Härliga granar klädda med diskborstar och annat renthusmaterial i Wadköping Örebro,gjorda av Kävestaelever